Ero sivun ”Akame” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Tarkennus, Akame menettää silmänsä Last Warsin osassa 9)
Rivi 13: Rivi 13:
 
| turkinväri = valkoinen
 
| turkinväri = valkoinen
 
| silmät = ruskeat t. siniset
 
| silmät = ruskeat t. siniset
| tuntomerkit = ([[Ginga: The Last Wars|GTLW:ssa]]) oikea silmä puhki, arpi molempien silmien päällä ja otsassa
+
| tuntomerkit = ([[Ginga: The Last Wars|GTLW:n osasta 9 eteenpäin]]) oikea silmä puhki, arpi molempien silmien päällä ja otsassa
 
| ensiesiintyminen-gng = [[manga|osa 5]], [[anime|jakso 12]]
 
| ensiesiintyminen-gng = [[manga|osa 5]], [[anime|jakso 12]]
 
| ikä-gng = 5–6 vuotta
 
| ikä-gng = 5–6 vuotta

Versio 13. helmikuuta 2017 kello 16.08

Tämä artikkeli käsittelee hahmoa Ginga: Nagareboshi Ginissä, Ginga Densetsu Weedissä, Ginga Densetsu Weed: Orionissa ja Ginga: The Last Warsissa. Akame voi tarkoittaa myös Ganin-sarjan hahmoa tai Ginga Densetsu Akame -sarjaa.
Akame
YlväsAkame.jpgYksisilmäakame.jpg
Nimi
Japaniksi 赤目
Ääntäminen akame
Merkitys punaiset silmät
Muuta
Kotipaikka Iga, Mien prefektuuri
Ääninäyttelijä Michihiro Ikemizu (GNG)

Takashi Matsuyama (GDW)

Ulkonäkö
Rotu kishu
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Silmät ruskeat t. siniset
Muut tuntomerkit (GTLW:n osasta 9 eteenpäin) oikea silmä puhki, arpi molempien silmien päällä ja otsassa
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 5, jakso 12
Ikä 5–6 vuotta
Liittouma Igan ninjakoirat,
Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 6
Ikä 18–19 vuotta
Liittouma Ōun soturit, John, Gin, Weed
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 19 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Gin
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 20 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Gin

Akame oli Igan ninjakoirien johtaja. Hänestä tuli myöhemmin Ōun soturi sekä Ginin adjutantti ja strategi. Hän on legendaarisen Ōzarun jälkeläinen 112. polvessa.

Hän on viisas, rauhallinen ja hyvin taitava taistelija. Hän tuntee myös useita ensiapukeinoja.

Hänellä on ollut ainakin kuusi pentua ja hänellä tiedetään olevan ainakin kolme lastenlasta: Shirozaru, Muu ja Rara.

Menneisyys

Akame syntyi Igassa ja hän toimi alueen ninjakoirien johtajana. Hänen sukunsa elämäntehtävä oli suojella Itō Iga-no-kamin kartanoa ja sen sisälle kätkettyjä kirjoituksia Kōgan ninjakoirilta.

Akame sai kuusi pentua toistaiseksi tuntemattoman puolisonsa kanssa. Eräänä päivänä, vähän pentujen syntymän jälkeen, Iguchi-niminen metsästäjä ampui Akamea takajalkaan luullessaan tätä liito-oravaksi. Mies vaikuttui hänen hyppyvoimistaan, vangitsi hänet häkkiin ja vei kotiinsa Kōfuun. Akame pyysi miehen koiraa, Beniä, vapauttamaan hänet, sillä oli huolissaan pennuistaan. Ben herkistyi ja vapautti Akamen, joka palasi heti takaisin Igaan pentujensa luo.

Akame oli jo pitkään pitänyt Igan ja Kōgan sotaa turhuutena ja päätti lopettaa sukupolvia jatkuneen vihanpidon. Aluksi hän päätti viedä kaikki alle 6 kuukautta vanhat pennut (mukaan lukien omansa) ihmisten hoiviin, sillä ei halunnut kasvattaa näistä ninjoja. Sitä ennen hän pani pennut vannomaan valan, jonka mukaan he ja heidän jälkeläisensä eivät saisi koskaan palata Igaan ninjakoiriksi. Akame itse valitsi pennuille sopivat omistajat, sillä osasi päätellä, ketkä ihmiset pitäisivät heistä hyvää huolta.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ennen Ōun joukkoihin liittymistä

Akame jatkaa kartanon puolustamista, mutta hänellä on vain alle 20 alaista, kun taas Kōgan koiria on hyvin monta.

Kun Benin johtama Ōun sotureiden joukko saapui alueelle, Akame alaisineen erehtyivät luulemaan heitä Kōgan tukijoukoiksi ja virittivät heille ansan. Benin joukko puolestaan piti Akamea alaisineen kannibaaleina, Kōgan koirien juonen takia, ja hyökkäsi kartanolle. Koirat astuivat Akamen ansaan: myrkytettyihin vesipähkinän siemeniin. Akame kuitenkin tunnisti nopeasti Benin ja väärinymmärrys ratkesi. Akame lähti heti hakemaan vastamyrkkyä Kōgan koirien lammelta, ja Gin, Kirikaze ja Jinnai tulivat hänen mukaansa. Kurojaki alaisineen onnistuivat saartamaan Akamen ja muut keskelle lampea, jolloin Akame päätti jäädä pidättelemään Kōgan koiria, jotta muut pääsisivät viemään vastamyrkyn perille. Akame jäi alakynteen ja Kurojaki haavoitti häntä pahasti sirpillään. Gin juoksi kuitenkin paikalle ja ehti viime hetkellä pelastaa Akamen.

Vastamyrkkyä syötyään Ben tahtoi auttaa Akamea Kōgan ninjakoirien päihittämisessä, sillä Akamen oma armeija oli hyvin pieni. Akame epäröi ensin, mutta suostui ja koirat lähtivät kohti Kōgaa. Ben alkoi kuitenkin erkaantua muista, jolloin Akame tuli puhumaan hänen kanssaan kahden kesken. Akame ymmärsi Benin sokeutuneen myrkyn takia ja kertoi tälle olevansa todella pahoillaan. Akame lupasi Benille toimivansa tämän silminä ja Ben puolestaan paljasti Akamelle tahtovansa Ginistä seuraajansa. Ben ja Akame palasivat muiden luo ja pian armeija saapui Kōgaan. Kurojaki yritti paeta, jolloin Akame lähti hänen peräänsä. Gin, joka oli kuullut Benin ja Akamen keskustelun, tuli paikalle ja pyysi lupaa taistella Kurojakia vastaan. Akame myönsi luvan ja lopulta Gin onnistui päihittämään Kurojakin.

Akame lupasi liittyä Benin joukkoihin neljän alaisensa kanssa ja kävi sytyttämässä Itōn kartanon ja sen kirjoitukset tuleen merkiksi vanhan tehtävänsä sekä vihamielisyyden päättymisestä. Kurojaki ryntäsi paikalle, raivostuneena Akamen teosta, ja hyppäsi liekkeihin alaistensa kanssa. Akame kunnioitti Kurojakin uskollisuutta tehtävälleen, mutta samalla mietti sitä, miten kolkko kohtalo ninjoilla on.

Ōun joukoissa

Kun koirat siirtyivät merenrantaan, Gin tahtoi uida Shikokuun, mutta ei saanut lupaa Beniltä. Akame pyysi Mossia vahtimaan Beniä ja päätti lähteä matkaan yöllä Ginin ja muutaman muun kanssa.

Shikokulla Chūtora ja Kurotora jäivät Billin joukkojen vangiksi. Akame lähetettiin tiedustelemaan puista käsin ja hän palasi sitten kertomaan tietonsa Ginille ja muille. Ginin joukot hyökkäsivät Billin vuoristotemppeliin, mutta Gin päätyi siellä Sniperin hampaisiin. Akame esti Johnia auttamasta, jotta Ginin sopivuus ryhmänjohtajaksi paljastuisi. Gin onnistui päihittämään Sniperin ja sai Billin puolelleen.

Ginin joukko siirtyi seuraavaksi etsimään Benizakura ja Akame puolusti Giniä, kun Kain veljekset pitivät häntä liian nuorena johtajaksi. Gin sai Benizakuran puolelleen, mutta kuuli myös Crossilta, että Moss tarvitsisi apua Mutsussa. Akame oli osa Ginin johtamaa pientä ryhmää, joka lähti taistelemaan Mutsun neljää valtiasta vastaan. Perillä Akame toimi jälleen tiedustelijana ja samalla löysi Kurojakin pojan, Chibin sekä valtiaat hautaamassa Terryn ruumista. Akame pelasti pennun ja vei hänet muun lauman luokse. Akame osallistui taisteluun valtiaiden armeijaa vastaan, mutta lopulta armeijat yhdistyivät tappaakseen neljä ruskeakarhua.

Taistelun päätyttyä Akame alkoi opettaa Chibille metsästystä.

Suuri taistelu

Suuressa taistelussa Ōun ylipäällikkö Riki oli jakanut koirat neljään pistojoukkueeseen, joiden tehtävänä oli tuhota karhulinnakkeita. Akame johti yhdessä Ginin ja Smithin kanssa ensimmäistä ryhmää, ja Gin tappoi Madaran Akamen avustuksella. Ikävä kyllä Akamen alaiset saivat surmansa taistelussa karhuja vastaan.

Akame oli mukana myös itse lopputaistelussa ja eräässä vaiheessa harhautti Akakabutoa Johnin kanssa, jotta Riki ja Gin voisivat iskeä karhua Battōgalla.

Sudet

Akakabuton kuoltua Akame jäi Ōuun.

Kuukausia myöhemmin, kun Retsuga-niminen susi sieppasi Crossin ja tämän pennut, Akame lähti Ginin, Benin, Kurotoran ja Chūtoran kanssa vapauttamaan heidät. He päätyivät Aokigaharan metsään, jossa he kohtasivat Siriuksen koirasotureita, erityisiä Battōga-hyökkäyksiä käyttäviä susia. Akame taisteli Shūgaa vastaan ja järkyttyi heidän samankaltaisuudestaan, sillä Shūga oli samalla tavalla pakkomielteinen tehtävälleen kuin Igan ninjat. Kun Akame onnistui päihittämään Shūgan, susi teki itsemurhan ja Akame alkoi kyynelehtiä. Ben kuitenkin vakuutti hänelle, ettei hän ole samanlainen kuin Shūga.

Koirat siirtyivät seuraavaksi susijohtaja Reiman palatsiin, jossa he kohtasivat portinvartija Mukongan. Mukonga päihitti Ginin ja Akamen, mutta Akame onnistui sitä ennen sokeuttamaan suden. Lopulta Ben onnistui voittamaan Mukongan ja koirat pääsivät Reiman puheille. Reima paljasti, että Akame on Shū-soturi, ja kertoi susikeisari Gaian olevan heidän yhteinen vihollisensa. Reiman ja Ginin joukot uivat Hokkaidōlle haastamaan Gaian ja tämän kahdeksan pimeyden koirasoturia.

Akame taisteli toista Shū-soturia, White Tigeriä, vastaan, joka oli myös Kōgan ninjakoirien jälkeläinen. Akame päihitti ja tappoi vastustajansa Shū Tossō Battōgan ja Rasensuishan avulla. Kun pimeyden koirasoturit ja heidän kouluttajansa Juga oli lyöty, Ginin armeija jatkoi matkaa, mutta joutui pentusotilaiden itsemurhahyökkäyksen kohteeksi. Yksi pennuista oli vähällä pudottaa Akamen magmaan, mutta hänen onnistui viime hetkellä hypätä takaisin ylös.

Seuraavaksi Akame ja muut koirasoturit taistelivat itse Gaiaa vastaan. Akame menetti tajuntansa Gaian ensimmäisestä iskusta, mutta herättyään hyökkäsi Gaian kimppuun käyttämällä aseena puunoksia. Akame onnistui lävistämään Gaian kyljen, mutta haava ei ollut kuolettava. Akame ja Gaia kävivät sitten toistensa kimppuun aikomuksena murtaa vastustajan kulmahampaat. Akame oli valmis uhrautumaan ja yritti murtaa Gaian hampaat kielensä menetyksen uhalla. Akamen kieli haavoittui, mutta hän onnistui katkaisemaan yhden Gaian kulmahampaista. Akame tahtoi jatkaa taistelua, mutta Gin otti hänen paikkansa ja onnistui lopulta voittamaan Gaian.

Gaian kuoltua Ōun joukot palasivat takaisin Ōuun.

Chōmon no Tabi

Ōun soturit lähtivät eri puolille Japania viemään surunvalittelut Suuressa taistelussa kaatuneiden omaisille.

Akame kulki Johnin ja Kurotoran mukana. Kolmikko suuntasi kohti Musashin provinssia, jossa heidän kuuluisi tavata Ginin ryhmä.

Akamen ryhmä tapasi Smithin ja Chūtoran Kōzukessa. He saivat kuulla tyrannimaisen Muramasan hallitsevan Musashia. Akame meni edeltä puita pitkin ja tappoi Muramasan yhdellä iskulla. Rauhan palattua alueelle Ōun koirat jatkoivat surunvalittelumatkaansa.

Ginga Densetsu Weed

Ajan myötä Akamesta tuli Ginin adjutantti, strategi ja hyvin läheinen ystävä.

Hän kulki usein Ginin, Johnin ja Tesshinin kanssa ympäri Japania selvittämässä riitoja ja viemässä viestejä. Hän keksi kouluttaa itselleen, Ginille ja Johnille sijaiset pitämään Futago-solaa pystyssä sillä välin kun he olivat muualla.

Hōgen ja Genba

Akame, Gin ja John törmäsivät Sasukeen etsiässään Ginin kadonnutta puolisoa, Sakuraa. Sasuke kertoi Sakuran menehtyneen, mutta mainitsi myös Ginin pojan, Weedin.

Tämän jälkeen kolmikko tapasi kotikoira Reikan, joka vei heidät suojaan ja tarjosi heille ruokaa. Myöhemmin Hōgen-niminen tanskandoggi piiritti heidät alaistensa kanssa, jolloin Gin käski Akamen juoksemaan Ōuun hakemaan apua ja etsimään Weedin. Akame totteli ja kertoi Weedille, että hänen isänsä on vangittu. Akame jäi Vuorilinnalle Merin kanssa, Weedin johtaessa retkikunnan kohti Hōgenin päämajaa.

Myöhemmin Hōgenin pikkuveli, Genba, saapui Futago-solaan samoihin aikoihin kuin Cross, Ben sekä Kurotora veljenpoikineen. Akame valitsi itselleen ja tovereilleen piilopaikan luolasta Kotobuki-joen läheltä.
Kainkoirat olivat aikeissa hyökätä suuren armeijan kimppuun, jolloin Akame yritti taivutella heidät vetäytymään. Hän joutui ottamaan Kurotoran mukaansa väkisin ja hyppäsi virtaukseen lähestyvän armeijan tieltä. Kurotoran veljenpojat menehtyivät Shigurea lukuunottamatta, mutta myöhemmin Shigure palasi Futago-solaan seitsemän Kisaragin pojan kanssa ja he auttoivat Akamea pelastamaan Chikon Genban alaisilta. Akame alkoi huolestua siitä, miten Genban koirat kulkivat hmiskylässä ja veivät pihoista narttukoiria. Hän kävi varoittamassa Genbaa ihmisten ärsyttämisestä ja samalla haavoitti tanskandogin otsaan, jättäen siihen kaljun kohdan. Hän myös lähetti Merin etsimään ja kutsumaan Weedin joukot takaisin.

Kun Genba johti isoa partiota kohti kylää, Akame hyökkäsi Kisaragin poikien kanssa sen kimppuun, mutta Akame jäi kiinni Genban leukoihin. Silloin Weedin retkikunta saapui paikalle ja pelasti Akamen ja muut.

Akame toimi nuorempien Ōun sotureiden neuvonantajana. Hän elvyytti lähes kuolleen Takeshin ja painoi haavoittuneen Tesshinin suolen takaisin vatsan sisälle. Hän myös osallistui pakenevan Hōgenin jäljittämiseen ja lopuksi seurasi Weedin ja Hōgenin kaksintaistelua. Kun Gin taistelun päätteeksi koetteli Weediä esittämällä, että tahtoi tappaa Hōgenin, Akame ymmärsi lähes heti mistä on kysymys. Akame myös hyväksyi täysin Ginin päätöksen luovuttaa asemansa Weedille.

Venäläiset sotakoirat

Hokkaidōsta saapuu viesti. Suzaku, Hakurōn poika, oli tullut kertomaan Venäjän sotakoirista, jotka aikoivat vallata Hokkaidōn saaren. Ginin joukot, mukaan lukien Akame, juoksivat auttamaan vanhaa ystäväänsä.

Saapuessaan Hokkaidōon suruviesti saavutti heidät: Victorin lauma oli surmannut Hakurōn sekä tämän pojat Seiryūn, Genbun sekä Byakkon. Lisäksi Jerome oli otettu Victorin panttivangiksi. Akame lähti pelastamaan Jeromea, jota vahtimassa oli Lydia. Hänet kuitenkin keskeytettiin, kun Lydian veli Maxim ilmestyi paikalle kahden alaisensa kanssa. Akame ja Maxim taistelivat, mutta Akame loikkasi puuhun ja katosi. Akame näki, kuinka paikalle saapui pian Victorin veli Bozlev, joka jutteli Maximin kanssa ja joukot lähtivät sitten Victorin luo. Akame lähti varoittamaan Giniä tulevista lisäjoukoista ja ehti paikalle juuri ennen Maximia ja Bozlevia. Hän löi Victorin pois Ginin kimpusta ja kertoi vahvistusjoukkojen tulevan. Gin käski joukkoja perääntymään ja taistelu keskeytyi.

Taistelun jälkeen Aram ja Maxim etsivät osastoineen Ōun sotureita. Akame, Tesshin ja Kōgan ninjakoirat hyökkäsivät sotakoirien kimppuun Raikakenilla. He jatkoivat nopeita hyökkäyksiään piiloistaan ja samalla johdattivat sotakoiria pois Ōun pääjoukon jäljiltä. Akame palasi pian pelastamaan Jeromea, mutta petturiksi leimattu Maxim pyysi Akamea viemään sisarensa Lydian turvaan. Maxim lähti heidän mukaansa, mutta Akamen törmätessä Tesshiniin he huomasivat Maximin puuttuvan. Akame löi Lydian tajuttomaksi hänen yrittäessä lähteä mukaan pelastamaan veljeään. Akame käski Tesshiniä viemään Jeromen ja Lydian turvaan ja lähti itse Kōgan ninjakoirien kanssa pelastamaan Maximia. He vievät hänetkin Ginin piilopaikkaan. Myöhemmin Victorin ja Bozlevin joukot vangitsi Ginin joukot rotkoon, mutta he onnistuivat myöhemmin pakenemaan.

Victorin kuoltua Akame ja muut Ōun soturit palasivat takaisin kotiin. Akame oli useimpien sotureiden tapaan Ōussa sillä välin, kun Weed taisteli veljensä Joen kanssa hybridikarhuja vastaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Akame esiintyy tarinan alussa, kun hän varoittaa Daisukea ja Hidetoshia kivivyörystä.

Myöhemmin tulivuorenpurkaus yllättää koirat. Akame tarkkailee ympäristöä puusta käsin ja johtaa sitten Ginin kanssa laumaa turvaan. Akame ja Gin päätyvät jakamaan lauman kahtia, jotta edes osalla koirista olisi paremmat selviytymismahdollisuudet. Koirat tuupertuvat kaasuista, mutta Jinemon Kurohabaki löytää heidät ja lukitsee heidät vajaan. Myöhemmin koirat vapautetaan ja he osallistuvat viimeiseen taisteluun Masamune Kurohabakin joukkoja vastaan.

Ginga: The Last Wars

Akame esiintyy ensimmäistä kertaa tarinassa kielekkeellä Ginin ja Kurotoran kanssa. Hän kuulee Tesshinin avunhuudon, jolloin Rocket lähtee apuun. Akame juttelee Akakamakirin kanssa, kunnes he huomaavat jotain alapuolella. Kivien takana piileskelee kolme Akakabuton jälkeläistä, joita kohti Rocket on tietämättään juoksemassa. Akame huutaa varoituksen, mutta yllättäen karhut eivät hyökkääkään.

Akame ja muut kuulevat huutoja eri suunnista. Hän juoksee Akakaman ja Vanhimman kanssa auttamaan Lydiaa, tämän pentuja ja Crossia. Kolmikko palaa takaisin Ginin luo, kun kaikki eloonjääneet on autettu pakoon. Kun Jerome on Lydian kuoleman takia tekemäisillään itsemurhahyökkäyksen, Akame estää häntä Tesshinin ja Rocketin kanssa.

Karhut ja niiden johtaja, Monsoon, saapuvat kallion luokse, jolloin Gin päättää toimia syöttinä antaakseen laumalle tilaisuuden paeta. Lähes sokean Ginin hyökkäys epäonnistuu ja Monsoon lyö hänet maahan. Suurin osa Ōun sotureista hyökkäävät äkkipikaisesti ja raivoissaan Ginin tueksi, mutta Akame ja Vanhin pysyvät tyynesti paikoillaan ja alkavat sitten noudattaa Ginin suunnitelmaa eli narttujen ja pentujen suojelemista. Akame, Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu alkavat johdattaa Reikaa ja tämän pentuja sekä Crossia, Marua, Sunnya ja Tonovia turvaan, mutta Maru ja Sunny jäävät emonsa ruumiin luo eivätkä suostu lähtemään. Cross tahtoisi hakea pennut, mutta Akame sanoo kyynelehtien, että heidän taivuttelemiseen ei ole aikaa. Cross lähtee tästä huolimatta hakemaan pentuja, jolloin Akame jättää heidät ja jatkaa pakoa ryhmän kanssa. Kolme Monsoonin alaista yrittää estää heitä, mutta ninjakoirat lyövät ne maahan. Akame käskee narttuja ja pentuja pakenemaan ja kokoontumaan vuoren juurelle.

Akame juoksee yksin Mieen ilmoittamaan Weedin pojille tapahtuneesta. Ikä ja rasitus saa hänen näkönsä heikkenemään hetkeksi, mutta hän ehtii kertoa Monsoonista ja tämän teoista ennen kuin menettää tajuntansa. Akame jää Bellan ja Koyukin huolehdittavaksi.

Weedin poikien lähdettyä, Akame herää aikaisin viidennen päivän aamuna ja yrittää heti lähteä Orionin luo Futago-solaan, Bellan ja Koyukin estelyistä huolimatta. Myöhemmin hänet nähdään yksin kuorma-auton kyydissä, joka on matkalla kohti Tokiota.

Ginga Densetsu Akame

Akame esiintyy sarjan aloituskohtauksessa, jossa hän taistelee muiden Ōun sotureiden rinnalla Suuressa taistelussa. Hänet esitellään Rikin läheiseksi upseeriksi ja strategiksi, vaikka hänellä ei ollut tällaista asemaa Ginga: Nagareboshi Ginissä.

Sarjan aikana paljastuu, että nimi "Akame" on kulkenut Igan ninjakoirien suvussa eräänlaisena arvonimenä, ja ensimmäinen nimeä kantanut koira oli nykyisen Akamen esi-isä, Hakutaka. Akamen varhaisin tunnettu esi-isä on legendaarinen Ōzaru, Hakutakan isä.

Muuta

Akamen esi-isistä on tehty oma lisätarina, Ganin, jossa esiintyy myös Akame-niminen ninjakoira.

Sitaatteja

Akamen sitaattisivu

Kuvia

Akamen kuvagalleria