Lydia

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lydia
Lyyyydia.jpgLyydiaa.jpg
Nimi
Japaniksi リディア
Ääntäminen lidia
Merkitys Nainen Lyydiasta
Muuta
Kotipaikka Sahalinin saari, Venäjä, myöhemmin Futago-sola, Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli narttu
Turkinväri siniharmaa-valkoinen
Silmät ruskeat
Muut tuntomerkit sydänkuvio otsassa
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 37
Ikä 5 vuotta
Liittouma Venäjän sotakoirat, Maxim, Ōun soturit, Jerome, pennut
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 5 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Jerome, pennut
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 6 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Jerome, pennut
Kuolinsyy Akakabuton jälkeläinen tappoi (osa 1)

Lydia oli Venäjän sotakoirien luutnantti. Hän oli Maximin pikkusisko ja sotamarsalkan tytär. Myöhemmin hänestä tuli Ōun soturi, Jeromen puoliso ja Lenovin, Tetsuon, Akiran, Tonovin, Marun ja Sunnyn emo.

Hän oli melko salaperäinen ja ovela narttu, joka osasi taistella. Hän ei veljensä tapaan hyväksynyt narttujen ja pentujen tappamista.

Ginga Densetsu Weed

Menneisyys

Lydia oli yksi saksanpaimenkoirista, jotka koulutettiin Venäjällä sotakoiriksi.

Myöhemmin sotakoirat hylättiin Sahalinin karuun luontoon ja Lydia sai isältään sotamarsalkalta käskyn uida Hokkaidōon, jossa oletettavasti olisi paremmat elinolot, ja valloittaa se. Lydia palvelee majuri Victorin osastossa, mutta myös Maxim ja Aram osallistuvat valloitukseen.

Hokkaidōn joukkomurha

Hokkaidōlla Lydia vakoilee Jeromea Victorin määräyksestä ja menee Jeromen kanssa sadesuojaan hylättyyn bussiin, jolloin Victorin joukot piirittävät heidät. Victor yrittää saada Jeromesta tietoja, mutta hän ei puhu, jolloin Lydia keksii suunnitelman. Jerome joutuu panttivangiksi sekä Nikovin ja Ivanin vartioimaksi. Lydia esittää tappavansa vartijat ja kertoo Jeromelle, että omaa tunteita tätä kohtaan ja tahtoisi paeta yhdessä hänen kanssaan. Todellisuudessa Lydia haluaa ainoastaan saada selville Hakurōn, Hokkaidōn johtajan, päämajan sijainnin. Jerome kuitenkin tajuaa, että Lydia yrittää huijata häntä, ja puolestaan valehtelee nartulle ettei pysty liikkumaan. Jerome esittää menettävänsä tajuntansa, jolloin Lydia poistuu ulos bussista ja kertoo vartijoille suunnitelman onnistuneen.

Yhtäkkiä he näkevät peuran ja päättävät lähteä saalistamaan, sillä vanginhan ei pitäisi pystyä liikkumaan. Kun he palaavat takaisin, Jerome on kadonnut ja Lydia tajuaa tulleensa huijatuksi. Lydia, Nikov ja Ivan yrittävät vielä jäljittää Jeromea, mutta turhaan.

Seuraavaksi Lydia taistelee Hakurōn joukkoja vastaan yhdessä Victorin joukkojen kanssa. Lydia ei kuitenkaan ole mukana seuraavassa hyökkäyksessä, jonka aikana Hakurō poikineen tapetaan, sillä on lähtenyt etsimään Jeromea. Hän näkee Suzakun ja Hiromin pakenemassa pentujensa kanssa, mutta neuvoo heille kiertotien ja varoittaa Aramista, sillä ei halua nähdä pentujen kuolevan.

Lydia löytää Jeromen Ramin luota, kun hän on juuri lähtemässä auttamaan Hakurōa taistelussa. Lydia pyytää, ettei hän menisi taistelupaikalle ja kertoo heidän arvostavan hänen taitojaan. Lydia kertoo Jeromelle oman ja Maximin kannan pentujen ja narttujen tappamiseen ja miten monta sataa sotilasta saapuisi Japaniin asumaan. Hän mainitsee myös siitä, miten ihmiset ajoivat heidät lumiseen erämaahan vallan vaihduttua. Jerome kertoo Lydialle Ōusta, missä kaikki elävät rauhassa. Tämän jälkeen Jerome lähtee, mutta Lydia seuraa häntä.

Lydia saapuu taistelupaikalle, kun hänen veljensä Maxim on hyökkäämässä Jeromen kimppuun. Hän puolustaa Jeromea ehdottaen, että hänet otettaisiin panttivangiksi Ōun sotureita varten. Maxim jättää Jeromen rauhaan, mutta Victor käy Jeromen kimppuun. Lydia pyytää veljeään käskemään Victorin pois, mutta hänellä ei ole siihen valtuuksia. Hän kuitenkin pitää sotilaansa pois Jeromen kimpusta. Hakurōn kuoleman jälkeen Jerome jää uudelleen panttivangiksi.

Ōun sotureihin liittyminen

Kun Lydia jää myöhemmin yksin vahtimaan Jeromea, Akame tulee paikalle pelastamaan toverinsa. Maxim kuitenkin saapuu Igorin ja Ivanovin kanssa ja kolmikko lähtee jahtaamaan Akamea Lydian jäädessä vahtimaan Jeromea. Maxim ei saa Akamea kiinni, mutta törmää luutnantti Bozlevin joukkoihin. Hän käskee Igorin ja Ivanovin vahtimaan Jeromea Lydian kanssa ja lähtee viemään Bozlevia Victorin luokse. Maximille selviää, että Victor on petturi, ja hänet pakotetaan Victorin alaisuuteen.

Victor käskee Maximia ja Aramia etsimään Ōun joukot, mutta Maxim esittää haavoittunutta päästäkseen takaisin Lydian, Igorin, Ivanovin ja Jeromen luo. Maxim kertoo heille Victorin petturuudesta ja hän lähettää Igorin ja Ivanovin heidän kotimaahansa kertomaan asiasta marsalkalle. Hän pyytää puuhun piiloutunutta Akamea ottamaan siskonsa suojaan Ōun joukkojen luokse. He lähtevät yhdessä kohti Ōun joukkojen piilopaikkaa, mutta Maxim poistuu muiden huomaamatta ja lähtee kohtaamaan Victorin yksin antaakseen sisarelleen aikaa paeta. Lydia huolestuu veljestään ja yrittää lähteä Akamen mukaan pelastamaan tätä, mutta Akame lyö Lydian tajuttomaksi ja käskee Tesshiniä kantamaan hänet Ōun sotureiden piilopaikkaan.

Lydia herää myöhemmin piilopaikassa, mutta on yhä huolissaan veljestään. Akame ja Kōgan ninjakoirat pelastavat Maximin ja tuovat hänet muiden luo. Lydia liittyy veljensä kanssa Ōun joukkoihin ja Gin hyväksyy heidät, uskoen, että he voivat murtautua sotakoiran kuorestaan. Lydiasta tulee erityisen läheinen Jeromen kanssa.

Pian tämän jälkeen Victor, Aram ja Bozlev vangitsevat Ōun joukot saartorenkaaseen ja yrittävät näännyttää heidät. Maxim haluaa lähteä puhumaan Aramin kanssa, mutta Lydia on epäileväinen. Jerome kuitenkin estää häntä estämästä veljeään ja kertoo Lydialle menneisyydestään ammattitappajana. Seuraavaksi Victor ja Bozlev saartavat Ōun joukot kapeaan solaan, ja Lydia taistelee Ōun joukoissa muita Venäjän sotakoiria vastaan. Bozlev kuitenkin päihittää Lydian iskemällä hänet lujaa seinämää päin.

Kun Victor on voitettu, Lydia jää Jeromen luo Venäjälle paluun sijaan, koska hänellä on tunteita Jeromea kohtaan. Lydia tosin on harmissaan siitä, että hänen veljensä lähti takaisin Venäjälle ilman hyvästejä. Ōun soturit palaavat takaisin Futago-solaan, mutta Lydia ja Jerome lähtevät pian lauman luota viettämään kuherruskuukautta.

Hybridit

Myöhemmin, Lydia osoittautuu hyödylliseksi taistelussa hybridikarhuja vastaan, sillä hän on nähnyt niitä ennenkin kotialueellaan Sahalinin saarella. Hän taistelee Jeromen kanssa yhtä hybridiä vastaan ja he vievät siltä vasemman silmän.

Jerome pyytää kuitenkin myöhemmin Lydiaa jäämään turvaan, koska ei tahdo menettää tätä. Suurin hybridikarhuista kuitenkin löytää turvapaikkaan ja Lydia yrittää pidätellä sitä yhdessä Hiron kanssa, jotta muut pääsisivät turvaan. Lydia haavoittuu taistelun aikana ja hänet viedään Joen omistajan, Niimiyan hoidettavaksi.

Myöhemmin, Lydia pääsee vapaaksi, mutta saa kuulla Jeromen ilmeisesti kuolleen. Lydia lähtee palaamaan Ōuun yhdessä muiden koirien kanssa ja yllättäen Jerome saapuukin elossa heidän luokseen. Lydia osoittaa helpotuksensa näykkäisemällä puolisoaan kaulasta.

Pentujen syntymä

Palattuaan Ōuun, Lydia ja Jerome saavat parin kuukauden kuluttua kuusi pentua, jotka syntyvät kolme päivää Weedin ja Koyukin pentuja myöhemmin.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Lydia ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi. Gin ja Akame jakavat lauman kahtia sen toivossa, että edes jompikumpi puolisko selviäisi hengissä. Lydia on Ginin ryhmässä ja hän jakaa pentunsa niin, että heitä on kolme per ryhmä. Jerome aluksi vastustelee suunnitelmaa, sillä ei halua joutua eroon perheestään.

Lydia ja hänen perheensä selviää hengissä. Jinemon Kurohabaki lukitsee Ōun joukot kaivokseen, josta heidät myöhemmin vapautetaan.

Ginga: The Last Wars

Tarinan alussa Akakabuton jälkeläiset hyökkäävät Futago-solaan.

Lydia yrittää paeta pentujensa ja Crossin kanssa, mutta yksi jättiläiskarhuista iskee Lenovin maahan ja lävistää tämän kynsillään. Lenov huutaa emoaan apuun ja Lydia juoksee poikansa avuksi Crossin ja muiden pentujensa varoituksista välittämättä. Lenov menehtyy nopeasti haavoihinsa, mutta Lydia ei suostu jättämään poikaansa, vaan hyökkää karhun kuonoon ja alkaa sitten kantaa Lenovin ruumista turvaan. Karhu iskee kyntensä Lydian selkään ja lävistää nartun selkärangan ja sisäelimiä. Lydia pitää yhä kiinni pojastaan, mutta kykenee liikuttamaan etujalkojaan vain heikosti. Hän alkaa kyynelehtien ajatella Jeromea.

Tetsuo ja Akira yrittävät auttaa emoaan, mutta karhut tappavat heidät hetkessä. Akame, Akakamakiri ja Vanhin juoksevat apuun, ja Lydia vapautuu karhun kynsistä Akamen käydessä sen kimppuun. Lydia on menettänyt tajuntansa, ja Cross ja Tonov auttavat hänet turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista laumalaisista ovat. Jerome juoksee huolissaan puolisonsa luokse ja tajuihinsa tullut Lydia kertoo hänelle heidän kolmen pentunsa kohtalosta. Lydia kertoo pitävänsä huolta Lenovista, Tetsuosta ja Akirasta tuonpuoleisessa ja kuolee itkevän perheensä ympäröimänä.

Sitaatteja

Lydian sitaattisivu

Kuvia

Lydian kuvagalleria