Jerome

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jerome
Jeromugdwom.jpgJerome-gdn.png
Nimi
Japaniksi ジェロム
Ääntäminen dzerom
Merkitys pyhä nimi
(kreikasta)
Muuta
Kotipaikka Tokio,
myöhemmin Futago-sola, Akitan prefektuuri
Ääninäyttelijä Masaya Takatsuka
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-vaaleanruskea
Silmät mustat (manga), siniset (anime)
Muut tuntomerkit oikea korva irti (mangan osasta 14 eteenpäin, animen jaksosta 14 eteenpäin)
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ikä 9–10 vuotta
Liittouma ammattitappajat, Weed, Lydia, Ōun soturit, Hakurō, pennut
Kuolinsyy ei kuole (manga),
hukkui (anime, jakso 25)
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 10 vuotta
Liittouma Weed, Lydia, Ōun soturit, pennut
Ginga: The Last Wars
Ikä 11 vuotta
Liittouma Lydia, Ōun soturit, pennut
Ginga Densetsu Noah
Ikä 11,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit, pennut

Jerome on ihmisten kouluttama ammattitappaja ja hirviötä jahtaavan ryhmän komentaja. Myöhemmin hänestä tuli Weedin uskollinen alainen ja strategi.

Jerome on Lydian puoliso ja Lenovin, Tetsuon, Akiran, Tonovin, Marun ja Sunnyn isä. Hän on vakavaluontoinen ja kylmähermoinen taistelija. Häntä vaivasi pitkään voimakas kuolemanhalu ja häpeän tunne, koska hän oli lähettänyt kaikki alamaisensa kuolemaan ja jäänyt ainoana henkiin.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Hirviö ja ammattitappajat

Jerome oli ihmisten koulutettavana vahtikoiraksi. Kun hän oli vielä nuori harjoittelija, hän kuuli tarinoita legendaarisesta Ginistä. Eräänä päivänä, hän kuuli, että koirajohtaja Demon oli haastanut Ginin. Jerome hiipi muutaman toverinsa kanssa katsomaan tapahtumaa ja näki miten Gin voitti Demonin helposti yhdellä iskulla. Jerome kunnioitti tämän jälkeen Giniä suuresti.

Myöhemmin, Jeromesta tuli vahtikoira hyvin salaiseen laboratorioon ja hänen ryhmänsä vastuulla oli rakennus nimeltä P4, jossa pidettiin kaikkein vaarallisimpia koe-eläimiä. Jerome jutteli erään koe-eläimen kanssa, rohkaisten tätä kärsimysten keskellä ja ollen ainoa, joka osoitti toista kohtaan välittämistä. Koe-eläin muuttui hirviömäiseksi kokeiden seurauksena ja tuli hulluksi. Muutama vuosi myöhemmin hirviö pakeni laboratoriosta ja Jerome mursi olkapäänsä yrittäessään estää sitä pakenemasta. Hirviö pääsi pakoon, muttei tappanut Jeromea, koska tämä oli ollut hänen ystävänsä ja ainoa koira, joka koskaan oli kannustanut häntä ja keskustellut hänen kanssaan.

Jerome ryhtyi jahtamaan karannutta hirviötä 15 seuraajan kanssa. Jahti kesti neljä vuotta ja ammattitappajat päätyivät lopulta hirviön perässä Ōuun, jossa he tapasivat Weedin ja Ōun soturit. Weedin kohdatessaan Jeromen seuraajista oli elossa enää neljä: Heuler, Robert, Rocker ja North. Näillä viidellä koiralla oli suunnitelma hirviön surmaamiseksi: itsemurhahyökkäys, jossa he yksitellen hyökkäisivät hirviön kimppuun, tähdäten sydämeen. Lopulta vain Jerome oli jäljellä ja hänen oli tarkoitus viimeistellä hirviö ja kuolla samalla alaistensa mukana. Jerome hyökkäsi ja pääsi lähimmäksi hirviön sydäntä, mutta ei onnistunut puremaan valtimoa poikki. Hän olisi lopulta kuollut hirviön hampaisiin, elleivät Weed, Kagetora ja Ken olisi hyökänneet ja tiputtaneet hirviötä kallionkielekkeen alla virtaavaan jokeen. Samalla myös Jerome putosi virtaukseen.

Weed onnistui tappamaan hirviön lävistämällä sen puunrunkoon ja ajelehti sen jälkeen alavirtaan, jonne myös Jerome oli virran mukana päätynyt. Heikentynyt Jerome ei päässyt ylös vedestä ja toivoikin kuolevansa, kuten hänen oli alaistensa mukana aiemmin pitänytkin. Weed kertoi Jeromelle, ettei hän saisi luovuttaa, ja yritti pidellä häntä pinnalla. Muut Ōun soturit tulivat pian paikalle ja pelastivat kaksikon.

Jerome liittyi Ōun sotureihin ja sai Weedistä hyvän ystävän, mutta kuolemanhalu jäi vaivaamaan häntä, vaikka hän ei sitä muille näyttänytkään.

Ōun sotureissa Hōgenia vastaan

Jeromesta tuli Weedin uskollinen seuraaja ja strategi, mutta hän kokee myös suurta häpeää ja kuolemanhalua. Alaistensa kohtalon takia hän kieltäytyy jyrkästi johtamasta enää ketään ja etsii jatkuvasti paikkaa missä kuolla kunniakas kuolema sen sijaan, että eläisi häpeässä. Jerome kokee, että hänessä itsessään on yhä pahuutta, siinä missä Weed on sydämeltään puhdas. Hän haluaa suojella Weediä hinnalla millä hyvänsä.

Vaikkakin Jerome ei yleensä kyseenalaista Weediä ja itseasiassa vaati tästä johtajaa, hän myöhemmin tappaa kaksi vihollisen tiedustelijaa, vaikka Weed oli käskenyt jättää nämä henkiin. Jerome tiesi rikkoneensa käskyä, mutta piti tekoa välttämättömänä, sillä tiedustelijat olisivat palanneet linnoitukseensa ja varoittaneet vihollisjoukkoja. Kun Weed sai tietää Jeromen tappaneen koirat, hän hääti Jeromen pois laumastaan, sillä hän ei halunnut pitää joukossaan koiraa, joka ei osaa arvostaa elämää. Jerome poistui laumasta, mutta oli yhä lojaali Weedille ja auttoi häntä taistelussa Sniperin joukkoja vastaan. Weed ymmärsi pian Jeromen uskollisuuden ja teon eri kannalta, ja hän hyväksyi saksanpaimenkoiran takaisin laumaansa.

Lopputaistelun aikoihin, Jerome on valmis uhraamaan itsensä tappaakseen Hōgenin, mutta epäonnistuu yrityksessään kun tanskandoggi heittää hänet hengenvaaralliseen virtaukseen. Weed hyppää pelastamaan Jeromen ja he molemmat joutuvat jäänalaiseen luolaan, ja ovat näin vaarassa jäätyä hengiltä. Jerome on valmis uhrautumaan Weedin vuoksi ja käyttää itseään kilpenä, suojaten pienempää koiraa kiviltä ja muilta iskuilta. Muut Ōun koirat lopulta löytävät heidät, mutta Jerome on jo lähes kuollut. Onneksi, GB saa ajatuksen ja lähtee yhdessä Sasuken ja Kenin kanssa viemään Jeromea Daisuken luo hoidettavaksi.

Jerome ei haavoittumisensa tähden näe Weedin ja Hōgenin taistelua, mutta palaa takaisin myöhemmin Hidetoshin hoidettua hänet kuntoon.

Makakit

Hōgenin kuoltua ja rauhan palattua Ōuun, Jerome kokee yhä syyllisyyttä ja lähtee Ōuusta omille teilleen etsiäkseen kuolinpaikkaa.

Hän päätyy Gunmaan, jossa hän tapaa kolme orpoa koiranpentua: Kōichin, Kōjin ja Mitsuon. Alueella asuu vihamielisiä makakeja, joista yksi sieppaa Mitsuon. Jerome lähtee perään, mutta joutuu makakien piirittämäksi. Eräs makaki lyö häntä päähän, jolloin hän kaatuu maahan. Yukimura laumoineen tulee viime hetkellä paikalle ja Jerome pelastuu.

Jerome liittyy Yukimuran laumaan ja kulkee hetken tämän seurassa. He löytävät Weedin, Sasuken, Kyōshirōn ja GB:n makakien hyökkäyksen kohteena. He menevät yhdessä Yukimuran alueelle. Jerome suuttuu Yukimuran julmuudesta kun tämä pistää Kōichin, Kōjin ja Mitsuon Pepe-makakinpoikasen kimppuun. Jerome yrittää hyökätä Yukimuran kimppuun, mutta Yukimura onnistuu heittämään hänet alas samaan taistelukuoppaan, jossa pennut ja makakinpoikanen ovat. Weed suuttuu nähdessään mitä Jeromelle ja Pepelle on tehty. Hän taistelee Yukimuraa vastaan, mutta häviää.

Jerome, Weed ja muut Ōun koirat kulkevat tämän jälkeen yhdessä Gozaru-nimisen makakin ryhmässä, joka kertoi, että todellinen vihollinen on paviaanidiktaattori Shōgun.
Weed, Gozaru ja Jerome taistelevat seuraavaksi Tobizarua vastaan, joka yrittää viedä Pepen uhrilahjaksi Shōgunille. Tobizaru onnistuu viemään Pepen mukanaan, mutta Jerome, Weed ja hyvien makakien joukko hyökkäävät Shōgunin alueelle pelastaakseen poikasen. Myös Yukimuran lauma juoksee paikalle, valmiina yhteistyöhön aiemmista erimielisyyksistä huolimatta.

Alkaa pitkä taistelu Shōgunia vastaan, jonka aikana Yukimura haavoittuu kuolettavasti. Jerome kantaa hänet ylös kalliolle, josta Yukimura tekee viimeisen iskunsa, joka johtaa Shōgunin loppuun. Yukimuran kuoltua Jerome ja muut Ōun koirat palaavat Ōuun.

Venäjän sotakoirat

Jerome lähtee jälleen Ōuusta etsiäkseen paikkaa, jossa kuolla. Hän päätyy veneen kyydissä Hokkaidōon, jossa hän tapaa Hakurōn ja tämän pojat. Hän kertoo Hakurōlle viime vuoden tapahtumista, kuten Hōgenista ja uuden Ōun ylipäällikön valtaannoususta.

Kulkiessaan yksin sateessa, Jerome löytää suuren määrän koirien ruumiita. Yksi maassa makaavista koirista on juuri ja juuri elossa ja viimeisillä voimillaan yrittää hyökätä Jeromen kimppuun. Ennen kuolemaansa koira kertoo Jeromelle meren takaa tulleista paholaisista. Jatkaessaan matkaa, Jerome tapaa Lydia-nimisen narttukoiran, jonka kanssa hän menee sadesuojaan. Heidät piirittää niin kutsutut paholaiset eli venäläiset sotakoirat, ja Lydia paljastuu yhdeksi heistä. Jerome yrittää pakoon ja lähes onnistuukin, mutta sotakoirien majuri Victor onnistuu lyömään hänet maahan. Victor yrittää kiduttaa Jeromelta tietoja, mutta Lydia ymmärtää, ettei Jerome suostu puhumaan. Lydia keksii suunnitelman ja Jerome joutuu panttivangiksi.

Lydia esittää tappavansa vartijat ja valehtelee Jeromelle, että omaa tunteita tätä kohtaan ja tahtoisi paeta yhdessä hänen kanssaan. Todellisuudessa Lydia haluaa ainoastaan saada selville Hakurōn päämajan sijainnin. Jerome ymmärtää tämän ja puolestaan valehtelee Lydialle, ettei pysty liikkumaan vammoiltaan. Jerome esittää menettävänsä tajuntansa, jolloin Lydia poistuu ja lähtee saalistamaan vartijoiden kanssa.

Ilman vartiointia jäänyt Jerome onnistuu pakenemaan junan kyydissä ja törmää jälleen Hakurōn poikiin. Hän kertoo Hakurōlle ja tämän pojille vihollisen vaarallisuudesta, jonka jälkeen Hakurōn pojat vievät hänet Ramin luo lepäämään. Kokiessaan olevansa riittävän hyvässä kunnossa, Jerome lähtee Ramin luota ja saapuu paikalle, kun Victorin joukot ovat tappamassa Hakurōa. Jerome on valmis auttamaan Hakurōa ja vaikka kuolemaan tämän puolesta, mutta tilanne kääntyykin toisinpäin kun Hakurō heittäytyy Jeromen ja Victorin väliin ja maksaa siitä hengellään.

Jerome jää jälleen sotakoirien vangiksi ja Lydia tarjoaa hänelle syötävää. Kun Ōun joukot tulevat Hokkaidōon, Jerome liittyy takaisin heidän joukkoihinsa, yhdessä Lydian ja Maximin kanssa. Jerome on mukana, kun Ōun joukot joutuvat Victorin ja Bozlevin piirittämiksi. Hän ja Lydia taistelevat yhdessä sotakoiria vastaan ja he alkavat luottaa toisiinsa paljon.

Kun Victor saadaan viimeinkin voitettua, Lydia päättää jäädä Jeromen luo sen sijaan, että palaisi kotiinsa Venäjälle. Jeromelle ja Lydialle on nimittäin kehittynyt tunteita toisiaan kohtaan. He lähtevät pian Ōun lauman luota viettämään kuherruskuukautta.

Hybridikarhut

Jerome ja Lydia palaavat auttamaan muita taistelussa hybridikarhuja vastaan. He taistelevat yhdessä yhtä hybridiä vastaan ja repivät siltä vasemman silmän. Jerome pyytää kuitenkin myöhemmin Lydiaa jäämään turvaan, koska ei tahdo menettää tätä.

Kun Weed putoaa voimakkaaseen virtaukseen taistelussa viimeistä hybridiä vastaan, Jerome hyppää perään pelastaakseen tämän. Jerome ja Weed joutuvat kuitenkin toisistaan erilleen ja muut Ōun soturit olettavat heidän menehtyneen.

Lopulta Sasuke löytää Jeromen sekavassa, shokin kaltaisessa tilassa. Jerome kyselee jatkuvasti Weedin perään, mutta Sasuke ei tiedä missä heidän johtajansa on ja onko tämä edes hengissä. Viikon kuluessa Jerome palaa järkiinsä ja hän löytää Sasuken kanssa Weedin GB:n haudalta.

Jerome lohduttaa GB:n kuolemaa surevaa Sasukea ja paljastaa viimein luopuneensa kuolemanhalustaan. Hän menetti elämänhalun alaistensa mukana, mutta pitää nyt ystävien menetystä opetuksena hänelle sekä muille. Hän uskoo, että eloonjääneiden tehtävä on elää kuolleiden ja elävien ystäviensä vuoksi.

Kolmikko lepää hetken ja lähtee sitten kohti Ōua. He saavat kiinni Joen porukan ja seuraa iloinen jälleennäkeminen. Lydia osoittaa helpotuksensa näykkäisemällä Jeromea kaulasta.

Pentujen syntymä

Palattuaan Ōuun, Lydia ja Jerome saavat parin kuukauden kuluttua kuusi pentua, jotka syntyvät kolme päivää Weedin ja Koyukin pentuja myöhemmin.

Anime

Animessa Jerome tappoi ajokoirien sijaan Thunderin ja Lecterin, jotka Weed oli jättänyt jo kahdesti henkiin. Jerome epäili Weedin päätöstä ja päätti varjostaa veljeksiä. Pian hän saikin selville, että Thunder ja Lecter olivat aikeissa pettää Weedin luottamuksen palaamalla Hōgenin luo, joten Weedin tahtoa uhmaten hän tappoi nämä. Kun Weed sai tietää Jeromen tappaneen koirat, hän hääti Jeromen pois laumastaan, sillä hän ei halunnut ystäväkseen koiraa, joka ei osaa arvostaa elämää.

Myös Jeromen kohtalo on erilainen. Hän oli aiemmin saanut hauleja jalkaansa ja päättää pitää ne jalassaan hyvityksenä alaistensa kuolemasta. Tämän takia, hän myöhemmin menettää liikuntakyvyn taistelussa Hōgenia vastaan, jolloin tanskandoggi heittää hänet virtaukseen. Kuten mangassa, Jerome joutuu Weedin kanssa jään alaiseen luolaan ja suojelee tätä hengellään, mutta toisin kuin mangassa, hän kertoo Weedille Ōuun keväästä ja virtaus vie hänet lopulta mukanaan ja hän hukkuu. Myöhemmin, animen lopussa, Jeromen aave näyttäytyy hetkellisesti Weedille Ōuun keväisellä niityllä.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Jerome ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi.

Gin ja Akame jakavat lauman kahtia sen toivossa, että edes jompikumpi puolisko selviäisi hengissä. Jerome määrätään Akamen ryhmään ja hän järkyttyy, kun Lydia ei tulekaan hänen mukaansa, vaan menee kolmen pennun kanssa Ginin ryhmään. Jerome ja loput pennuista seuraavat Akamea, mutta hän alkaa itkeä huolesta puolisoaan ja kolmea muuta pentuaan kohtaan.

Jerome ja hänen perheensä selviävät hengissä. Jinemon Kurohabaki lukitsee Ōun joukot kaivokseen, josta heidät myöhemmin vapautetaan ja he osallistuvat viimeiseen taisteluun Masamune Kurohabakin joukkoja vastaan.

Ginga: The Last Wars

Jerome lähtee Kenin, Georgen, Merin, Hiron, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Izōn kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja ovat jo jatkamaisillaan matkaa, kun yksi Akakabuton jälkeläisistä yrittää hyökätä Weedin kimppuun takaapäin. Jerome huomaa tämän ja huutaa varoituksen, mutta Weed ei ehdi väistää, vaan karhu iskee tähän etutassullaan aiheuttaen pahat haavat. Jerome juoksee Weedin luokse ja auttaa hänet Kenin selkään.

Weed kannetaan turvaan Jeromen ja muiden jäädessä taistelemaan. Karhut jähmettyvät kuullessaan Ginin ulvonnan, jolloin Jerome ja muut perääntyvät ja kokoontuvat Ginin ja muiden luo kalliolle. Jerome juoksee huolissaan Lydian luo nähdessään hänet vakavasti haavoittuneena. Lydia on hetken tajuissaan ja kertoo Jeromelle Lenovin, Akiran ja Tetsuon kuolleen. Lydia kertoo huolehtivansa pennuista tuonpuoleisessa ja menehtyy, jolloin Jerome alkaa itkeä lohduttomasti ja halaa tämän ruumista, välittämättä muiden katseista. Hän raivostuu puolisonsa tappaneille karhuille ja valmistautuu itsemurhahyökkäykseen.

Jerome syöksyy muiden estelyistä välittämättä suoraan karhuja ja niiden johtajaa, Monsoonia, kohti. Akame, Rocket ja Tesshin kuitenkin pysäyttävät hänet. Tesshin muistuttaa Jeromea eloonjääneistä pennuistaan, jotka ovat jo seuraamassa isänsä esimerkkiä ja valmiita kuolemaan kostaakseen emonsa kuoleman. Jerome ymmärtää virheensä ja kertoo pennuilleen toimineensa väärin, jolloin koirat palaavat takaisin kalliolle.

Pian tämän jälkeen karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun Monsoonin johdolla. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Jerome haavoittuu, mutta ei vakavasti. Ginin houkutellessa Monsoonin pois, soturit menevät auttamaan piiritettyä Crossia, Sunnya ja Marua. Jerome päättää kantaa Lydian ruumiin turvaan, mutta yllättäen Bob ilmestyy ja törmää heihin. Jerome suuttuu häneen törmänneelle koiralle, joka kysyy Jeromen nimeä, mutta alkaakin puhua karhujen kanssa. Bob kertoo Jeromelle, että Monsoon sallii muiden koirien paeta, mutta tahtoo johtajien kuolevan. Bob kuitenkin arvostaa Ōun armeijaa ja tapoja. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että asiat oli paremmin kun Akakabuto hallitsi Ōuta.

Monsoon palaa takaisin ja haavoittaa Kurotoraa, jolloin Jerome hyökkää ulvoen karhun kimppuun. Musashi auttaa Jeromea ja hyökkää karhun päähän kiinni, jolloin Jerome saa otteen Monsoonin kyljestä. Karhu saa kuitenkin irrotettua koirat itsestään. Jerome hyökkää pian uudelleen karhun kimppuun, tällä kertaa takajalkaan. Monsoon heilauttaa jalkaansa ja pamauttaa Jeromen maahan. Jerome jää jalan alle puristuksiin, ja Musashi säntää auttamaan. Karhu kuitenkin heilauttaa tassuaan ja upottaa kyntensä Musashiin. Jerome ei kykene taistelemaan ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Jerome selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan. Kun karhut yrittävät vetää koiria ulos, Jerome puree yhdeltä kynnen poikki.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Jerome asuu muiden Ōun sotureiden kanssa Ōussa Monsoonin kukistuttua. Ollessaan ilmeisesti reviirintarkistusreissulla Kurotoran, Unsain, Sunnyn ja Marun kanssa, he tapaavat Mihon ja tämän isoisän.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Sitaatteja

Jeromen sitaattisivu

Kuvia

Jeromen kuvagalleria