Suuri taistelu

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suuri taistelu on epävirallinen nimitys Ginga: Nagareboshi Ginissä käydylle lopputaistelulle Akakabutoa ja tämän joukkoja vastaan.

Se käytiin Futago-solassa sijaitsevalla Vuorilinna-kiviröykkiöllä, jota Akakabuto piti linnoituksenaan. Ennen varsinaista lopputaistelua Akakabutoa vastaan, Ōun sotureiden oli kukistettava Akakabuton puolella taistelleet karhujoukot.

Iskuryhmien kokoaminen

Ben jakaa koirat Rikin muodostamiin iskuryhmiin.

Ennen Suurta taistelua Ōun soturit olivat kokoontuneet Ōun ylipäällikkön, Rikin luo. Rikin suunnitelman mukaan soturit jaettiin neljään ryhmään. Ensimmäistä ryhmää johtivat Gin, Akame ja Smith. Toista ryhmää johtivat Kain veljekset Akatora, Chūtora ja Kurotora. John, Wilson ja Benizakura johtivat kolmatta iskuryhmää. Neljännen ryhmän johdosta vastasivat Mutsun neljä kenraalia Kisaragi, Uzuki, Hazuki ja Minazuki.

Madaran kukistaminen

Madara odottaa karhujoukkojensa kanssa koirien saapumista.

Ginin, Akamen ja Smithin johtama ensimmäinen ryhmä sai vastaansa Madaran johtaman linnakkeen. Eräs Madaran karhuista haavoitti Smithiä vakavasti selkään, minkä seurauksena Smith joutui jäämään pois taistelusta, ja Hakurō otti hänen paikkansa. Smith oli loukkaantumisensa takia sivussa myös Akakabutoa vastaan käydystä Suuresta taistelusta. Madaraa vastaan käydyssä taistelussa Igan ninjakoirat Jinnai ja Kirikaze saivat myös surmansa. Ennen kuolemaansa Kirikaze sai kuitenkin ajatuksen, jolla Madara saataisiin tapettua. Hän kehotti Giniä etsimään jonkin terävän aseen, kuten sirpin, jollaista mm. Kurojaki oli aiemmin käyttänyt aseenaan. Moss katkaisi kaatuneen puun rungosta paksun ja terävän oksan, jonka Gin syöksi Madaran kitaan. Lopulta Madara kaatui kuolleena maahan.

Mosan voittaminen

Mosa köytettynä.

Voitettuaan Madaran johtamat karhut, Ōun soturit joutuivat taistelemaan sepelkarhu Mosaa ja tämän karhuja vastaan. Karhut olivat piiloutuneet ohuen nurmimaan alle, josta ne yllättäen hyökkäsivät Ōun sotureiden kimppuun. Benizakuran onnistui kaataa Mosa maahan, jolloin monet luulivat karhun kuolleen. Mosa ei kuitenkaan ollut kuollut, vaan se nousi ylös ja yritti lyödä Mossia käpälällään, mutta Benizakura ehti väliin. Tämän seurauksena Mosa haavoitti Benizakuraa vakavasti päähän. Ben ja Gin onnistuivat kietomaan Mosan ympärille köyden, jonka avulla Benizakura sai vedettyä Mosan lammen pohjaan. Hän kietoi köyden uponneeseen puunrunkoon, mutta hänen oma takajalkansa jäi vahingossa köyden ja rungon väliin. Gin yritti pelastaa Benizakuran, mutta tämä esti Ginin yrityksen, jotta Mosa pysyisi kiinni. Niin Mosa kuin Benizakurakin hukkuivat lammen pohjaan. Benizakuran kuoltua lammen pintaan muodostui verestä kirsikankukan muotoinen kuvio.

Harppuunakarhu

Harppuunakarhu taistelee Kesagakea vastaan.

Kun Ōun soturit olivat matkalla Akakabuton Vuorilinnaan, he kohtasivat kaksi karhua, jotka taistelivat keskenään. Akakabuton taktikko Kesagake taisteli alueelle tullutta Harppuunakarhua vastaan. Harppuunakarhu tappoi Kesagaken vääntämällä tämän leuat sijoiltaan. Tämän jälkeen Harppuunakarhu hyökkäsi Ōun sotureiden kimppuun ja tappoi muutamia koiria. Se oli vähällä osua myös Giniin, mutta lopetti iskunsa viime hetkellä ja lähti juoksemaan kohti Akakabuton linnoitusta. Linnoituksen huipulla seisoi Akakabuto, joka oli kasvanut suunnattoman suureksi. Harppuunakarhu alkoi kiivetä kiviröykkiötä ylöspäin kohti Akakabutoa, jolloin Akakabuto löi karhun yhdellä lyönnillä kuoliaaksi.

Suuri taistelu Akakabutoa vastaan

Ōun sotureiden aloitettua hyökkäyksensä, tulivat Akakabuton kätyrit esiin piiloistaan. Ōun sotureiden onnistui kuitenkin tappaa kaikki Akakabuton karhut melko helposti. Viimeisenä jäljellä oli itse Akakabuto, johon Ben sai kunnian upottaa ensimmäisenä hampaansa. Koirat onnistuivat jonkin ajan kuluttua tiputtamaan Akakabuton alas linnoituksensa huipulta. Akatora sai taistelussa surmansa lävistyttyään Akakabuton kynsiin, mutta hän onnistui ennen kuolemaansa repimään Akakabuton ainoan näkevän silmän. Riki ja Gin iskivät Akakabuton selkälihakset poikki Zetsu Tenrō Battōgalla ja karhu kaatui maahan makaamaan. Tällä välin Smith oli hakenut Gohē Takedan, joka tuli ja ampui Akakabuton kiväärillään. Kaikki luulivat Akakabuton kuolleen ja Gohē halasi entisiä koiriaan Giniä ja Rikiä. Akakabuto nousi kuitenkin vielä kuin ihmeen kautta ylös ja hyökkäsi kohti Gohēta, jolloin Riki hyökkäsi Akakabuton kimppuun. Karhu kuitenkin onnistui iskemään Rikiä kuolettavasti. Lopulta Gin tappoi Akakabuton lopullisesti katkaisemalla tämän pään Zetsu Tenrō Battōgalla. Riki jätti jäähyväiset alamaisilleen ja luovutti Ōun Suuren johtajan aseman pojalleen Ginille, minkä jälkeen hän kuoli. Akakabuton kuoleman jälkeen rauha palasi Ōuun.