Masamune Kurohabaki

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Masamune Kurohabaki
KurohabakiMasamune.PNGMasamune10.jpg
Nimi
Japaniksi 黒脛巾 政宗
(Kurohabaki Masamune)
Muuta
Kotipaikka Miyagin prefektuuri
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea-valkoinen, tummanruskea kuono
Silmät mustat
Muut tuntomerkit sokea oikea silmä, silmäripset, musta huivi kaulassa, mustat säärystimet etujaloissa, päässä vaalea harjas, mustia pilkkuja oikean silmän ympärillä
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 3
Ikä 7 vuotta
Liittouma Kurohabaki, Matheus, ent. Masashige, Kenshin
Kuolinsyy repi oman vatsansa auki ja sisälmykset ulos
(osa 29)

Masamune Kurohabaki oli ninjakoiraklaani Kurohabakin ylipäällikkö ja Ginga Densetsu Weed: Orionin päävihollinen. Hän oli Terumunen vanhin poika ja Yamabikon isoveli.

Masamune piti itseään ikään kuin sotaherra Masamune Daten hengen perijänä ja hänen tavoitteensa olikin Japanin valloitus. Hän osasi isänsä opettaman Ningatō-erikoishyökkäyksen ja pystyi myös käyttämään huiviaan hyödyksi taistelussa. Masamune oli saanut huivinsa ja säärystimensä entiseltä omistajaltaan, Jinemon Kurohabakilta.

Menneisyys

Masamune syntyi Terumunen vanhimmaksi pojaksi, mutta hänellä oli poikkeuksellinen ulkonäkö: hänellä oli ihmismäinen harjas ja hänen oikea silmänsä oli syntymästä asti sokea.

Kun Masamune oli vielä pieni pentu, Terumune koulutti häntä ankarasti ja suoritti hänelle vahvuuskokeen, jossa pentu joutui kiipeämään ylös kalliota huipulla seisovan isänsä luokse. Masamune luotti isäänsä, mutta Terumune löi hänet armotta alas kerran toisensa jälkeen. Lopulta Masamune haavoitti takajalkansa ja koe epäonnistui. Masamune ei kyennyt ymmärtämään, miksi hänen isänsä kohteli häntä niin julmasti. Terumunen alaiset lohduttivat pentua ja kertoivat, että se oli Terumunen tapa osoittaa, että hän välittää. Erityisesti Masashige piti Masamunesta.

Muutaman vuoden kuluttua, Terumune valitsikin nuoremman poikansa seuraajakseen, vaikka Yamabiko ei ollut vielä edes kokeillut vahvuuskoetta. Terumune näki Masamunessa pahuutta ja uskoi tämän tavoittelevan vain voimaa, vaikka todellisen johtajan pitäisi kyetä myös rakkauteen. Masamune oli järkyttynyt ja vihainen: hän uskoi Terumunen vihaavan häntä ulkonäkönsä takia. Kostonhimoisena hän karkotti isänsä ja kaappasi vallan klaanissa. Hän myös lähetti salamurhaajia tappamaan Shikokuun paenneen veljensä.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ōun valloitus

Tulivuorenpurkauksen jälkeen, Masamune ottaa Ōun paratiisin hallintaansa ja kokoaa yhä suurempaa koira-armeijaa houkuttelemalla lähialueiden koiralaumoja puolelleen. Hänen alaisensa tappavat kaikki, jotka eivät suostu liittymään hänen laumaansa. Kokiessaan miehen tarpeettomaksi klaanin tavoitteen kannalta, Masamune työntää Jinemonin kalliolta alas.

Masashige tappaa Masamunen määräyksestä mm. Kisaragin, Sayokon, Kuranosuken, Harunobun ja Hiroshin.

Orion tapaa Masamunen ensimmäisen kerran hyökätessään Masamunen linnoitukseen Kisaragin poikien kanssa, kostaakseen Kisaragin kuoleman. Orion yrittää toistuvasti hyökätä Masamunen kimppuun, mutta jokaisella kerralla Masamune lyö hänet takaisin alas. Tämä muistuttaa Masamunea menneisyydestään, kun Terumune käytti samankaltaista ankaraa harjoittelutapaa häneen.

Ōun joukot joutuvat perääntymään.

Japanin valloitus

Masamune aikoo seurata edesmenneen Masamune Daten, Kurohabakin alkuperäisen johtajan, esimerkkiä ja valloittaa koko Japanin. Masamune lähtee Ōusta kokoamaan suurempaa armeijaa.

Kun Masamune saapuu Niigataan tehdäkseen Nokizarusta liittolaisensa, wakagashira alkaa heti mielistellä tätä ja tahtoo liittyä Kurohabakin puolelle. Laumaa johtava Kenshin kuitenkin kieltäytyy ja käskee Masamunea poistumaan. Masamune kuiskaa wakagashiralle, että hän voi osoittaa uskollisuutensa viemällä Kenshinin pään. Masamune kutsuu koko joukkonsa piirittämään Nokizarun, jolloin pelokas wakagashira kääntyy Kenshiniä vastaan ja sanoo palvelevansa Masamunea. Silloin Masamune tarttuu wakagashiraan ja käskee alaisensa tappamaan tämän, sanoen hänen olevan hyödytön sekä hänelle että Kenshinille. Masamune on aikeissa poistua toistaiseksi, sanoen että hän ei tullut tuhoamaan Kenshiniä. Kenshin kysyy tältä, miksi hän haluaa hallita koko maata. Kenshin sanoo tälle, että maata ei voi hallita tappaen ja tehden muita rikoksia. Masamune vastaa, että maata voi kehittää vasta kun sitä hallitsee, ja että jonkun täytyy ottaa ohjat kaaoksen keskellä.

Masamunen ja Kenshinin joukot yhdistyvät ja 300-päinen armeija hyökkää Tesshinin johtamaan Tochigiin. Samalla hän karkottaa Masashigen, joka epäonnistui tehtävässään tuhota Tesshinin joukot. Masamune haavoittuu, kun Tesshin iskee häntä Battōgalla ja päätyy vasallinsa Matheuksen kuumille lähteille parantelemaan haavaansa.

Parannuttuaan Masamune siirtyy Tenkan reviirille, mutta ei onnistu saamaan tästä liittolaista, vaan vihollisen. Masamune vangitsee Tenkan vakoojan, Shirōn ja yrittää kiduttaa hänestä tietoja. Tenkan kakkosmies, Gennai, tulee paikalle ja Masamune lähes hirttää hänet huivillaan. Masamunen lauma yrittää jäljittää Tenkan laumaa, mutta antaa lopulta asian olla.

Masamune ja hänen nyt lähes 400-päinen armeijansa päättää siirtyä Shikokuun tappaakseen Yamabikon, mutta saa siellä kuulla Yamabikon joukkojen palanneen Honshūulle ja liittoutuneen Ōun joukkojen kanssa. Masamunen joukot palaavat Honshūulle ja yrittävät kulkea Naganon läpi, mutta Nyūdōunsai Sanada ei salli reviirilleen tunkeutumista ja Masamune joutuu perääntymään. Masamune miettii tuhoaisiko hän Sanadan joukot vai etsisikö hän Ōun armeijan.

Masamune päättää palata Ōuun ja julistaa sodan kuultuaan, että Gin ja muut vanhat Ōun soturit on vapautettu kaivoksesta.

Viimeinen taistelu

Masamunen armeija piirittää Futago-solan kolmesta eri suunnasta. Ōun armeijan koko on alle puolet Masamunen joukoista ja siihen kuuluu pentuja.

Masamune tappaa Kojūrōn, joka yksin haastoi ja yritti tappaa Masamunen. Hän tappaa myös kaksi Sanadan ninjakoirista, Shionin ja Kurokin.

Viimeisessä taistelussa Masamune hämää vihollista antamalla huivinsa Matheukselle. Hän kiipeää kallionseinämää ylös hyökätäkseen Ōun lauman pentujen ja narttujen kimppuun, mutta hänet huomataan. Moni koira, mukaan lukien Andy, Orion ja Akakamakiri yrittävät pudottaa Masamunen alas, mutta epäonnistuvat. Masamune hyppää jokeen välttääkseen Ōun armeijaa, ja Orion ja Gin lähtevät hänen peräänsä. Masamune pääsee kuitenkin ylös vedestä ja jatkaa kiipeämistä. Päästyään ylös Masamune yrittää hyökätä Yamabikon kimppuun ja tappaa tämän, mutta Rigel tulee väliin. Masamune ja Rigel hyökkäävät toistensa kimppuun käyttäen samaa ninjatekniikkaa, jonka Terumune on kummallekin opettanut. Masamunen isku on kuitenkin tehokkaampi ja Rigel menettää hetkeksi tajuntansa. Masamune pudottaa Rigelin rotkoon, mutta Unsai pelastaa pennun.

Masamune lähtee paikalle, jossa Matheuksen joukot taistelevat Ōun sotureiden joukkoja vastaan. Hän lähes tappaa Kenshinin, joka oli pettänyt hänet. Masamune haavoittaa Tsubakuroa ja taistelee hetken Unsaita ja Gennaita vastaan. Weed aikoo ilmeisesti päästää Masamunen menemään, mutta yhtäkkiä Masamune hyökkääkin Ōun sotureita kohti. Yamabiko arvasi nopeasti isoveljensä aikeet, mutta Masamune onnistuu haavoittamaan häntä pahasti.

Tämän jälkeen Orion iskee Masamunea Battōgalla Weedin estelyistä ja siitä huolimatta, että Yamabiko pyysi ettei hänen veljeään tapettaisi.

Pahasti haavoittunut ja piiritetty Masamune päätyy itsemurhaan. Hän puree omaa vatsaansa, vetää sisälmykset ulos ja menehtyy. Masamunen kuoltua Sirius hakee hänen huivinsa ja peittää sillä hänen ruumiinsa.

Muuta

Kuvia

Masamune Kurohabakin kuvagalleria