Sasuke

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sasuke
Sasuge.png Sasgayjuoksee.jpg
Nimi
Japaniksi 佐助 tai サスケ
Ääntäminen sas'ke
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: avustaa, avunanto
Muuta
Kotipaikka Gifun prefektuuri
Ääninäyttelijä Makoto Ueki
Ulkonäkö
Rotu shiba
Sukupuoli uros
Turkinväri punaruskea-valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit mustat otsatäplät, mustat sirppikuviot silmien alla
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 1
Liittouma Ōun soturit, GB, Weed, Chako, ent. Nero
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, Orion
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, Kyōshirō

Sasuke on yksi Ōun sotureista. Hän on Weedin ja GB:n hyvä ystävä. Hän oli ennen Neron alamainen.

Sasuke on pelkurimainen ja arka, eikä kovin vahva taistelija, mutta on kuitenkin tosipaikan tullen osoittautunut hyvin uskolliseksi ja sitkeäksi. Hän toimii usein koomisen hahmon roolissa tapellen Kyōshirōn kanssa, pervoillen ja heitellen eritteitään muiden päälle.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ennen Ōun sotureita

Karattuaan kaksi vuotta aiemmin omistajiltaan, Sasuke oli päätynyt Neron alaiseksi ja joutui GB:n tavoin käyttämään suurimman osan ajastaan metsästääkseen tälle pomottajalle ruokaa henkensä uhalla. Tämä ajoi Sasuken epätoivoiseen yritykseen hyökätä sorsatilalle, jolloin hän joutui sorsia vartioineen tosa-rotuisen vahtikoiran hyökkäyksen kohteeksi ja oli vähällä menettää henkensä. Weed ja GB tulivat kuitenkin hätiin ja Sasuke päätti häipyä heidän kanssaan Neron luota löytääkseen omistajansa.

Sasuke löytää omistajaperheensä ja elää näiden kanssa Gifussa. Eräänä päivänä, hän törmää kaupungissa Giniin, Akameen ja Johniin ja kertoo heille tavanneensa Weedin. Kun Hōgenin joukot kiertelevät Sasuken kotikulmilla etsimässä lisää väkeä liittymään Hōgenin joukkoihin, Sasuke tapaa Hookin koirien ollessa matkalla värväystapaamiseen Matsuno Kōeniin. Sasuke ja Hook liittyvät Hōgenin joukkoihin aikomuksinaan vakoilla heitä ja auttaa vangittua Giniä.

Myöhemmin Sasuke ja Hook näkevät, kuinka John tapetaan.

Ōun sotureissa Hōgenia vastaan

Johnin kuoltua Sasuke ja Hook liittyvät Ōun joukkoihin keräämään sotilaita taisteluun Hōgenia vastaan.

Sasuke ei heikkojen taistelutaitojensa takia tee kummoisia urotöitä, mutta ainakin hän saa myöhemmin häädettyä Kamakirin joukot pois, keksittyään huijata, että Ōun joukkoja olisi enemmän kuin niitä todellisuudessa on.

Makakit ja Shōgun

Hōgenin kuoleman jälkeen, Sasuke lähtee GB:n ja Kyōshirōn kanssa Weedin matkaan, etsimään Weedin kadonnutta veljeä. He päätyvät Gunmaan, jossa tapaavat Yukimuran ja saavat selville, että aluetta terrorisoi paha albiinopaviaani Shōgun.

Sasuke lähetetään hakemaan joukkoja Ōuusta, mutta Shōgunin joukot ottavat hänet panttivangikseen. Yukimuran lauma kuitenkin pelastaa hänet, jonka jälkeen hän jatkaa matkaa. Matka on uuvuttava ja Sasuken polkuanturat vuotavat verta. Väsynyt Sasuke heikkenee, mutta onnistuu raahaamaan itsensä autotielle. Chakon omistaja pysäyttää auton Sasuken viereen ja pelastaa tämän. Sasuke ihastuu automatkalla Chakoon ja valehtelee tälle olevansa yksi Ōun armeijan komentajista. Sasuke joutui pian lähtemään jatkaakseen tehtäväänsä ja pääsi viimein Ōuun, jossa hän kertoi Ginille, mitä on tapahtunut. Gin lähettää joukot liikkeelle ja Sasuke kulkee osan paluumatkasta Hiron selässä.

Chako ja Venäjän sotakoirat

Noin kolme kuukautta makakisodan jälkeen Sasuke tapaa uudestaan Chakon, ja narttu alkaa kiinnostua hänestä. Sasuke päättää lopulta lähteä laumasta elääkseen Chakon kanssa lemmikkinä, mutta Chako päättää heidän suhteensa, koska oli kuullut GB:ltä Sasuken valheesta. Lisäksi Chako ei pitänyt Sasuken miehekkyyden puutteesta ja siitä, miten hän jätti laumatoverinsa. Murtunut Sasuke lähtee itkien pois ja palaa takaisin Futago-solaan.

Kun Hokkaidōsta saapuu viesti vihamielisistä venäläisistä sotakoirista, Sasuke lähtee GB:n, Merin ja Kyōshirōn kanssa etsimään Koyukin kanssa Pohjois-Alpeilla oleilevaa Weediä ja samalla keräämään joukkoja.

Hybridikarhut

Kun myöhemmin taistelu hybridikarhuja vastaan on käynnissä, Weed määrää Sasuken jäämään turvaan GB:n, narttujen ja pentujen kanssa. Suurin hybrideistä kuitenkin löytää paikalle ja melkein tappaa Sasuken saadessa tämän kaulapannasta kiinni, mutta GB pelastaa hänet. Myöhemmin GB saa suuren haavan selkäänsä ja Sasuke jää pitämään tästä huolta. Sasuke auttoi GB:tä pysymään tolpillaan, mutta Weedin joutuessa vaaraan, GB lähti ja pelasti Weedin. GB kuolee ja Sasuke suree ystävänsä kuolemaa.

Viimeinen hybridikarhu kuolee pudottuaan jokeen. Myös Weedin ja Jeromen uskotaan kuolleen, mutta toiveikas Sasuke jää etsimään heitä. Viiden päivän kuluttua Sasuke löytää Jeromen sekavassa tilassa ja pysyy tämän luona viikon. Lopulta Jerome toipuu shokista ja Sasuke löytää tämän kanssa Weedin GB:n haudalta. Sasuke on onnellinen löydettyään Weedin, mutta alkaa itkeä, sillä aiemmin hän ei ollut vielä kyennyt täysin hyväksymään parhaan ystävänsä, GB:n, kuolemaa. Jerome lohduttaa Sasukea, jonka jälkeen kolmikko lepää hetken ja päättää sitten lähteä kohti Ōua.

Sasuke, Weed ja Jerome saavat matkalla Joen porukan kiinni ja seuraa iloinen jälleennäkeminen. Sasuke ei kumminkaan harmikseen saa juuri tunnustusta muilta Ōun sotureilta, vaikka löysi Jeromen ja Weedin.

Anime

Sasuken roolia tarinassa on muutettu ja häntä esiintyy animeversiossa paljon vähemmän kuin mangassa. Hän ei esimerkiksi tapaa Ōun johtajakolmikkoa ja kerro näille Weedistä, vaan tämä rooli on annettu Hookille.

Hän yrittää palata omistajansa luo, muttei löydä tätä ja joutuu Hōgenin joukkojen pakkovärväämäksi. Hänet nähdään animessa paljon myöhemmin, kun Hōgenin joukkoihin soluttautunut GB tapaa hänet. Yhdessä he onnistuvat pakenemaan Ōun joukkojen luo ja Sasuke liittyy Weedin laumaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Cross käskee Sasuken ja Joen vahtimaan Orionia ja tämän sisaruksia, heidän lähtiessä pyydystämään rapuja. Tulivuorenpurkaus yllättää koirat, jolloin Sasuke joutuu eroon Joesta ja Orionista.

Tulivuorenpurkauksen jälkeen Sasuke huolehtii yksin Siriuksesta, Rigelistä ja Bellasta. Hän joutuu ruokaa etsiessään Akakamakirin, Kurokamakirin ja Kamajirōn hyökkäyksen kohteeksi, mutta Shirozaru, Muu ja Rara. pelastavat hänet. Weedin pennut ovat kuitenkin kadonneet ja he onnistuvat löytämään ainoastaan Bellan.

Myöhemmin Orion palaa Ōuun ja Sasuke alkaa kulkea hänen matkassaan. Kun Bon myöhemmin liittyy Ōun joukkoihin, hän yrittää tehdä Sasukesta palvelijansa ja alkaa kutsua tätä Mameshibaksi.

Ginga: The Last Wars

Tarinan alussa Sasuke on poissa Ōusta eikä tiedä Akakabuton jälkeläisten hyökänneen sinne.

Hän käy tapaamassa Yamabikoa Shikokulla, ja he lähtevät yhdessä Akame-vuorelle tapaamaan Orionia, Siriusta, Rigeliä, Bonia ja Andya. Ystävykset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen ja Bon on leikillään hukuttavinaan Sasuken, joka ei aluksi muistanut häntä, ja kaksikko tappelee lisää myöhemminkin.

Myöhemmin, Akame juoksee ilmoittamaan, että Monsoon alaisineen ovat hyökänneet Ōuun. Sasuke lähtee heti joukkojen kanssa liikkeelle. He odottavat Kioton vuorilla Yamabikon joukkoja, mutta kahden päivän kuluttua Orion päättää jo lähteä Ōuun ja pyytää Rigeliä jäämään. Rigel väittää vastaan, jolloin Sasuke tarjoutuu tehtävään. Bon syyttää Sasukea pelkuriksi, joka haluaa vain välttää taistelun, ja kaksikko alkaa jälleen kinastella. Tehtävä annetaan loppujen lopuksi Sasukelle, joka puree Bonia hännästä koirien poistuessa paikalta.

Orionin ja Yamabikon joukot yhdistyvät myöhemmin ja saapuvat Naganoon Unsain luokse. Yhdistynyt koira-armeija lähtee sitten kohti Ōua.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Sasuke ja Kyōshirō lähtevät etsimään Orionia, joka on kadonnut sanaakaan sanomatta.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kuvia

Sasuken kuvagalleria