Igan ninjakoirat

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Igan ninjakoirat
Iganninjakoirat.jpg
Nimi
Japaniksi 伊賀忍犬
Merkitys Igan ninjat
(ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: tuo, onnittelut
Muuta
Kotipaikka Iga, Mien prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu kishu
Turkinväri valkoinen,
muut värit harvinaisempia
Muut tuntomerkit joskus vaaleat pallokuviot otsalla
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Liittouma Ōun soturit, Akame
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Ōun soturit, Akame
Ginga Densetsu Weed: Orion
Liittouma Ōun soturit, Akame, Shirozaru, Muu, Rara

Igan ninjakoirat (myös Igan shinobikoirat ja Igan ganinit) ovat Igasta kotoisin oleva vanha ninjakoirasuku.

He olivat alun perin Itō-ninjasuvun kouluttamia ninjakoiria ja Kōgan ninjakoirien liittolaisia. Myöhemmin heistä tuli verivihollisia ja Igan ninjakoirien sukupolvien ajan kestänyt tehtävä oli suojella heille pyhää Itō Iga-no-kamin kartanoa ja sen shinobi-taitojen kirjaa Kōgan ninjakoirilta. Nykyään vihanpito on unohdettu, mutta myös itse Igan ninjakoirat ovat lähes täysin hävinneet.

Heillä on useita omia erikoisiskuja, joista tunnetuin ja yleisin on Raikaken.

Igan ihmisninjat pukeutuivat mustiin vaatteisiin. Kuvassa Kaede.

Ginga Densetsu Akame

Igan ninjat olivat Kōgan ninjojen liittolaisia. Vuonna 1579 Kōga kuitenkin petti Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa.

Igan ninjoista vain Itō-suku omisti ninjakoiria ja niitäkin vain neljä täysikasvuista: Ōzarun, Kotobukin, Benimarun ja Kuman. Tähän aikaan valkoisia koiria ei vielä pidetty sopivina ninjakoiriksi, koska ne erottuivat liian hyvin pimeässä. Tapana olikin jättää valkoiset pennut nääntymään kuoliaaksi. Hakutaka, Ōzarun ja Kotobukin valkoinen pentu, kuitenkin säästettiin ja siitä kasvoi legendaarinen ganin.

Igan ninjakoirat auttoivat isäntiään taistelussa Nobukatsu Odaa, Nobunaga Odaa ja Kōgan ninjoja vastaan. Lähes kaikki Igan ganinit saivat surmansa sodissa, ja lopussa vain Hakutaka ja tämän emo ovat elossa. He liittoutuivat Ieyasu Tokugawan kanssa.

Ginga: Nagareboshi Gin

1980-luvulla Igan ninjakoirat suojelevat yhä kääröä Kōgan ninjakoirilta ja seuraavat vanhoja määräyksiä, vaikka heidän isäntänsä ovat kuolleet jo sukupolvia sitten. Heidän johtajansa on Akame-niminen koira.

Kōgan ninjakoirat keksivät juonen, jolloin Igan ninjakoirat luulevat Benin johtamaa joukkoa Kōgan liittolaisiksi. Ennen kuin totuus paljastuu, Igan ninjakoirat sieppaavat Smithin, lähes hukuttavat Ginin ja myrkyttävät Benin johtaman joukkueen myrkytetyillä vesipähkinän siemenillä. Akame katuu syvästi tapahtunutta ymmärrettyään totuuden, ja lähtee Ginin, Kirikazen ja Jinnain kanssa hakemaan vastamyrkkyä Kōgasta.

Kun Benin joukkue palaa parempaan kuntoon, Ben päättää auttaa Igan ninjakoiria taistelussa Kōgaa vastaan. Yhdistynyt armeija hyökkää Kōgaan ja päihittää Kōgan ninjakoirien armeijan helposti. Akame haastaa Kōgan johtajan, Kurojakin, mutta Gin ottaa hänen paikkansa ja päihittää Kōgan päällikön kaksintaistelussa.

Akame palaa Itōn kartanolle ja sytyttää sen tuleen, haluten lopettaa sodan ja hävittää syyn sukupolvia jatkuneeseen vihaan. Näin Igan ninjakoirien vanha, ikiaikainen tehtävä päättyy, mutta he saavat uuden tehtävän liittyessään Ōun sotureihin, taisteluun Akakabutoa vastaan. Akamella oli tässä vaiheessa vain neljä alaista, jotka ilmeisesti kuolivat kaikki taistelussa Akakabuton joukkoja vastaan.

Ginga Densetsu Weed

Akame on tiedettävästi ainoa elossa oleva Igan ninjakoira. Igan ja Kōgan menneisyys mainitaan toisinaan, mutta Akamen lisäksi muita Igan ninjakoiria ei esiinny tarinassa.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Tarinan alussa, tulivuorenpurkauksen jälkeen, Ōuun saapuu kolme koiraa (Shirozaru, Muu ja Rara), jotka esittäytyvät Igan ninjakoiriksi ja Akamen lapsenlapsiksi.

Kolmikko kertoo Sasukelle, että Akame oli aikoinaan päättänyt laittaa Igan ja Kōgan väliselle sodalle lopullisesti pisteen, joten ensitöikseen hän sijoitti laumansa kaikki alle puolivuotiaat pennut ihmisten hoiviin. Akamen vaistot kertoivat, ketkä olisivat sopivia huolehtimaan pennuista ja antaisivat niiden jatkaa sukua.

Pennut oli ennen sijoittamista vannotettu pitämään lupaus, jonka mukaan ne eivät saisi antaa yhdenkään jälkeläisensä palata Igaan ninjakoiraksi. Sijoitetut koirat kertoivat kuitenkin pennuilleen tarinoita johtajastaan Akamesta. Kun uutiset Ōun paratiisin tuhosta kantautuivat ihmisten hoiviin sijoitettujen koirien pentujen korviin, heidän vanhempansa luulivat Akamen kuolleen ja kaikkien velvollisuuksien rauenneen sen myötä, joten ne antoivat pentujensa lähteä seuraamaan isoisänsä tassunjäljissä.

Kuvia

Igan ninjakoirien kuvagalleria