Ben

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ben
Gdaben.jpgBen 6.jpg
Nimi
Japaniksi ベン
Ääntäminen ben
Merkitys poika
(hepreaa)
Muuta
Kotipaikka Kōfun kaupunki, Yamanashin prefektuuri
Ääninäyttelijä Hideyuki Tanaka (GNG)
Katsushisa Hōki (GDW)
Ulkonäkö
Rotu tanskandoggi
Sukupuoli uros
Turkinväri punaruskea, musta maski
Silmät mustat (manga)
ruskeat (GNG-anime)
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 6
Ikä n. 8-9 vuotta
Liittouma Iguchi, Ōun soturit, Cross, Ken, George, Minnie
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 10
Ikä yli 20 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Cross, Ken, George
Kuolinsyy luonnollinen kuolema (osa 56)

Ben oli Ōun armeijan ensimmäisen ryhmän johtaja ja myöhemmin Ginin strategi. Hän oli Crossin kumppani ja Kenin, Georgen ja Minnien isä.

Hän oli hyväsydäminen, viisas sekä todella vahva ja kestävä uros. Hänellä oli jopa kaksi lisänimeä: "Ōun Fudō Myōō" (jap. 奥羽の不動明王) ja "Tulen upseeri" (jap. 炎の将校).

Menneisyys

Ben oli Iguchin omistama metsästyskoira Kōfussa.

Kerran Iguchi sai kiinni ninjakoira Akamen ja vei hänet häkissä kotiinsa. Ben kuitenkin liikuttui ja vapautti Akamen tämän kerrottua pennuistaan.

Noin vuosi tämän jälkeen Ben kohtasi Fuji-vuoren lähistöllä kolme hylättyä kainkoiranpentua. Hän tarjosi pennuille lintua ja opetti heille selviytymistä - hän myös pelasti nuorimman pennun, Kurotoran, näädältä. Myöhemmin Ben palasi takaisin katsomaan pentuja ja näki miten he taistelivat näätää vastaan ja tappoivat sen. Ben liikuttui ymmärtäessään, ettei hänen tarvitsisi enää kantaa huolta pennuista.

Tämän jälkeen, muutama vuosi myöhemmin, Ben tutustui Crossiin löydettyään hänet jalastaan haavoittuneena. Hän ei isännällisenä koirana pystynyt huolehtimaan tästä, vaan vei hänet Nyūdōunsai Sanadan luokse, jonka hän tiesi luotettavaksi ja oikeamieliseksi urooksi. Unsai piti Crossista hyvää huolta ja ihastui tähän, mutta Ben kävi tapaamassa Crossia aina kun pystyi, ja Cross rakastui Beniin. Crossin parannuttua hän ja Ben ilmeisesti liittyivät yhdessä Rikin laumaan, jonka tavoitteena oli Akakabuto-karhun kaataminen.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ōun sotureissa

Ben oli Rikin lauman ensimmäisen ryhmän johtaja ja hyvin arvostetussa asemassa laumassa. Rikin lauman komentaja Sniper vihasi Beniä, koska uskoi tämän olevan uhaksi hänen suunnitelmilleen kaapata johtajuus Rikiltä.

Kain kolme veljestä ja Moss

Kaikki koirat lähetettiin eri suuntiin etsimään lisää koiria taisteluun Akakabutoa vastaan. Ben vei oman joukkueensa kotiseudulleen, Yamanashiin, jossa myös Kain kolme veljestä asuivat. Veljekset eivät aluksi muistaneet Beniä ja he taistelivat Beniä vastaan. Akatora kuitenkin muisti melko nopeasti Benin ja veljekset liittyivät Benin joukkoon, sillä he olivat tälle henkensä velkaa. Sitten joukko lähti Kain veljesten saattamana Mossin luo Kasumi-vuorille. Benin joukot joutuivat kuitenkin taisteluun Mossin joukkoja vastaan, Sniperin ja Hyenan juonen takia. Moss aiheutti tahallaan kivivyöryn, jonka alle Ben jäi. Muut luulivat Benin kuolleen, mutta Ginin ja Mossin välinen taistelu oli sen verran kovaääninen, että Ben nousikin vielä ylös ja heitti pois päällään olleen kivenjärkäleen tuhahtaen, ettei saanut levätä rauhassa metelin takia. Moss haastaoi Benin vielä kaksintaisteluun, jonka Ben voitti iskemällä Mossin pää edellä kallioon. Moss vakuuttui Benin taidoista ja liittyi joukkoineen Ōun sotureihin.

Ninjakoirat ja sokeutuminen

Seuraavaksi koirat lähtivät Igaan etsimään Igan ninjakoiria ja heidän johtajaansa Akamea. He törmäsivät petturi-Hyenaan, mutta Ben oli lempeä eikä tappanut häntä, vaan heitti ainoastaan puuta päin. Hän kertoi Hyenalle, että hän saisi armahduksen, jos toisi Sniperin heidän luokseen.

Tämän jälkeen Benin joukko törmäsi kannibalistisiin Kōgan ninjakoiriin-koiriin, joita he erehtyivät luulemaan Igan koirisi. Ben halusi vaatia selityksen kannibalismiin Akamelta, kun taas Akame alaisineen luulivat Benin joukkoa Kōgan kätyreiksi.

Kun Smith joutui Igan koirien kidnappaamaksi ja perään lähteneestä Ginistäkään ei kuulunut mitään, Ben päätti hyökätä Igan kartanoon. Koirat juoksivat kuitenkin suoraan Akamen ansaan, sillä talon piha oli täynnä myrkytettyjä vesipähkinän siemeniä. Akame kuitenkin tunnisti Benin, ja lähti alaistensa kanssa pikaisesti hakemaan vastamyrkkyä. Mutta kun vastamyrkky viimein saatiin perille, Ben söi sitä viimeisenä. Myrkky oli ehtinyt vaikuttaa jo liian kauan, ja Ben näki harhoja ja alkoi vähitellen sokeutua. Akame lupasi toimia Benin silminä ja Ben nimitti Ginistä seuraajansa, sillä nuorella koiralla oli vahvuuden lisäksi myös oikeudenmukaisuutta.

Kun Gin lähti pienen koirajoukon kanssa Shikokulle, Ben ja muut jäivät Wakayamaan. Muu lauma lähti Benin kanssa Kōfuun, sillä Ben päätti hankkia ihmisiltä apua parantakseen näkönsä. Samoihin aikoihin Benin puoliso, Cross, oli tiineenä ja Ben tiesi tämän.

Ben palasi omistajansa luo, joka vei hänet tohtori Satōn hoidettavaksi. Ben ei kuitenkaan malttanut odottaa näkönsä parantumista, sillä oli kuullut Crossilta Mossin joukon olevan vaarassa Mutsussa. Myös Cross itse oli lähtenyt ylittämään merta Shikokulle tilastaan huolimatta. Ben karkasi ja huomasi näkönsä parantuneen, ainakin toistaiseksi.

Mutsu ja pentujen syntymä

Mutsussa Ben näki Mossin joukon vangittuna kraateriin ja hyökkäsi Mutsun neljän valtiaan alaisten kimppuun. Hän haastoi valtias-Uzukin, mutta viidennen joukkueen johtaja Terry tuli heidän väliinsä ja tahtoi otella Beniä vastaan. Ben järkyttyi Terryn petturuudesta, mutta tämä ehti kuiskata Benille, että oli yhä lojaali Rikille, ennen kuin heitti Benin kraateriin muiden joukkoon.

Ben ja Moss eivät voineet tehdä muuta kuin odottaa, kun Terry suunnitteli tappavansa Kisaragin ja valmistautui kuolemaan itsekin. Terry kuitenkin epäonnistui, ja koirien yrittäessä paeta kraaterista niiden ja Mutsun joukkojen välille syntyi taistelu. Benin ryhmä sai kuitenkin lisävoimaa Ginin vahvistusjoukosta. Ben taisteli Hazukia vastaan ja voitti iskemällä huskyn pään kiveen. Taistelu keskeytyi, kun kraaterin reunalle tuli karhuja, jotka järsivät Terryn ruumista. Ōun soturit raivostuivat ja syöksyivät vimmoissaan kostamaan toverinsa kuoleman. Mutsun joukot liittyivät mukaan taisteluun karhuja vastaan, ja liittyvät taistelun jälkeen Ōun sotureihin.

Pian taistelun jälkeen Cross synnytti kolme pentua, Kenin, Georgen ja Minnien. Ben oli onnellinen pennuista, mutta tunsi samalla hermostuneisuutta, koska Suuri taistelu lähestyi.

Muut koirat olisivat vielä halunneet lähteä Hokkaidōon hakemaan lisää koiria, mutta Ben sanoi, ettei aika enää riittäisi, vaan oli lähdettävä paluumatkalle. Silloin Benin joukko törmäsi outoon koiralaumaan, jonka johtaja Hakurō oli matkalla Ōuun. Hakurō aikoi liittää Benin lauman omaansa ja viedä ne lahjaksi Ōun ylipäällikölle. Kun kävi ilmi, että Benin lauma oli jo osa Ōun sotureita, Ben pahoitteli Hakurōlle sitä, ettei ollut henkilökohtaisesti tullut kutsumaan heitä mukaan Ōun sotureihin. Hakurō laumoineen liittyi Benin joukkoon ja he suuntasivat yhdessä kohti Ōua.

Suuri taistelu

Ben ja muut koirat kokoontuivat samalle paikalle, josta olivat lähteneetkin. Hän käski muita sulkemaan silmänsä ja antoi heidän avata ne vasta, kun johtaja ilmestyi. Riki oli tyytyväinen Benin suoritukseen ja otti tämän oikeaksi tassukseen - johtaja muun muuassa jakoi Benin kanssa sotasuunnitelmat ja antoi Benin jakaa käskyt.

Kun soturit olivat jo lähteneet taisteluun, Ben ja Riki seisoivat sivummalla. Ben ehdotti, että he voisivat liittyä sotaan, mutta Riki kielsi Beniä, sillä Cross oli kertonut Rikille pennuista - pentujen ja puolison hankkiminen oli tehtävän aikana kiellettyä. Riki käski Beniä lähtemään vuorilta ja pitämään huolta perheestään, ja juoksi sitten pois. Ben järkyttyi siitä, ettei voisi täyttää tehtäväänsä, mutta Cross lopulta antoi hänen mennä. Ben lähti seuraamaan Rikiä ja huomasi, että johtajan haju ei vienytkään taistelukentälle vaan jyrkänteelle. Ben ymmärsi, että johtaja yrittäisi hyökätä Akakabuton kimppuun yksin, ja lähti perään. Silloin hänen näkönsä alkoi kuitenkin heikentyä ja hän menetti jälleen näkönsä.

Sokeutumisen takia Ben ei voinut hypätä kalliota ylös ja oli vähällä pudota rotkoon. Silloin Sniper ilmestyi, valmiina tappamaan Benin, mutta Ben saikin hänestä otteen ja hyppäsi dobermanni mukanaan rotkoon, sillä sokeana hänellä ei ollut muuta keinoa päihittää vastustajaansa. Koirat putosivat tulvineeseen jokeen ja myös tapahtuneen nähnyt Hyena hyppäsi perään ja pelasti Benin raahaamalla hänet rantaan. Sniper ja Hyena joutuivat virran viemäksi, mutta Ben heräsi myöhemmin, näkö palautuneena, ja harhaili läheiseen vuoristomajaan lepäämään.

Myöhemmin alueella alkoi Ōun armeijan ja Mosa-karhun välinen taistelu. Gin juoksi majan sisälle ja hämmästyksekseen löysi Benin sisältä. Kun Mosa tuli paikalle, Ben jähmetti sen hetkeksi katseellaan. Ben ja Gin kietoivat vahvaa vuoristokiipeiljän köyttä karhun ympärille, aikomuksena vetää se majan takana olevaan lampeen. Karhu iskeytyi majan seinän läpi ja sai sen sortumaan. Gin ja Ben kuitenkin selvisivät ja Moss auttoi heidät ulos. Benizakura puolestaan uhrasi itsensä hukuttamalla itsensä ja Mosan lampeen.

Ben alkoi johtaa armeijaa syvemmälle karhujen reviirille. He törmäsivät Harppuunakarhuun, joka johdatti heidät Akakabuton Vuorilinnalle. Myös Riki saapui paikalle liittyäkseen taisteluun ja yritti käskeä Beniä lähtemään, mutta tanskanddoggi ei suostunut. Ben päätti toimia houkuttimena ja hyökkäsi ensimmäisenä Akakabuton kimppuun. Karhu kuitenkin haavoitti Beniä pahasti, ja Akatora sai surmansa puolustaessaan Beniä.

Sudet

Akakabuton kuoltua Ben jäi asumaan Ōuun perheensä kanssa. Hiljalleen hän lopulta sokeutui täysin.

Kuukausia myöhemmin, kun Retsuga-niminen susi sieppasi Crossin ja pennut, Ben lähti Ginin, Akamen, Kurotoran ja Chūtoran kanssa vapauttamaan heidät. He päätyivät Aokigaharan metsään, jossa he kohtasivat Siriuksen koirasotureita, erityisiä Battōga-hyökkäyksiä käyttäviä susia. Sudet käyttivät myös erilaisia illuusioita ja loitsuja, mutta ne eivät tehonneet sokeaan Beniin, joka käytti ns. mielen silmiä.

Ben taisteli Reiman palatsin portinvartijaa, sokeaa ja voimakasta Geki-soturi Mukongaa vastaan. Ben otti vastaan Geki Sentsūhi-Battōgan toisensa jälkeen ja lopulta päihitti Mukongan. Ben ja Mukonga kuitenkin osoittivat molemmat kunnioitusta toisiaan kohtaan.

Koirat pääsivät Reiman puheille ja hän paljasti, että Ben on uusi Geki-soturi ja kertoi susikeisari Gaian olevan heidän yhteinen vihollisensa. Reima myös vapautti Crossin ja pennut. Silloin Alamaailman kymmenen taistelijaa tunkeutui palatsiin ja heistä yksi, Thunder Wolf, tappoi Mukongan, mutta kuoli myös itse taistelussa. Ben ehti Mukongan luo ja kertoi tälle, että hän on todellinen Geki-soturi. Ben ja muut koirasoturit tappoivat loput Alamaailman taistelijoista.

Tämän jälkeen Reiman ja Ginin joukot uivat Hokkaidōlle haastamaan itse Gaian ja tämän kahdeksan pimeyden koirasoturia. Uintimatkalla Benin näkö alkoi yllättäen palautua. Tämä oli Mukongan Battōgan iskun ansiota.

Hokkaidōlla Ben taisteli toista Geki-soturia, Big Hornia, vastaan, ja tappoi tämän, koska hän suhtautui epäkunnioittavasti Mukongan muistoa kohtaan. Kun pimeyden koirasoturit ja heidän kouluttajansa Juga oli lyöty, Ben ja muut koirasoturit kohtasivat itse Gaian. Ben haavoittui pahasti taistelussa, mutta yritti silti puolusti Giniä, joka oli vielä nuori. Lopulta Gaia kukistui maanalaisen valtakunnan tuhoutuessa tulivuorenpurkauksessa.

Gaian kuoltua Ōun joukot palasivat takaisin Ōuun ja Ben palasi perheensä luo.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ben elää Crossin kanssa Kōfussa. Perheen vanhin poika, Ken, palvelee Ōun armeijassa ja George on lähtenyt omille teilleen. Minnie puolestaan hukkui vuosia sitten.

Dementia on alkanut vaivata Beniä ja hän unohtelee asioita. Hänellä on myös paha tapa lähteä harhailemaan ja eksyä, joten Crossin täytyy pitää häntä jatkuvasti silmällä.

Eräänä päivänä, juuri kun Cross oli muualla, Ben lähti harhailemaan ja löytää Alppien juurelta Hōgenin tappaman Johnin ruumiin. Vanhuudenhöperö Ben ei tunnista ruumista, mutta vie sen vanhan omistajansa Iguchin luo, joka hautaa sen. Ben pysyi koko yön haudalla ja palasi sitten Iguchin luo, jolloin mies laittoi vanhan koiransa hihnaan. Myöhemmin Cross tuli kuitenkin paikalle ja vapautti Benin. He päättivät suunnata yhdessä kohti Ōua. Ōussa he tapasivat Akamen, joka vei heidät piilopaikkaan, sillä alue oli Hōgenin vallassa.

Myöhemmin lopputaistelussa George jäi vahtimaan vanhempiaan ja Reikaa muiden yrittäessä jäljittää Hōgenia. Hōgen kohtasi sattumalta Benin ja muut, ja kaatoi Georgen ja Crossin helposti maahan. Sitten hän kävi tilanteesta ymmärtämättömän Benin päähän kiinni. Kipu ja tilanne aiheutti Benille takauman Akakabuto-taistelusta, jossa hän toimi houkuttimena. Ben onnistui sitten heilauttamaan Hōgenin irti, mutta Hōgen hyökkäsi uudestaan ja lähes tappoi Benin repimällä hänen kurkkunsa auki.

Hōgenin kuoltua Cross ja Ben jäivät asumaan Ōuun ja he jakoivat erään luolan joen läheltä.

Myöhemmin, sillä välin kun Weed tovereineen (mukaan lukien mm. Benin pojat) taistelivat hybridikarhuja vastaan, vanhuus vei voiton Benistä, ja hän nukkui pois rauhallisesti omassa luolassaan heinäpedillä ystäviensä ympäröimänä. Gin olisi halunnut ilmoittaa kuolemasta Benin pojille, mutta Cross kielsi tämän ja kertoi, että viimeisinä elinkuukausinaan Ben oli alkanut ajatella vähän selvemmin ja mumissut, ettei haluaisi olla kenellekään vaivaksi. Ken ja George saivat tietää isänsä kuolemasta palattuaan taistelusta ja he itkivät tämän haudalla kokonaisen päivän.

Anime

Animeversiossa Benin tila on paljon lievempi, vaikkakin hän koomisesti sekoittaa Kagetoran Keniin.

Hän tarvitsee kyllä puolisonsa apua, mutta hän on mieleltään kirkas - hän ei unohtele asioita ja hän ymmärtää itseään ympäröivät tapahtumat selkeästi toisin kuin mangassa. Hän jopa taistelee Hōgenin joukkoja vastaan.

Ginga: The Last Wars

Ken on pudonnut tulvivaan Kotobuki-jokeen ja hurja virtaus saa hänet muistelemaan pikkusiskoaan Minnietä, joka hukkui nuorena. Minnie ilmestyy isänsä Benin kanssa Kenille, joka on jo menettämässä toivoaan. Ben käskee poikaansa olemaan vajoamatta itsesääliin ja että tämän tehtävänä on pitää huolta äidistään ja veljestään. Ben muistuttaa Keniä siitä, kuinka paljon Crossiin sattuu, jos hän ei näe poikaansa enää elävänä.

Ginga Densetsu Noah

Ben nähdään lyhyessä takaumassa, jossa kerrotaan Noah'n olevan itse asiassa muistinsa menettänyt Hyena.

Muuta

Yoshihiro Takahashi nimesi Benin Ben-Hurin mukaan.

Sitaatteja

Benin sitaattisivu

Kuvia

Benin kuvagalleria