Joe

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joe (Champ)
Joeväreissä.jpg
Kuva182.jpg
Nimi
Japaniksi 誠 tai ジョー (チャンプ)
Ääntäminen dzjoo (tshämp)
Merkitys 誠: totuus
Joe: Jahve lisää (hepreasta)
Champ: mestari (englannista)
Muuta
Kotipaikka Pohjois-Alpit,
myöhemmin Futago-sola,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen
(ainakin akitaa ja kishua)
Sukupuoli uros
Turkinväri hopeanharmaa brindle
Silmät siniset
Muut tuntomerkit suuria arpia takaraivossa, niskan tienoilla ja selässä, lisäksi osasta 54 eteenpäin kolme arpea kasvoissa
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 30 (takauma),
osa 51 (varsinainen)
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Sakura, Yukimura, Weed, Saheiji, Hitomi, Kōshirō, Jack, Bomb, Guilder, Niimiya, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Orion
Kuolinsyy hukkui (osa 1)

Joe oli Ginin ja Sakuran keskimmäinen pentu. Hänellä oli kaksi veljeä, Yukimura ja Weed. Hän oli myös Saheijin ottopoika, Hitomin puoliso sekä Kōshirōn isä.

Ginga Densetsu Weed

Joe kuvattiin alun perin Weediä tummempana.

Lapsuus

Joe syntyi Pohjois-Alpeilla kahden veljensä kanssa, mutta veljesten tiet erosivat jo hyvin nuorena, Sakuran sairastuessa. Joe ja Yukimura olivat Weediä vahvempia ja itsenäisempiä, joten Sakura antoi heidät ystävällisen Saheiji-nimisen koiran hoiviin, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet selviytyä.

Nuori Joe matkasi veljensä ja kasvatti-isänsä kanssa Gunmaan, jossa Shōgunin alaisuudessa toimivat japaninmakakit hyökkäsivät heidän kimppuunsa. Makakit löivät Joen tajuttomaksi puukartuillaan ja raahasivat tämän pois ruoaksi Shogunille. Yukimura näki tämän ja luuli Joen kuolleen. Myös Joen siepanneet makakit luulivat niin ja heittivät pennun pois, sillä Shōgun tahtoi ruoakseen vain eläviä pentuja.

Niimiya, Hitomi ja pentujen syntymä

Niimiya-niminen metsästäjä saapui paikalle ja löysi haavoittuneen Joen. Hän otti pennun mukaansa, paransi ja koulutti hänestä oman metsästyskoiransa. Mies antoi Joelle nimen Champ.

Myöhemmin Joe tapasi vuorilla Hitomin, entisen kotikoiran. He rakastuivat ja pian oli selvää, että Hitomi odotti pentuja. Moneen otteeseen Joe pyysi Hitomia asumaan luokseen Niimiyan luo, mutta Hitomi ei luottanut ihmisiin menneisyytensä takia ja jäi mieluummin vuorille. Eräänä päivänä Joe aisti, että jokin oli vialla, ja lähti etsimään puolisoaan.

Hitomi oli synnyttänyt neljä pentua, mutta hybridikarhu oli hajun johdattamana tullut paikalle ja hyökännyt heidän kimppuunsa. Emo ja kolme pentua menehtyivät. Joe yritti hyökätä karhun kimppuun, mutta sai tältä vain arvet selkäänsä. Karhu pakeni paikalta ja Joe huomasi, että yksi pennuista olikin vielä elossa. Hän nimesi pennun Kōshirōksi.

Joe vannoi, että tappaisi hybridikarhut kostoksi puolisonsa ja pentujensa kuolemasta.


Joen takaraivon ja niskan arvet, jotka hybridikarhu on aiheuttanut.

Hybridit

Joe johtaa metsästyskoirajoukkuetta, johon kuuluu Bomb, Jack ja Guilder.

Ollessaan metsällä joukkueensa ja poikansa Kōshirōn kanssa, hän tapaa Koyukin ja Kotetsun, ja pian tämän jälkeen veljensä Weedin. Weed on iloinen nähdessään Joen, mutta Joe on lähes kylmä häntä kohtaan ja kertoo olevansa katkera heidän isälleen, sillä uskoo tämän hylänneen heidän emonsa. Hän paljastaa myös kuulleensa Yukimuran kuolleen ja kertoo, että on itkenyt kaikki kyyneleensä. Joe poistuu joukkueensa kanssa ja painottaa, ettei halua nähdä Giniä eikä Weediä.

Kōshirō kuitenkin seuraa Weediä ja tästä suuttuneena Joe iskee poikansa puuta päin. Joe ja Kōshirō ovat lähdössä, mutta Weed haluaisi vielä puhua hänen kanssaan. Joe kuitenkin tönäisee myös Weedin puuta päin. Sitten isä ja poika poistuvat paikalta.

Joe jälijittää tämän jälkeen puolisonsa surmannutta hybridikarhua metsästysryhmänsä ja omistajansa kanssa. Joe kuitenkin joutuu sokean raivon valtaan karhun nähdessään ja hyökkää tätä kohti. Karhu läimäisee Joeta, aiheuttaen tälle arvet kasvoihin, ja iskee hänet kalliota alas. Weed kuitenkin ilmestyy paikalle ja pelastaa veljensä. Bomb, Jack ja Guilder kertovat Weedille Joen pentujen ja tämän puolison kohtalosta. Joe lupaa, että suostuu menemään tapaamaan Giniä, kunhan karhut on ensin tapettu.

Joen metsästysryhmä onnistuu surmaamaan kaikki kolme vaarallista hybridiä Weedin ja Ligerin joukkojen avustuksella. Hybridikarhujen kuoltua, Joe antaa isälleen anteeksi ja muuttaa poikansa kanssa Futago-solaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Joe vahtii Sasuken kanssa taskurapuja pyydystäviä Weedin pentuja, kun yhtäkkiä maanjäristys yllättää heidät.

Joe ja Orion joutuvat eroon muista pudotessaan maanalaiseen jokeen. Joe arvioi, että ainoa keino selviytyä on mennä virran mukana ja löytää tie ulos. Joe yrittää suojella Orionia iskuilta ja varmistaa, että pentu saa happea. Joe lyö kuitenkin päänsä kiviseen kattoon ja hän menettää tajuntansa ja hukkuu.

Joe esiintyi vain sarjan ensimmäisessä osassa, mutta Orion toisinaan muistelee häntä myöhemmissä osissa ja saa voimaa setänsä muistosta.

Ginga Densetsu Noah

Joe nähdään lyhyesti, kun Orion näkee hänestä unta.

Muuta

Tammen Helsingissä järjestetyssä fanitapaamisessa vuonna 2012 Takahashi paljasti Joen kuolleen. Joe oli kuulemma liian samankaltainen Weedin kanssa ja sen tehtävä päähenkilön eteenpäinvievänä voimana tuli täytettyä.

Kuvia

Joen kuvagalleria