Tsukikage (Kōga)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tsukikage
Tsukikageväri.png Siki.PNG
Nimi
Japaniksi 月影
Ääntäminen tsukikage
Merkitys kuunvarjo
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea-valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit harjas päässä
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 12
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Vanhin, Toshimitsu, Tesshin, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 7
Liittouma Ōun soturit, Vanhin, Toshimitsu
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, Vanhin, Toshimitsu, Tesshin
Kuolinsyy Monsoon tappoi (osa 10)

Tsukikage oli yksi seitsemästä Kōgan ninjakoirasta, jotka palvelivat Tesshiniä.

Hän liikkui Toshimitsun kanssa ja heidän molempien mainittiin olevan Kōgan ninjakoirien parhaimpia taistelijoita.

Ginga Densetsu Weed

Tsukikagen isä kuoli taistelussa Igan ja Ōun joukkoja vastaan tai vaihtoehtoisesti oli yksi niistä uroista, jotka hyppäsivät Kurojakin mukana palavaan kartanoon. Vanhin kasvatti ja koulutti Tsukikagen. Tsukikage olikin aluksi vihamielinen Ōun joukkoja kohtaan, mutta liittyy myöhemmin heidän puolelleen Tesshinin johdolla.

Viimeisessä taistelussa Hōgenia vastaan, Toshimitsu partioi toisen Kōgan ninjakoiran kanssa (kyseessä oli todennäköisesti Tsukikage, sillä he toimivat aina yhdessä).

Tsukikage osallistui taisteluun Venäjän sotakoiria vastaan. Tesshin lähetti hänet ja Toshimitsun hakemaan lisäjoukkoja. Victorin joukot kuitenkin huomasivat heidät. Tsukikage toimi syöttinä, antaen Toshimitsulle tilaisuuden paeta, ja joutui ahdistetuksi puuhun. Kyōshirō laumoineen saapui Tsukikagen avuksi juuri, kun venäläiset olivat saaneet järsittyä puunrungon katki. Tsukikage johdatti tämän jälkeen Kyōshirōn Ginin joukkojen luo. Pian tämän jälkeen Victorin ja Bozlevin joukot kuitenkin ahdistivat Ginin armeijan ahtaaseen solaan.

Ōun soturit vapautuivat myöhemmin ja voittivat sodan Aramin hukutettua Victorin.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Tsukikage joutui hyppäämään Vanhimman, Toshimitsun ja Samun kanssa vesiputoukseen Matheuksen valloitettua Kōgan. He selvisivät hengissä Samua lukuunottamatta, mutta pysyttelivät piilossa. Myöhemmin he saapuivat auttamaan Orionia ja tämän ystäviä taistelussa Matheuksen joukkoja vastaan. Ninjakoirat lähtivät Orionin mukaan, mutta vannoivat hankkivansa vielä kotinsa takaisin.

Myöhemmin Tsukikage ja Toshimitsu auttavat Gennaille hävinneen Kenshinin alas puusta ja myöhemmin auttavat Gennaita vapauttamaan Shirōn, jonka Masamune Kurohabaki on vanginnut.

Ginga: The Last Wars

Kun Akakabuton jälkeläiset hyökkäävät Futago-solaan, Tsukikage ja Toshimitsu auttavat Reikan ja tämän pojat pakoon, ja kokoontuvat sitten Ginin ja muiden luokse kalliolle.

Karhut ja niiden johtaja, Monsoon, saapuvat kallion luokse, jolloin Gin päättää toimia syöttinä antaakseen laumalle tilaisuuden paeta. Lähes sokean Ginin hyökkäys epäonnistuu ja Monsoon lyö hänet maahan. Suurin osa Ōun sotureista hyökkäävät äkkipikaisesti ja raivoissaan Ginin tueksi, mutta Vanhin ja Akame pysyvät tyynesti paikoillaan. Vanhin toruu Tsukikagea ja Toshimitsua ja kutsuu heidät takaisin kalliolle suojelemaan lauman narttuja ja pentuja.

Vanhin ja Akame noudattavat Ginin suunnitelmaa ja alkavat johdattaa Reikaa ja tämän pentuja sekä Crossia, Marua, Sunnya ja Tonovia turvaan Tsukikagen ja Toshimitsun avustuksella. Maru ja Sunny kuitenkin jäävät emonsa ruumiin luo eivätkä suostu lähtemään. Cross lähtee hakemaan pentuja, jolloin Akame jättää heidät ja jatkaa pakoa ryhmän kanssa. Kolme Monsoonin alaista yrittää estää heitä, mutta ninjakoirat lyövät ne maahan.

Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu saattavat pentuja Akamen kanssa, mutta palaavat sitten kalliolle ja löytävät Ōun armeijan lyötynä. He hyökkäävät raivoissaan kohti Monsoonia, mutta karhu lyö heidät kaikki maahan ja ottaa Ōun paratiisin hallintaansa.

Tsukikage selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan.

Muuta

Ginga: Nagareboshi Ginissä esiintyy samanniminen Igan ninjakoira.

Kuvia

Tsukikagen kuvagalleria