Kōgan ninjakoirat

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kōgan ninjakoirat
Kouganninjakoirat.jpg
Nimi
Japaniksi 甲賀忍犬
Ääntäminen kooga ninken
Merkitys Kōgan ninjakoirat
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Turkinväri ruskea-valkoinen, joskus tummempi/vaaleampi turkki ja pilkkuja
Muut tuntomerkit ruskea tai valkoinen harjas päässä
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 5, jakso 12
Liittouma Kurojaki
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 11, jakso 13
Liittouma Ōun soturit, Tesshin, Vanhin
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 7
Liittouma Ōun soturit, Tesshin, Vanhin, Orion
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, Tesshin, Vanhin
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ōun soturit, Tesshin

Kōgan ninjakoirat (myös Kōgan shinobikoirat ja Kōgan ganinit) ovat Kōgasta kotoisin oleva vanha ninjakoirasuku.

He olivat alun perin Kōgan ihmisninjojen kouluttamia ja Igan ninjakoirien liittolaisia. Myöhemmin heistä tuli verivihollisia ja Kōgan ninjakoirien sukupolvien ajan kestänyt tehtävä oli saada haltuunsa Igan shinobi-taitojen kirja. Nykyään vihanpito on kuitenkin unohdettu täysin ja Kōgan ninjakoirat taistelevat oikeuden puolesta Ōun armeijan puolella.

Kōgan ninjakoirat ovat kuviteellista rotua. Rotu on hyvin vanha ja mahdollisesti jokin kainkoirien haara.

Kōgan ihmisninja.

Ginga Densetsu Akame

Kōgan ninjat olivat Igan ninjojen liittolaisia.

Vuonna 1579 he kuitenkin pettivät Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa. Kun Nobukatsu Oda hyökkäsi Igaan, Kōgan ninjat sekä näiden kouluttamat ninjakoirat avustivat häntä. Kōgan ninjakoira nimeltään Sadamitsu taisteli Igan puolella, mutta hän sai surmansa.

Kōgan ninjat avustivat Nobunagaa myös myöhemmissä sodissa. Koirien johtaja oli Ryōga, jonka poika oli Hakutakan arkkivihollinen, Izuna. Nobunagan kuoltua Igan ja Kōgan välinen vihanpito jatkui.

Ginga: Nagareboshi Gin

1980-luvulla Kōgan ninjakoirat yrittävät varastaa Igan ninjojen shinobi-taidon kirjan, noudattaen vanhoja määräyksiä, vaikka heidän isäntänsä ovat kuolleet jo sukupolvia sitten. Heidän johtajansa on Kurojaki-niminen koira, joka pakottaa alaisensa syömään koiranlihaa. Kōgan ninjakoirat ovat vihamielisiä, toisin kuin verivihollisensa Igan ninjakoirat.

Kōgan ja Igan keskinäinen taistelu keskeytyy, kun Ben laumoineen saapuu alueelle. He ovat tulleet pyytämään Akamea mukaan joukkoonsa, mutta huomaavat pian joutuneensa keskelle taistelutannerta. Kōgan ninjakoirat onnistuvat huijaamaan Beniä ja muita uskotellen, että Akame on heidän johtajansa ja antaa heidän syödä koiranlihaa. Igan ninjakoirat sen sijaan luulevat, että Ben koirineen kuuluu Kōgan joukkoon. Kurojaki alaisineen katselee tyytyväisinä sivusta, kun Benin lauma astelee suoraan Akamen ansaan. Myöhemmin Kōgan ninjakoirat saavat Akamen vangittua, kun tämä jättäytyy heille syötiksi, jotta Jinnai, Kirikaze ja Gin pääsevät pakenemaan Kōgasta. Akame pelastuu viime hetkellä, kun Gin palaa takaisin ja pakenee Kōgan ninjakoirilta haavoittunut Akame mukanaan.

Toisen silmänsä menettänyt Kurojaki on juuri aikeissa lähteä hyökkäämään Igan kartanoon, kun Igan ninjakoirat yhdessä Benin joukkojen kanssa hyökkäävätkin Kōgaan. Kōgan ninjakoirat häviävät hetkessä ylivoimalle ja Gin voittaa Kurojakin kaksintaistelussa. Seitsemän Kōgan ninjakoirista antautuu, jolloin Ben estää muita tappamasta heitä ja ottaa heidät joukkoihinsa. Myös Akame ja loput Igan ninjakoirista liittyvät Benin joukkoon.

Akame poistuu paikalta ja polttaa Itōn kartanon. Silloin Kurojaki ja loput seitsemän Kōgan ninjakoiraa hyppäävät liekkeihin ja palavat hengiltä. Kurojakin orvoksi jäänyt pentu, Chibi, pääsee mukaan Ōun joukkoon.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Kōgan ninjakoirat ovat Ginga: Nagareboshi Ginin tapahtumien jäljiltä vihamielisiä Ōun armeijaa kohtaan, mutta pysyttelevät omalla reviirillään. He asuvat Gyōjanuman pohjassa olevassa luolassa ja heidän johtajanaan toimii Itōn kartanon palosta selvinnyt Vanhin. Tesshin palaa kotiseudulleen ja Kurojakin poikana saa johtajan aseman. Klaani on hiljalleen katoamassa ja siihen kuuluu enää tiedettävästi vain yhdeksän jäsentä, Tesshin ja Vanhin mukaan lukien.

Weed tulee pyytämään heitä avuksi taisteluun Hōgenia vastaan, mutta kostonhimoiset ninjakoirat kieltäytyvät jyrkästi. Myöhemmin Tesshin ymmärtää Ōun taistelevan oikeuden puolella ja liittyy alaisineen Ōun sotureihin.

Ninjakoirista on paljon hyötyä ja he toimivat mm. vakoojina käyttämällä kiipeily- ja vihellyskykyään. Kaksi heistä, Shinbē ja yksi nimeämätön, kuolevat taistelussa venäläisiä sotakoiria vastaan.

Ginga Densetsu Weed -animessa Kōgan ninjakoirat ovat tummanruskeita, miltei mustia.

Anime

Animeversiossa Kōgan ninjakoirat ovat alusta asti ystävällisiä Weedin joukkoja kohtaan eikä vihanpidosta ole minkäänlaista mainintaa. He asuvat luolan sijaan kylässä.

Kōgan ninjakoiria on animeversiossa 26, Tesshin ja Vanhin mukaan lukien.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kōgan ninjakoirat ovat palanneet kotiseudulleen, mutta ovat joutuneet luovuttamaan alueensa Matheus-nimiselle koiralle, joka on Masamune Kurohabakin vasalli. Matheuksen alaiset ilmeisesti tappoivat osan Tesshinin alaisista. Vanhin, Tsukikage, Toshimitsu ja Samu pakenivat, mutta lopulta heidät piiritettiin ja ajettiin vesiputoukseen. Heidän luultiin kuolleen, mutta todellisuudessa he kaikki selvisivät hengissä Samua lukuunottamatta. Eloonjääneet liittyivät Ōun armeijan puolelle ja toivoivat jonakin päivänä saavansa kotinsa takaisin.

Viimeisen taistelun jälkeen Matheus karkoitettiin, eikä hän aikonut palata Kōgaan, joten alue palasi todennäköisesti takaisin Kōgan ninjakoirien haltuun.

Ginga: The Last Wars

Tesshin, Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu ovat ainoat Kōgan ninjakoirat, ja he ilmeisesti elävät nyt Ōussa. Monsoon alaisineen valloittaa Ōun ja vangitsee suuren osan sotureista kivenlohkareista tehtyyn vankilaan.

Myöhemmin Kōgien Vanhin menehtyy karhujen kynsissä saamiinsa vammoihin.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Tesshin ja Toshimitsu asuvat jälleen Ōussa Monsoonin kukistuttua. Tesshin lähettää Kyōshirōn ja Sasuken etsimään Orionia, joka oli kadonnut sanaakaan sanomatta.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kuvia

Kōgan ninjakoirien kuvagalleria