Ginga Densetsu Weed

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 20. heinäkuuta 2014 kello 12.07 – tehnyt GingaChani (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ginga Densetsu Weedin ensimmäisen julkaisun ensimmäinen kirja.
Sarjan päähenkilöitä animen alkutunnusmusiikissa. Vasemmalta oikealle: Tesshin, Rocket, Mel, Ken, Kyōshirō Shirogane, Kagetora, Weed, G.B., Hiro, Hook ja Sasuke.

Ginga Densetsu Weed (jap. 銀牙伝説WEED tai 銀牙伝説ウィード, suom. Hopeahammas legenda Weed) on Yoshihiro Takahashin tekemä koira-aiheinen mangasarja, josta on tehty myös anime.

Se on Ginga: Nagareboshi Ginin jatko-osa ja sillä on myös oma jatko-osa - Ginga Densetsu Weed: Orion.

Sarjaa alettiin julkaista suomeksi joulukuusta 2011 alkaen.

Tarina

Tarinan päähenkilö on nuori pentu, Ginin poika Weed. Weed on syntynyt Pohjois-Alpeille, kauas Ōusta, ja hänen emonsa Sakura on vakavasti sairas.

Ennen kuolemaansa Sakura pyytää englanninsetteri GB:tä saattamaan Weedin isänsä luokse. Sakuran kuoltua GB nimeää Weedin ja he lähtevät yhdessä kohti Ōua. Pitkän matkan jälkeen selviää, että Gin ei olekaan Ōussa, ja että alueen on ottanut haltuunsa P4-hirviö. Weed päihittää hirviön nuorten Ōun sotureiden ja ammattitappajien avustuksella.

Sillä välin Gin ja John ovat jääneet Etelä-Alpeilla julman ja vallanhaluisen Hōgen-niminen tanskandogin vangiksi. Akame juoksee ilmoittamaan Weedille ja nuori koira alkaa johtaa retkikuntaa kohti Alppeja. Weed kerää matkalla mukaansa koiria, pelastaakseen isänsä. John saa surmansa, mutta Gin onnistuu pakenemaan vankeudesta. Hōgen havittelee Japanin herruutta ja saa haltuunsa Ōun Futago-solan. Weedin retkikunta palaa Ōuun haastaakseen Hōgenin ja lopulta Weed onnistuu päihittämään tanskandogin kaksintaistelussa. Gin luovuttaa johtajuuden Weedille.

Rauha palaa Ōuun, mutta Weed näkee erikoisen unen ja saa selville, että hänellä on sisaruksia. Weed lähtee etsimään sisaruksiaan ja pysähtyy Gunmassa joutuessaan keskelle paikallisen koiralauman ja japaninmakakien välistä sotaa. Koiria johtaa Yukimura, joka vihaa makakeja silmittömästi, sillä ne tappoivat hänen veljensä Joen. Selviää, että japaninmakakit eivät hyökkää omasta tahdostaan, vaan heitä johtaa tyrannimainen albiinopaviaani Shōgun. Weed ja Yukimura yhdistävät voimansa ja onnistuvat päihittämään Shōgunin, mutta myös Yukimura, joka paljastuu Weedin veljeksi, saa surmansa.

Weed palaa jälleen Ōuun ja tapaa vuorilla narttukoiran nimeltä Koyuki. Weed vapauttaa hänet ketunloukosta ja he rakastuvat. Nuori pari siirtyy Pohjois-Alpeille, tietämättöminä uudesta uhasta: venäläisten sotakoirien armeija on hyökännyt Hokkaidōon ja Hakurō on saanut surmansa. Weed ei aluksi halua jättää Koyukia, mutta seuraa sitten muuta Ōun armeijaa taisteluun. Lopulta sotakoirien johtaja, Victor, kukistuu ja Hokkaidō on taas turvallinen.

Weed palaa Koyukin luo Alpeille ja kohtaa yllättäen itsensä näköisen metsästyskoiran. Koira paljastuu hänen kuolleeksi luulluksi veljekseen, Joeksi. Joe jahtaa omistajansa ja metsästystoveriensa kanssa vaarallisia hybridikarhuja, ja Weed päättää auttaa heitä. Kun hybridikarhut on kaadettu, Weed palaa Ōuun, ja Joe tulee hänen mukaansa.

Tarina päättyy, kun Weed ja Koyuki saavat neljä pentua.

Manga

Ginga Densetsu Weed -manga ilmestyi alun perin vuosina 1999–2009. Mangaa tehtiin yhteensä 60 osaa.

ComicsOne käänsi aikoinaan mangan ensimmäiset kolme osaa englanniksi. Vuonna 2005 ComicsOne kuitenkin lopetti, ja DrMaster otti haltuunsa ComicsOnella olleet manganimikkeet. Ginga Densetsu Weedin kääntämistä DrMaster ei kuitenkaan jatkanut. Tästä syystä nämä kolme englanniksi käännettyä osaa ovat nykyään todella harvinaisia ja erittäin kalliita.

  • Ensimmäisessä julkaisussa oli 60 osaa.
  • Toisessa julkaisussa oli vain kolme kirjaa, "Ginga Densetsu Weed Special Gajō no Kettō Hen (jōkan/chūkan/gekan)".
  • Kolmas julkaisu tehtiin animen kunniaksi. Siinä on 22 osaa, ja kirjoissa on enemmän lukuja yhtä kirjaa kohden, kuin ensimmäisen julkaisun kirjoissa. Siitä huolimatta kolmas julkaisu kattaa vain tarinan alusta Hōgenin kukistumiseen, eikä jatku siitä eteenpäin. Se sisältää myös värisivuja.
  • Neljäs julkaisu koostuu kirjoista, joissa on kaksi ensimmäisen julkaisun kirjaa yhdessä. Osia ilmestyi kahdeksan.

Toinen ja neljäs julkaisu päättyvät tarkoituksella kesken, sillä niiden tarkoitus on pitää hankalasti saatavat ensimmäisen julkaisun alkupään kirjat fanien saatavilla.

Anime

26 jakson mittainen anime on ilmestynyt Japanin lisäksi DVD:llä myös Suomessa kahdeksana DVD-levynä. Omat DVD-julkaisunsa ovat saaneet myös mm. Ruotsi, Norja, Tanska, Kiinan tasavalta (ent. Taiwan) ja Thaimaa (täällä sarja tosin julkaistiin VCD:illä). Edeltäjästään poiketen animeversiota ei ole julkaistu Etelä-Koreassa.

Anime on mangaa huomattavasti lyhyempi, sillä se päättyy jo Hōgenin kukistumiseen. Lisäksi useita hahmoja ja tapahtumia on jätetty pois jopa valmiista hahmomallineista huolimatta.

Ääniroolit

Takashi Matsuyama - Akame

Masami Iwasaki - Batto
Susumu Akagi - Bell
Katsushisa Hōki - Ben
Shunsuke Sakuya - Blue
Ryo Naitō - Buru
Koji Yusa - Buruge
Keiko Mizutani - Cross
Hiroshi Shimozaki - Dodo
Naru Kawamoto - GB
Masami Iwasaki - Genba
Hiroki Tōchi - Gin

Susumu Akagi - Heuler

Kenji Nomura - Hiro
Aki Kanada - Hiro (pentuna)
Kan Tanaka - Hook
Kōji Ishī - Hōgen
Susumu Akagi - Izō
Masaya Takatsuka - Jerome
Hiroshi Shimozaki - Jet
Toru Ōkawa - John
Takemoto Eiji - Kagetora
Yoshitaka Kaidu - Kamakiri
Teruaki Ogawa - Ken
Daisuke Ono - Kaito

Tadashi Miyazawa - Kurotora

Yūki Masuda - Kyōshirō Shirogane
Teruaki Ogawa - Lecter
Akiko Kobayashi - Mel
Tadashi Mutō - Missile
Shiro Saito - Moss
Shigenori Sōya - Musashi
Hiroshi Shimozaki - Ned
Ryo Naitō - Nero
Makoto Ueki - North
Kuwata Kong - P4
Rie Nakagawa - Reika
Hiroshi Shimozaki - Robert

Takeshi Maeda - Rocket

Rei Sakuma - Sakura
Makoto Ueki - Sasuke
Tadashi Mutō - Shinsaku
Hiroshi Shimozaki - Shintarō
Kunihiro Kawamoto - Shirosaku
Kenji Nomura - Shōji
Ryusei Nakao - Smith
Kunihiro Kawamoto - Stone
Mika Itō - Teru
Kōsuke Takeuchi - Tesshin
Susumu Akagi - Thunder
Hozumi Gōda - Tokimune
Kan Tanaka - Vanhin
Sachi Kokuryu - Weed

Sarjan nimi maittain

Maa Nimi Siirtokirjoitus Merkitys
Japani 銀牙伝説ウィード Ginga Densetsu Weed "Hopeahammas legenda Weed". Nimen japanilaiset merkit menevät seuraavasti: 銀 (gin, hopea), 牙 (ga, kulmahammas), 伝説 (legenda). Weed (ウィード) on englantia ja tarkoittaa villikasvia tai rikkaruohoa
Suomi Weed - Hopeanuolen poika (anime), Weed (manga)
Yhdysvallat Ginga Legend Weed Ginga legenda Weed
Ruotsi Weed - Silver Fangs son Weed - Hopeahampaan poika
Tanska Weed - Silver Fang's søn Weed - Hopeahampaan poika
Kiinan tasavalta
(ent. Taiwan)
銀牙傳說韋德 Yínyá Chuánshuō Weed(* hopeahammas legenda Weed
Etelä-Korea 은아전설 위드 Unga Chensel Uidu (* legenda Weed
Thaimaa ตำนานไอ้เขี้ยวเงิน ภาค 2

Pachinko-peli

Ginga Densetsu Weed -pachinko-pelikone.

Vuonna 2009 Sankyo-niminen yritys valmisti Ginga Densetsu Weedistä pachinko-pelin. Suomeen on tuotu ainakin kaksi laitetta, joista toinen oli pelattavissa kuopiolaisen animeoheistuoteliike Urumin tiloissa.

Kansikuvia

Ginga Densetsu Weed -mangojen kannet

Katso myös