Kyōshirō Shirogane

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyōshirō Shirogane
Kyoshi.jpg
Kyo-28.png
Nimi
Japaniksi 白銀狂四郎
(Shirogane Kyōshirō)
Ääntäminen shirogane kjooshiroo
Merkitys shirogane: hopea(raha)
kyōshirō: hullu neljäs poika
Muuta
Kotipaikka Shigan prefektuuri
Ääninäyttelijä Yūki Masuda
Ulkonäkö
Rotu kishu
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit silmäripset, arpinen keho
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 9, jakso 10
Ikä 1 - 1,5 vuotta
Liittouma Fuyuto, veljet, emo, oma lauma, Ōun soturit, Weed
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 - 2 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 2,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 3 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Sasuke

Kyōshirō, lisänimeltään Shirogane (suomennetussa GDW-animessa "Hopeaturkki Kyōshirō"), on 50-päisen lauman johtaja. Hänen laumansa koostuu hylätyistä ja/tai pahoinpidellyistä nuorista koirista.

Hän on Weedin ikäinen nuori koira, mutta on ikäisekseen joutunut kokemaan paljon kauheuksia. Hän on äreä, äkkipikainen ja taipuvainen väkivaltaan, mutta myös omalla tavallaan oikeudenmukainen.

Menneisyys

Nuori Kyōshirō ilman arpia.

Kyōshirō syntyi nelipäisen pentueen nuorimmaiseksi. Hänen isänsä pahoinpiteli jatkuvasti häntä, hänen veljiään ja pentujen emoa. Lopulta eräs vaeltava mastiffi huomasi perheen ahdingon ja päätti ehdottaa vaihtokauppaa: hän saisi pennut ja isä villisianruhon. Emo ei sekaantunut asiaan, koska oli varma, että isänsä luona pennut olisivat kuolleet, sillä vanhin pennuista oli jo päässyt hengestään yrittäessään puolustaa emoaan.

Kyōshirō ja hänen kaksi vanhempaa veljeään elivät lähes kuusi kuukautta mastiffin luona, mutta palasivat kotiin kuultuaan, että heidän äitinsä olisi sairas. Veljekset löysivät vain varisten nokkiman emonsa luurangon. He päättivät tappaa isänsä ja jäljittivät tätä kolme päivää ja yötä. Lopulta veljekset löysivät isänsä ja ahdistivat tämän jyrkänteen reunalle. Kyōshirōn veljet päättivät tappaa isänsä lisäksi myös itsensä, sillä kokivat tarvitsevansa rangaistuksen tehtyään niin kielletyn teon kuin oman isän surmaaminen. He kuitenkin käskivät Kyōshirōa pysymään sivussa, sillä eivät halunneet nuorimmasta veljestään isänsurmaajaa.

Veljien pudottua jyrkänteeltä isä mukanaan, Kyōshirō kävi hautaamassa veljiensä ruumiit. On epäselvää, hautasiko hän isänsä.

Traumaattisen lapsuutensa seurauksena Kyōshirō alkoi vihata aikuisia koiria. Hän keräsi ympärilleen oman koiralauman, joka koostui yksinomaan nuorista koirista, jotka olivat joko orpoja tai niiden vanhemmat olivat tavalla tai toisella kohdelleet niitä kaltoin.

Kyōshirō alkoi saada mainetta ja Hōgen yritti värvätä hänet joukkoihinsa, mutta hän kieltäytyi.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ōun sotureissa Hōgenia vastaan

Myöhemmin, Kyōshirō tapasi Weedin Gifussa, ajaessaan takaa Terun isää, joka oli pahoinpidellyt pentuaan. Weedin mielestä Kyōshirōn toimet olivat vääriä ja hän meni väliin. Weedin ja Kyōshirōn taistellessa keskenään, Lecter ja Thunder hyökkäsivät Hatchin, Rickin, Rocketin ja GB:n kimppuun. Weed ja Kyōshirō liittoutuivat taistellakseen Lecteria ja Thunderia vastaan, mutta Lecter onnistui ottamaan Terun panttivangiksi tämän yritettyä hyökätä omin päin. Kyōshirō oli valmis antamaan henkensä Terun puolesta, mutta silloin Terun isä päättikin pelastaa pentunsa, mutta Lecter tappoi hänet. Weedin oikeudenmukaisuus teki suuren vaikutuksen Kyōshirōon ja hän liittyi Ōun sotureihin yhdessä joukkojensa kanssa.

Kyōshirō kulkee Weedin joukon mukana, keräten joukkoja taisteluun Hōgenia vastaan. Tulisen luonteensa takia, hänellä on toisinaan erimielisyyksiä Weedin kanssa, ja kerran lähes jättää lauman pitäessään Weediä liian hyväntahtoisena ja kyvyttömänä johtamaan. Hän kuitenkin palaa takaisin ja tekee sovinnon Weedin kanssa.

Kyōshirō päättää Weedin kanssa jättää laumansa alle yksivuotiaat pennut Kōgan ninjakoirien vanhimman hoiviin.

Myöhemmin Ōuussa, kun Weed valitsee valiojoukon hyökkäämään Hōgenin kimppuun, Kyōshirō loukkaantuu kun ei pääse mukaan ja lähtee ominpäin Hōgenin valtaamaa vuorilinnaa kohti voidakseen itse surmata Hōgenin. Kun Kyōshirōn nuoret alaiset yrittävät seurata häntä, hän ajaa nämä pois väittämällä, että on ryhtynyt petturiksi. Kyōshirō liikuttuu siitä miten nuoret koirat järkyttyvät hänen valheestaan ja purevat häntä tosissaan luullessaan hänen kääntyneen vihollisen puolelle. Hōgenin kenraali Buruge löytää haavoittuneen Kyōshirōn, joka väittää olevansa Tasuke Kiotosta (jap. 京都の太助, Kyōto no Tasuke), ja vie tämän joukoissaan vuorilinnalle.

Hōgen on kuitenkin huonolla tuulella ja vahingoittaa Kyōshirōa pahasti, jättäen tämän sitten lumihankeen kylmettymään. Buruge auttaa Kyōshirōa ja pyytää Kaitoa lämmittämään kishua sillä välin kun hän on metsällä. Kyōshirō pääsee myöhemmin pakoon Takeshin kanssa, kiitos Tōbēn, joka jäi pidättelemään takaa-ajajia. Kun Tōbē kuolee, Kyōshirō kokee syyllisyyttä ja lupaa kasvaa vastuuntuntoiseksi aikuiseksi.

Kyōshirō palaa Ōun joukkoihin ja myöhemmin houkuttelee Burugen alaisineen Weedin puheille. Buruge jättää Hōgenin armeijan ja liittyy Ōun sotureiden puolelle.

Kyōshirō on mukana taistelussa Kamakirin joukkoja vastaan ja myöhemmin pakenevan Hōgenin etsinnöissä. Hän on myös paikalla katsomassa Weedin ja Hōgenin kaksintaistelua.

Makakit, Venäjän sotakoirat ja hybridikarhut

Hōgenin kuoleman jälkeen, Kyōshirō lähtee GB:n ja Sasuken kanssa Weedin matkaan, etsimään Weedin kadonnutta veljeä. He päätyvät Gunmaan, jossa tapaavat Yukimuran ja saavat selville, että aluetta terrorisoi paha albiinopaviaani Shōgun. Kyōshirō kantaa aiemmin vahingoittuneen Gozarun taistelukentälle ja osallistuu taisteluun Shōgunia vastaan.

Makakisodan jälkeen Hokkaidōon saapuu vihamielisiä venäläisiä sotakoiria ja Gin lähtee heti veteraanien kanssa Hokkaidōlle. Kyōshirō lähtee GB:n, Sasuken ja Merin kanssa etsimään Koyukin kanssa Pohjois-Alpeilla oleilevaa Weediä ja samalla keräämään joukkoja. Hän juoksee hakemaan apua Kōgasta ja törmää Teruun ja muihin laumansa nuorimpiin, jotka ovat kasvaneet isoiksi. Teru ja muut lähtevät Kyōshirōn mukaan. He yrittävät käydä hakemassa Weedin, mutta Weed ei halua jättää Koyukia. Kyōshirō raivostuu tästä ja hyökkää Weedin kimppuun, lähtien sitten itkien joukkoineen Ōuun muiden luo. Armeijan johdossa oleva Rocket päättää jäädä odottamaan Weedin paluuta, jolloin Kyōshirō lähtee nuorten alaistensa kanssa salaa edeltä Hokkaidōlle.

Hokkaidōlla, Kyōshirō ja muut koirat törmäävät Kōgan ninjakoira Toshimitsuun, joka kertoo heille vihollisen ylivoimasta. Toshimitsu lähtee Ōuun hakemaan apujoukkoja ja käskee Kyōshirōa odottamaan, mutta Kyōshirō ei tottele ja lähtee alaistensa kanssa kohti vihollista ja Ginin piiritettyä armeijaa. He löytävät sotakoirien puuhun ahdistaman Tsukikagen ja saapuvat apuun juuri, kun sotakoirat ovat saaneet järsittyä puun katki.

Pelastettuaan Tsukikagen, Kyōshirō joukkoineen liittyy Ginin armeijaan ja on mukana Victorin ja Bozlevin muodostamassa piirityksessä. Buruge kuolee taistelussa, mitä Kyōshirō suree kovasti.

Kyōshirō osallistuu myös taisteluun hybridikarhuja vastaan.

Anime

Animessa Kyōshirōn menneisyyttä ei selitetä tarkemmin, hän ainoastaan mainitsee isänsä pahoinpidelleen häntä.

Myöhemmin Weed jakoi joukkonsa kolmeksi eri joukoksi; Kyōshirōsta tuli kolmannen joukon johtaja. Kyōshirō taisteli Weedin rinnalla Hōgenin joukkoja vastaan ja voitti taistelussa Hōgenin viidennen joukkueen johtajan Burugen, Tōbēn hengen avustuksella.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kyōshirō ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi.

Kyōshirō auttaa Weedin kanssa Merin pois kaatuneen puun alta. Koirat päätyvät jokeen ja ajautuvat sen rannalle, josta Shinmei Saitō löytää heidät. Kyōshirō ja Mer päätyvät miehen veljen Tadaon hoiviin, lähelle Weediä ja Koyukia.

Kyōshirō ja Mer palaavat yhdessä Ōun armeijan luo, kun heidät vapautetaan kaivoksesta. Viimeisessä taistelussa Kyōshirō hyökkää Matheuksen kimppuun kaivuuhyökkäyksellään, luullessaan häntä Masamune Kurohabakiksi.

Ginga: The Last Wars

Kyōshirō lähtee Kenin, Georgen, Merin, Hiron, Tesshinin, Jeromen, Kagetoran ja Izōn kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat Akakabuton jälkeläisten hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti ja hänet kannetaan turvaan Kyōshirōn ja muiden jäädessä taistelemaan. Karhut jähmettyvät kuullessaan Ginin ulvonnan, jolloin Kyōshirō ja muut perääntyvät ja kokoontuvat Ginin ja muiden luo kalliolle.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Kyōshirō on ainoa, joka saa otteen karhun rintakehästä, mutta hyppää nopeasti irti.

Myöhemmin, Monsoon palaa takaisin kalliolle, ja väittää päihittäneensä syöttinä toimineen Ginin. Monsoon alaisineen hyökkäävät suoraan koirien kimppuun. Kyōshirō saa osuman otsaansa ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan haavoittuneena maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Kyōshirō, Rocket ja Ken selviävät hengissä, onnistuvat pakenemaan ja piilottelevat karhujen partioilta rotkon seinämässä. He laskeutuvat alas ja kulkevat joen vierellä luolalle, jossa Burun, Dodon ja Shōjin ruumiit ovat.

Kolmikon kuultua huutoja, vähiten haavoittunut Kyōshirō kiipeää ylös tarkistamaan tilanteen, ja näkee miten karhut repivät Denshichin ruumiin kappaleiksi. Toivuttuaan järkytyksestä Kyōshirō hiipii kivenlohkareista tehdyn vankilan luo karhujen syödessä. Vanhin käskee häntä etsimään Akamen ja puhuu tälle ninjakoirien aseilla taistelemisesta ja Kurojakista. Kyōshirō kääntyy lähteäkseen, mutta törmääkin heti Monsooniin. Hän onnistuu väistämään karhun iskun ja pakenee. Karhut kuitenkin jahtaavat häntä taitavasti ja Kyōshirō saa uuden haavan kasvoihinsa. Viisi karhua piirittää ja vangitsee Kyōshirōn, mutta samalla hetkellä Bob ilmestyy paikalle. Bob puhuu karhuille, jolloin Kyōshirō saa tilaisuuden nousta ylös ja paeta. Rocket saapuu paikalle ja ottaa Kyōshirōn selkäänsä. Hän hyppää Kyōshirō mukanaan rotkoon ja sekä karhut että Bob olettavat heidän menehtyneen.

Virtaus vie Kyōshirōa ja Rocketia kauemmas, mutta lopulta Shion ja Gennai pelastavat heidät. Kaksikko tunnistaa Gennain ja he kertovat, mitä Ōussa on tapahtunut. Kyōshirō puhuu ninjakoirien aseesta ja kertoo Gennaille etsivänsä Akamea Vanhimman käskystä. Gennai on vastahakoinen auttamaan, mutta suostuu Kyōshirōn yllytyksestä ja käskee Tsuyoshin, Minorun ja Kazuton etsintöihin. Hän lähtee sitten itse Shionin perään, varmistaen ensin, että Kyōshirō ja Rocket selviävät kahden.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Kyōshirō ja Sasuke lähtevät etsimään Orionia, joka oli kadonnut sanomatta kenellekään.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Sitaatteja

Kyōshirō Shiroganen sitaattisivu

Kuvia

Kyōshirō Shiroganen kuvagalleria