Buruge

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Buruge
Buruge väri.pngBurugegdw2.JPG
Nimi
Japaniksi ブルゲ
Ääntäminen buruge
Merkitys Yaksha-metsän Buruge
Muuta
Ääninäyttelijä Koji Yusa
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea, tummia kuvioita
Silmät keltaiset (manga), siniharmaat (anime)
Muut tuntomerkit arpia oikean silmän ympärillä
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 19, jakso 17
Liittouma Ōun soturit, Kyōshirō, ent. Hōgen
Kuolinsyy Bozlevin joukot tappoivat (osa 46)

Buruge, joka tunnetaan myös nimellä Kuolemanjumala ja Yaksha-metsän Buruge (jap. 夜叉森のブルゲ), oli yksi Hōgenin neljästä kenraalista ja myöhemmin Ōun soturi.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Burugella mainitaan olevan perhe, mutta hän liittyi Hōgenin joukkoihin. Hän piti Hōgenia ankarana johtajana, mutta uskoi, että hän alkaisi käyttäytyä suopeammin sota-ajan päätyttyä.

Hän oli yksi kenraaliehdokkaista ja sai kenraalin aseman Tōbēn, Kaiton ja Batton ohella.

Burugen joukkojen ollessa partioimassa, he löytävät Kyōshirōn, joka väittää olevansa Tasuke Kiotosta. Buruge vie Kyōshirōn vuorilinnalle, ja kun Hōgen hyökkää Kyōshirōn kimppuun, hän yrittää puolustaa tätä. Hōgen määrää Burugen joukon metsästämään, ja ennen lähtöään Buruge pyytää Kaitoa huolehtimaan Kyōshirōsta.

Burugen ollessa metsästämässä, Kyōshirō pakenee vuorilinnalta ja menee takaisin Ōun joukkojen luo. Kyōshirō houkuttelee Burugen Weedin puheille. Weed kertoo Burugelle, että ihmiset aikovat räjäyttää vuorilinnan. Buruge uskoo varoitusta, mutta hän on saanut ainaisesta taistelusta tarpeekseen ja lakkauttaa osastonsa. Hän päättää lähteä takaisin kotiseudulleen ja kertoo alaisilleen, että nämä saavat tehdä mitä tahtovat. Suurin osa alaisista seuraa Burugea.

Buruge törmää pian Ginin joukkoihin. Buruge vaikuttuu Ginin oikeamielisyydestä ja siirtyy Ōun puolelle. Hän auttaa myös puhumaan Kaiton ympäri.

Siitä eteenpäin Buruge nähdään muiden Ōun sotureiden joukossa. Hän, Mer ja Hook määrätään vahtimaan patoa. Havaittuaan pakenevan Hōgenin, Buruge lähtee perään ja yrittää viivyttää tanskandoggia Toshimitsun kanssa. Buruge on valmis uhraamaan henkensä päihittääkseen Hōgenin ja hyökkää hyvin äkkipikaisesti, jolloin Hōgen iskee hänet alas veteen. Buruge selviää pudotuksesta ja on paikalla katsomassa Hōgenin ja Weedin kaksintaistelua.

Hōgenin kuoltua Buruge palasi kotiseudulleen, mutta GB haki hänet auttamaan taistelussa Shōgunia vastaan. Myöhemmin Buruge osallistui myös taisteluun venäläisiä sotakoiria vastaan. Hän kuolee Victorin ja Bozlevin joukkojen muodostamassa piirityksessä. Ennen kuolemaansa hän pyysi ystäväänsä Kyōshirōa syömään ruumiinsa, jotta hän voisi olla seuraavissa taisteluissa hengessä mukana. Kyōshirō ei kuitenkaan suostunut tähän ja Burugen kuoltua söi vain pienen palan tämän turkista.

Anime

Buruge on animessa hieman erilainen luonteeltaan, yksinkertaisesti enemmän paha. Burugella on animessa erikoinen "kyky", sillä hän aina nousee ylös, vaikka hänen luullaan kuolleen.

Kun kenraaliehdokkaita valittiin, Buruge tappoi Kintarōn taistelussa ja lunasti näin itselleen paikan Hōgenin kenraalina. Kaikki luulivat jo Kintarōn voittaneen Burugen, mutta Buruge nousikin ylös ja tappoi hämmentyneen vastustajansa.

Animessa Weed oli jakanut joukkonsa kolmeen porukkaan, joita johtivat Tesshin, Ken ja Kagetora sekä Kyōshirō. Buruge kohtasi kenraalien välisessä taistelussa Kyōshirōn. Tiukan taistelun jälkeen Kyōshirō voitti Burugen. Buruge pyysi Kyōshirōa tappamaan tämän, mutta Kyōshirō sanoi, että hänen johtajansa Weed ei halunnut kenenkään elämän menevän hukkaan. Buruge itki häviötään. Myöhemmin Sasuke vei Burugen, Batton ja Kaiton parantelemaan haavojaan lähteelle, jossa myös Gin oli. Kolme kenraalia ihmettelevät, miten Gin voi kylpeä heidän kanssaan, vaikka he olivat aiheuttaneet Ginille niin paljon pahaa.

Kuvia

Burugen kuvagalleria