Matheus

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matheus
Albiino-Matheus.jpgMatheus5.jpg
Nimi
Japaniksi マテウス
Ääntäminen mateus
Merkitys Jumalan lahja
Muuta
Ulkonäkö
Rotu valkoinenpaimenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Silmät punaiset
Muut tuntomerkit erikoiset silmät, mustat kuviot silmäkulmissa
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 7
Liittouma Kurohabaki, Masamune, Blanca, ent. Bon

Matheus (suomenkielisessä mangassa Mateus) on Masamune Kurohabakin vasalli ja saksanpaimenkoiralauman johtaja. Hän on Blancan isoveli ja Bonin isä.

Kuten poikansa, Matheus on taitava uimari. Nyūdōunsai Sanada kutsuu häntä nimellä "valkoinen paholainen" (jap. 白い悪魔, shiroi akuma).

Ginga Densetsu Weed: Orion

Matheus laumoineen saapui vuosi sitten Kōgaan Masamunen käskystä. Aluksi Matheus yritti tehdä Kōgan ninjakoirien Vanhimmasta liittolaisensa, mutta vanhuksen kieltäytyessä Matheuksen alaiset ajoivat ninjakoirat vesiputoukseen. He luulivat ninjakoirien kuolleen, mutta todellisuudessa nämä kaikki selvisivät Samua lukuunottamatta.

Matheus piti sen jälkeen Kōgan ninjakoirien Gyōjanumaa päämajanaan. Hän hemmotteli poikaansa Bonia ja on opetti tälle muun muuassa sen, että heikoilta saa varastaa.

Kun Orion ystävineen saapuivat Kōgaan, Matheus määräsi alaisensa tappamaan nämä. Taistelun päätteeksi Orion ystävineen pääsivät pakoon ja Matheuksen nuorempi veli, Blanca, haavoittui vakavasti. Myöhemmin, Matheus vei haavoittunen Masamunen Kōgien parantaville lähteille. Pian tämän jälkeen Ōun soturit sieppasivat hänen poikansa.

Matheus alkoi nousta kakkosmiehen arvoon Masamunen joukoissa ja hän oli hyvin uskollinen johtajalleen.

Viimeisessä taistelussa Matheuksen joukot taistelivat Ōun armeijaa vastaan. Matheus tapasi jälleen poikansa Bonin, mutta tämä oli liittynyt Ōun sotureihin ja kääntyi isäänsä vastaan. Matheus järkyttyi tästä ja siitä, kun hänen johtajansa yllättäen teki itsemurhan. Hänkin oli vähällä tehdä itsemurhan, mutta Unsai esti häntä. Ōun soturit säästivät hänen henkensä ja päästivät hänet lähtemään. Bon jäi Ōun armeijan luo ja Matheus pyysi heitä huolehtimaan pojastaan, sillä ei itse ollut kykenevä huolehtimaan Bonista. Myöhemmin hän kertoi alaisilleen auttavansa Ōun armeijaa varjoista.

Kuvia

Matheuksen kuvagalleria