Smith

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 11. syyskuuta 2022 kello 09.44 – tehnyt Hakurou (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Smith
Smith10.PNGSmithlarge2go3.jpg
Nimi
Japaniksi スミス
Ääntäminen smit
Merkitys seppä
Muuta
Kotipaikka Tokio
Ääninäyttelijä Kyōko Tongū (GNG)
Ryusei Nakao (GDW)
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen ranskanspanieli
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit oikea etujalka poikki (vain GDW:ssä)
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 7
Ikä 2–3 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Gin
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 1
Ikä 15 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Sakura, GB, Mer, Weed, Kagetora, Ken
Kuolinsyy jäi sortuvan vuorilinnan sisään (osa 4, jakso 4)

Smith oli Ōun armeijan kolmannen ryhmän johtaja ja Ginin läheinen ystävä.

Smith ei ollut järin voimakas taistelija ja saattoi vaikuttaa pelkurimaiselta, mutta oli lojaali ystävilleen ja tosipaikan tullen hyvin rohkea. Cross kutsui häntä naistennaurattajaksi.

Ginga: Nagareboshi Gin

Manga

Ennen Suurta taistelua

Smith on nuori, entinen metsästyskoira, joka toimii Rikin laumassa kolmannen ryhmän johtajana. Hän on usein koomisessa roolissa.

Hän kulkee Benin joukoissa kun koirat etsivät sotureita taisteluun Akakabutoa vastaan. Hän ystävystyy nopeasti nuoren Ginin kanssa, vaikkakin ensin aliarvioi häntä ikänsä vuoksi.

Benin ryhmän yrittäessä saada Mossia liittymään heidän joukkoonsa, Gin ja Smith pääsivät selville Sniperin ja Hyenan suunnitelmista kylvää eripuraa joukkojen välille. Smith pelasti Ginin Sniperilta, mutta paetessaan kaksikko putoaa koskeen. Gin pelasti puolestaan Smithin kun he jäivät vesiputouksen luona oksaan roikkumaan. Smith ja Gin palaavat Benin joukkojen luo, jotka ovat jo taistelemassa Mossin joukkoja vastaan, ja paljastavat väärinkäsityksen.

Smith joutuu Igassa Igan ninjakoirien, jotka luulevat häntä Kōgan ninjakoirien kätyriksi, vangiksi. Hänet kuitenkin vapautetaan, kun väärinkäsitys selviää.

Myöhemmin Shikokulla Smith vahtii haavoittunutta Akatoraa muiden lähtiessä taisteluun Billin joukkoja vastaan. Smith on myös Ginin mukana tämän mennessä haastamaan Benizakuraa.

Smithille alkaa kehittyä tunteita Crossia kohtaan, mutta hän ei halua kilpailla Benin kanssa. Hän nahistelee usein Mossin kanssa, humoristisessa mielessä.

Suuri taistelu

Ratkaisutaistelussa Riki jakaa joukkonsa iskuryhmiin. Smith johti ryhmien 1-3 hyökkäystä yhdessä Ginin ja Akamen kanssa. Heidän tehtävänään oli valloittaa Madaran linnoitus.

Smith kuitenkin haavoittuu pahasti, kun yksi Madaran karhuista lyö häntä selkään, minkä jälkeen Hakurō ottaa hänen paikkansa taistelussa. Smith ei haluaisi jättää paikkaansa, tahtoen kuolla ystävänsä Ginin rinnalla, mutta muut koirat väkisin raahaavat hänet lepäämään muiden haavoittuneiden luo. Myös Cross pentuineen on paikalla.

Kun koirat kuulevat pahaenteisiä askelia, he epäilevät karhun olevan tulossa. Smith käskee muita piiloon ja paljastaa tunteensa Crossille, valmiina kuolemaan tämän puolesta. Uhkaaja paljastuu kuitenkin vain Gohēksi. Smith johtaa miehen taistelupaikalle, jotta tämä voisi ampua Akakabuton.

Sudet

Akakabuton kuoltua Smith jää Ōuun ja vahtii Futago-solaa, kun muut Ōun soturit lähtevät taisteluun susia vastaan. Smith on aluksi epäluuloinen susia kohtaan ja pelkää heitä, mutta hyväksyy pian Retsugan ja Hyōman osaksi heidän joukkoaan.

Anime

Animessa ei paljasteta, että Smith on ihastunut Crossiin. Hän on mukana taistelussa Billin joukkoja vastaan, mutta hän ei tule Ginin mukaan, kun tämä menee haastamaan Benizakuraa.

Chōmon no Tabi

Ōun soturit lähtevät eri puolille Japania viemään surunvalittelut Suuressa taistelussa kaatuneiden omaisille.

Smith kulkee Ginin ja Chūtoran mukana. Häntä harmittaa se, miten itkuiset tai vihaiset omaiset puhuvat heille, mutta Gin muistuttaa häntä siitä, että omaisten osa on kaikkein raskain.

Kolmikko siirtyy Musashin ja Kōzuken provinssien rajalle, jossa heidän on määrä tavata Johnin, Akamen ja Kurotoran ryhmä, ja tavata sitten Reiji Hidakan omaiset. Joen luona Smith mainitsee tahtovansa kalaa, jolloin Gin ryhtyy kalastamaan. Chūtora ärsyyntyy Smithille heidän ylipäällikkönsä "käskyttämisestä" ja syömisestä ilman lupaa. Kolmikko haistaa pian verta ja he löytävät nuoren koiran ruumiin. He hautaavat sen, mutta kuulevat sitten huutoa, ja löytävät toisen ruumiin. Smith ehdottaa, että ennen mitään muuta olisi hyvä odottaa Johnin ryhmän tuloa, jolloin Chūtora haukkuu häntä pelkuriksi. Gin päättää, että ennen mitään muuta he selvittävät hyökkääjän henkilöllisyyden ja motiivin.

Smith ja muut palaavat joelle ja näkevät vastarannalla Shin Hidakan, joka syyttää heitä veljiensä murhasta. Shin poistuu Kōzuken johtajan, Zackin, tullessa paikalle. Zack pyytää Smithin, Ginin ja Chūtoran vieraikseen. Kolmikko ei tahdo vielä paljastaa oikeita nimiään ja Smith keksii heille nopeasti toiset nimet: Hän itse on Yōsuke, Chūtora on Mosuke ja Gin on Wasuke.

Smith on huolissaan, kun Gin lähtee yksin Hidakan alueelle. Selviää, että Hidakan aluetta ei johdakaan Shin, vaan tyrannimainen Muramasa. Kun John, Akame ja Kurotora tulevat viimein Kōzukeen, Smith ja muut johdattavat heidät Hidakan alueelle auttamaan, ja Muramasa päihitetään.

Ōun koirat jatkavat sitten surunvalittelumatkaansa.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ennen tarinan alkua

Kun Gin, John, Akame ja Tesshin lähtevät kiertämään Japania, Smithin vastuulle jää Futago-solan vartioiminen, ja nopeajalkaisena hän voisi tarvittaessa toimia viestinviejänä. Hän liikkuu Tokimunen, Tonyn ja Akamen kaksoisolennon kanssa.

Eräänä päivänä Tesshin tuo Sakuran, Ginin tiineen puolison, Futago-solaan ja Smith lupaa huolehtia hänestä, kunnes Gin ja muut palaavat. Kuukausi myöhemmin, katkera Lucy kuitenkin huijaa Sakuraa ja lähettää hänet Hida-vuoristoon. Smith ei ennen tätä nähnyt mitään outoa Lucy käytöksessä ja jatkoi muiden kanssa partioimista. Myöhemmin Smith ja muut löytävät itkevän Lucyn. Lucy lupaa kertoa mitä tapahtui, jos Smith ja muut tappaisivat hänet heti perään. On epäselvää mitä tapahtui, mutta on epätodennäköistä, että Smith olisi suostunut tappamiseen.

Smith lähtee heti etsimään Sakuraa, jättäen Futago-solan kaksoisolentojen vartioitavaksi. Smith tapaa Tesshinin ja kertoo sille, mitä on tapahtunut. Smith pyytää, ettei Tesshin kertoisi asiasta Ginille, ja vannoo löytävänsä Sakuran. Smith lähtee sitten jatkamaan etsintöjä, mutta hänestä ei tämän jälkeen kuulunut mitään, jolloin Tesshin leimasi hänet pelkurimaiseksi petturiksi.

Syy Smithin katoamiseen ei kuitenkaan ollut petturuus. Etsiessään Sakuraa hän pelastaa GB:n jäämästä auton alle ja hän menettää oikean etujalkansa. Ihmiset vievät hänet eläinsairaalaan, jossa hänen etujalkansa amputoidaan. Smith joutuu olemaan sairaalassa useamman kuukauden ja yrittää karata halussaan lähteä etsimään Sakuraa. GB käy vierailemassa Smithin luona ja ihmettelee mihin hänellä on kiire, mutta Smith ei suostu vastaamaan, koska ei halua pahentaa GB:n tunnontuskia.

Varsinainen tarina

Aiempi tapahtunut epäonnistuminen Sakuran suojelussa näyttää muuttaneen Smithiä ja hänestä on tullut paljon vakavampi.

Smith nähdään ensi kertaa mangassa, Weedin tavatessa hänet ihmisten luona kuntoutumassa. Hän on iloinen kuullessaan, että GB aikoo jättää Neron, asia jota Smith on kauan kehottanut häntä tekemään. Smith yllättyy nähdessään Weedin, koska tämä näyttää niin paljon Giniltä. Myöhemmin, kun Weed, GB ja Sasuke taistelevat vahtikoiraa vastaan, Smith saapuu paikalle ja hänen taisteluauransa pelästyttää tosa-koiran pois.

Myöhemmin Smith lähtee kulkemaan Ōua kohti ja tapaa Ibarakissa Merin kun pelastaa tämän rankkurilta. He suuntaavat yhdessä Kaksoissolaan, jossa he tapaavat Kenin ja Kagetoran, joita Smith oli opettanut metsästämään heidän ollessa vielä pentuja. Yhdessä he lähtevät etsimään Weediä ja kaatamaan hirviötä.

Ammattitappajat testaavat nuoria Ōun sotureita soturikokeella, joka on hyppy rotkon yli. Smith ei halua jäädä toiseksi ja hyppää myös, mutta on vähällä pudota. Ken ja Heuler kuitenkin ottavat hänet kiinni.

Kuolema

Kun Weed menee Vuorilinnan sisään hirviön houkutuslinnuksi, Smith ryntää perään suunnitelman mennessä pieleen. Hän haluaa suojella Weediä, Keniä ja Kagetoraa ja hyökkää itseään paljon suuremman hirviön kimppuun. Smith iskee hampaansa hirviön päähän ja hirviö alkaa iskeä itseään ja Smithiä seinämiä ja kattoa vasten. Smith ei irrota otettaan ja hänen suunnitelmansa onnistuu: katto romahtaa ja murskaa sekä hänet että hirviön alleen.

Weed, Ken ja Kagetora kaivavat Smithin esiin kivien alta, mutta häntä on liian myöhäistä auttaa. Viimeisinä sanoinaan hän pyytää muita kertomaan Ginille ettei koskaan pettänyt häntä ja oli loppuun asti uskollinen tälle.

Weed sekä erityisesti GB ja Jerome kunnioittavat suuresti Smithiä ja pitävät tätä malliesimerkkinä todellisesta uroosta, joka uskaltaa uhrautua tovereidensa puolesta.

Smith esiintyy vielä henkenä Johnin kuollessa, yhdessä Rikin hengen kanssa Tuonpuoleisen rajajoella. Myöhemmin Smithin ja Johnin henget rohkaisevat vangittua Giniä pakenemaan Hōgenin päämajasta. Smith on myös yksi hengistä jotka tulevat tukemaan Weediä tämän kaksintaistelussa Hōgenia vastaan.

Mossin kuollessa Smith on yksi edesmenneistä sotureista, jotka odottavat häntä Tuonpuoleisen rajajoella.

Anime

Smith on vastuussa Ōuusta Ginin, Akamen ja Johnin ollessa muualla. Hän saa tehtäväkseen viedä Sakuran turvaan, kun hirviö hyökkää Ōuun. Hän kuitenkin joutuu Sakurasta eroon pelastaessaan GB:n jäämästä auton alle.

Tämän jälkeen Smith ilmeisesti kulkee yksinään, etsien Sakuraa. Hän saapuu paikalle kun Weed, Sasuke ja GB taistelevat vahtikoiraa vastaan. Hän näkee pennun tekevän Zetsu Tenrō Battōgan, joka on kulkenut pojalta pojalle karhukoirien suvussa. Vahtikoira pelästyy Smithin taisteluauraa ja pakenee.

Smith lähtee muiden kanssa sairastuneen Sakuran luo, joka ennen kuolemaansa pyytää Smithiä viemään Weedin Ōuun isänsä luo. Smith lähtee yhdessä Weedin, GB:n ja Merin kanssa Ōuun. Matkalla Smith puhui Hookin ympäri, minkä ansiosta Weed, GB ja Mer saivat apua Vuorten kolmikon voittamisessa. Smith taistelee lyhyesti Blueta vastaan.

Ōuussa Ginin luullaan kuolleen, mutta Smith paljastaa kaikille, että kyseessä olikin tämän kaksoisolento Tokimune. Smith itse kuolee taistellessaan geenimanipuloitua hirviötä vastaan. Hän ryntää vuorilinnaan ja suojelee muita murskaamalla itsensä ja hirviön vuorilinnan sortuvien suurien kivenlohkareiden alle.

Myöhemmin Smith ja monia muita aiemmin kuolleita koiria ilmestyi henkinä tukemaan Weediä taistelussa Hōgenia vastaan. Smith puhuu Weedille, toisin kuin muut henget.

Sitaatteja

Smithin sitaattisivu

Kuvia

Smithin kuvagalleria