Gohē Takeda

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Takeda Gohē
Gohee6julk3.jpgVaari Takeda-manga3.jpg
Nimi
Japaniksi 竹田 五兵衛
(Takeda Gohē)
Ääntäminen takeda gohee
Muuta
Kotipaikka Higashinarusen kylä,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Sukupuoli mies
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Riki
Ikä 58-62 vuotta
Liittouma Shiro, Riki
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 1
Ikä 67-69 vuotta
Liittouma Gin, Riki, Daisuke
Kuolinsyy sydänkohtaus (osa 18)

Gohē Takeda (lempinimeltään Ukko, jap. じっ様, jissama) oli Ginin kouluttanut metsästäjä, sekä Rikin ja Shiron isäntä. Peräänantamaton, erakkomainen ja viinaan taipuvainen vanha mies, jonka elämän tavoitteena oli tappaa Akakabuto-karhu, joka raateli hänen vasemman korvansa viisi vuotta aiemmin.

Hän oli vanhan koulukunnan metsästäjä ja hän uskoi vakaasti vanhoihin tapoihin, toisin kuin esimerkiksi Hidetoshi.

Menneisyys

Gohē syntyi Akitan prefektuurissa, ilmeisesti Higashinarusessa. Meteor Gin -tietokirjan mukaan hän kaatoi ensimmäisen karhunsa kolmivuotiaana ja ampui niitä elämänsä aikana yli kaksisataa. Hänen perheestään ei ole tietoa ja Ginga: Nagareboshi Ginissä mainitaankin, ettei hänellä ole omaisia.

Gohēlla on erittäin väkivaltaiset koulutustavat. Yhdeksän kymmenestä pennusta kuolee koulutuksen aikana. Noin 37-vuotiaana hän otti koulutettavakseen tosa-koira Rikiōn, sillä uskoi niin vahvan koiran olevan juuri sopiva karhukoiraksi. Rikiōsta tuli kuitenkin liian uhkarohkea ja se kuoli karhun iskusta heti ensimmäisellä metsästyskerrallaan.

Gohēen mainitaan omistavan sekä Futago-solan alueen että laskettelurinteen.

Ginga Densetsu Riki

Gohē on taitava karhunmetsästäjä, joka asuu Akitan prefektuurissa, omassa mökissään jonkin matkan päässä Higashinarusen kylästä. Hän on tunnettu vähäpuheisuudestaan, viinanjuonnistaan ja väkivaltaisista koirankoulutustavoistaan. Hänellä nähdään tarinan alussa neljä koiraa, joista yksi on tunnettu johtokoira Shiro.

Kun Shiron puoliso Yamabuki saa pentuja, Gohē käy valitsemassa niistä yhden. Hän ottaa suurimman, valkoisen uroksen eikä juuri vilkaisekaan pientä punaturkkista. Pentua ei enää myöhemmin näytetä ja se todennäköisesti kuoli Gohēn ankarassa koulutuksessa.

Myöhemmin Gohē näkee, kuinka punaturkkinen, nyt 6-kuukautinen Riki-pentu puolustaa pientä Daisukea villikoirilta. Hän myöntää arvioineensa pennun väärin.

Muutama vuosi myöhemmin, vaarallinen Akakabuto-karhu hyökkää vuorilla ihmisten kanssa. Gohē lähtee neljän karhukoiransa ja kolmen muun metsästäjän kanssa kaatamaan sen, mutta karhu yllättää heidät. Akakabuto surmaa kolme Gohēn koirista ja iskee häntä pään vasemmalle puolelle, repien korvan irti. Gohē lähes menettää tajuntansa. Riki saapuu paikalle ja tuo hänelle pudonneen aseensa, jolloin mies onnistuu vielä ampumaan karhua ennen kuin tuupertuu. Luoti puhkaisi Akakabuton oikean silmän ja tunkeutui sen aivoihin asti.

Shiron uhrauduttua ja pudottua Akakabuto mukanaan rotkoon, Riki juoksi hakemaan apua kylästä ja Gohēn henki pelastui täpärästi. Hän alkoi kouluttaa Rikistä seuraavaa karhukoiraansa.

Ginga: Nagareboshi Gin

Alku

Viisi vuotta on kulunut ja Gohē kaantaa kaunaa Akakabutolle. Hän haluaa ampua karhun hinnalla millä hyvänsä.

Tarinan alussa hän lähtee metsälle Rikin, Akan, Donin ja kunnanjohtajan kanssa. He löytävät Kazuen ja Akakabuton surmaaman Toshiakin. Karhu hyökkää pian uudelleen ja hyökkäyksen aikana Aka ja Don saavat surmansa. Gohē ja Riki vierivät rinnettä alas ja putoavat pieneen onkaloon. Gohē on haavoittunut jalastaan ja Riki kyljestään. Kuluu viikko ja he elävät pelkällä lumella. Gohē käy epätoivoiseksi ja leikkaa käyttökelvottoman jalkansa. Hän yrittää syöttää lihaansa koiralleen, jotta se saisi voimia ja voisi lähteä hakemaan apua, mutta Riki vastustelee.

Silloin Akakabuto ilmestyy paikalle. Riki hyökkää sen kimppuun suojellakseen omistajaansa. Pian Daisuke ajaa paikalle lumikelkallaan ja on jäädä Akakabuton kynsiin, mutta Gohē vetää hänet luolaan turvaan. Pojan mukana ollut pieni pentu, Gin, jää taistelun keskelle. Riki haavoittuu suojellessaan pentuaan ja putoaa Akakabuton iskusta samaan rotkoon, jonne hänen isänsäkin aikoinaan putosi. Gohē raivostuu koiransa kuolemasta ja raahautuu Akakabutoa kohti, valmiina kuolemaan. Kyläläiset kuitenkin saapuvat paikalle, mikä pelästyttää karhun matkoihinsa.

Ginin kouluttaminen

Gohē viedään sairaalaan, muttei viivy siellä kuukauttakaan, ja lähtee väkisin hakemaan Giniä. Hän on pakkomielteisesti kiinnostunut tiikeriraitaisesta pennusta, sillä uskoo sen olevan juuri oikea koira Akakabuton päihittämiseen.

Gohē vei yksikuukautisen pennun majaansa, Daisuken vastusteluista huolimatta, ja aloitti koulutuksen lyömällä sitä viinapullolla (anime-versiossa halolla). Hänen ärtymyksekseen Daisuke tulee paikalle ja päättää pitää ukkoa silmällä. Seuraava aamuna Gohē yrittää väkisin syöttää Ginille voimakkaan hajuista raakaa karhunlihaa, mutta pentu vastustelee. Kuuluu kolme päivää ja pentu lopulta suostuu syömään, pysyäkseen hengissä.

Muutama kuukausi kuluu. Gohē kouluttaa Giniä laittamalla sen sukeltamaan itselleen ruokaa suuresta syvästä vesialtaasta, jonne hän lisää päivittäin sangollisen vettä. Myöhemmin Gohē menee neljäkuukautisen Ginin ja Daisuken kanssa metsälle. He tapaavat Hidetoshin ja tämän koiran Johnin. Myös Hidetoshi tahtoo kaataa Akakabuton, joka tappoi hänen isänsä eli kunnanjohtajan, mutta Gohē pitää häntä liian kokemattomana.

Samana iltana Shige raahautuu kylälle ja kertoo Akakabuton hyökänneen hänen, hänen ystävänsä ja poikansa kimppuun. Gohē ja Gin kutsutaan paikalle ja he lähtevät metsästysryhmän kanssa jäljittämään karhua. Hidetoshi ampuu sen, mutta se paljastuukin vain yhdeksi Akakabuton pennuista. Gohē alkaa epäillä, että Akakabuto rakentaa linnoitusta Futago-solaan. Metsästysretken päätteeksi Gohē pyörtyy ja hänet viedään takaisin sairaalaan.

Sairaalassa

Gohēn ollessa sairaalassa, Daisuke ottaa vastuun Ginin koulutuksesta. Kuukausi myöhemmin, huonokuntoinen Gohē linkuttaa hakemaan Giniä, mutta lyyhistyy maahan. Daisuke kantaa hänet sisälle ja Gin hakee Hidetoshin apuun. Gohē selviää ja jää lepäämään.

Gohē päätyy taas sairaalaan. Hän seuraa ikkunasta Daisukea, Giniä ja Hidetoshia. Myöhemmin Gohē saapuu varakunnanjohtajan järjestämään kokoukseen ja varoittaa, että karhut pitäisi päihittää nopeasti, ennen kuin Akakabuton linnoitus on valmis.

Ilmeisesti aiemman "karkailun" takia Hidetoshi ottaa tavaksi lukita Gohēn sairaalahuoneen oven. Hidetoshi lähtee Tokioon ja jättää Gohēn apulaisensa Makinon huolehdittavaksi.

Suuri taistelu

Gohē nähdään tarinassa seuraavan kerran vasta paljon myöhemmin.

Ōun sotureiden lähestyessä Futago-solaa, asiasta uutisoidaan ja Daisuke kertoo siitä Gohēlle ja Hidetoshille. Gohē, joka vaikuttaisi olevan paremmassa kunnossa, lähtee yksin Futago-solaan nähdäkseen mitä on tekeillä. Hän löytää koirien ruumiita ja myös haavoittuneita Ōun sotureita, joiden joukossa on mm. Cross pentuineen ja Smith.

Smith johdattaa Gohēen paikalle, jossa koira-armeija taistelee jättimäistä Akakabutoa vastaan, jotta ukko voisi ampua sen. Gohē yllättyy nähdessään koirien joukossa sekä Rikin että Ginin. Hän ampuu paholaiskarhua useamman kerran ja se kaatuu maahan, ilmeisesti kuolleena. Hän halaa Giniä ja Rikiä, mutta yhtäkkiä karhu nouseekin ylös. Yhdellä iskulla se haavoittaa sekä Gohēta että Rikiä. Miehen ase suojasi häntä pahemmalta iskuilta, mutta Riki haavoittuu kuolettavasti.

Gohē näkee kuinka Gin katkaisee Akakabutolta pään Zetsu Tenrō Battōgalla, samalla hetkellä kun Daisuke, Hidetoshi ja muutama muu saapuu paikalle. Gohē määrää Futago-solan koirien omaksi alueeksi, kiitokseksi näiden urotyöstä. Hän lähtee kävelemään pois ja Daisuke ihmettelee sitä, ettei hän auta Rikiä. Kyynelehtien Gohē sanoo, ettei Rikiä voi enää pelastaa ja että suuret miehet eivät halua yleisöä kuollessaan.

Kuolema

Noin vuosi myöhemmin, Gohē sairastuu vakavasti ja joutuu vuoteen omaksi. Viime hetkillään hän vain mutisee Ginin nimeä. Kyläläiset yrittävät kutsua Giniä paikalle, halussaan täyttää ukon viimeisen toiveen, ja lopulta koira saapuukin ukon muratan äänen johdattamana.

Gin juoksee Gohēen luo ja mies halaa rakasta karhukoiraansa. Sillä hetkellä 69-vuotiaan miehen sydän pysähtyy ja hän kuolee. Tarinan viimeisessä kohtauksessa Ginin johtamat villikoirat muodostavat tien varteen Gohēlle näyttävän hautajaissaattueen.

Ginga Densetsu Weed

Gohē mainitaan myös Ginga Densetsu Weedissä: mangassa Daisuke muistelee häntä, ja animessa hänet nähdään aloitusjakson Suuri taistelu -muistelossa johtamassa hyökkäystä Akakabutoa vastaan.

Kuvia

Gohē Takedan kuvagalleria