Mercedes

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 5. tammikuuta 2022 kello 14.22 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mercedes (Mer)
MeljuokseeGDW.JPGMerlastwars.jpg
Nimi
Japaniksi メルセデス (メル)
Ääntäminen mersedes
Merkitys armo (espanjasta)
Muuta
Kotipaikka Yokosukan kaupunki, Kanagawan prefektuuri, myöhemmin Futago-sola, Akitan prefektuuri
Ääninäyttelijä Akiko Kobayashi
Ulkonäkö
Rotu kultainennoutaja
Sukupuoli uros
Turkinväri kullankeltainen
Silmät siniset t. ruskeat
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 2
Ikä 0,5 - 1,5 vuotta
Liittouma Lenny, Ōun soturit, ent. Vuorten kolmikko
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 - 2 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 2,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit

Mercedes, lempinimeltään Mer (suomennetussa GDW-animessa Mel), on Lennyn poika, Weedin hyvä ystävä ja Ōun soturi. Hän ei ole vahvimpia sotureita, mutta hän on hyvä uimari.

Ginga Densetsu Weed

Menneisyys

Mer on noin Weedin ikäinen koira, joka syntyi seitsenpäiseen pentueeseen Yokosukassa, Kanagawan prefektuurissa. Merin muut sisarukset myytiin uusiin koteihin, mutta vain Mer jäi jäljelle, koska hän oli jäänyt pieneksi. Lenny-emo rakasti pentuaan kovasti. Eräänä päivänä Merin ja Lennyn omistajan veli suostui hangoitellen ottamaan Merin lapsilleen lemmikiksi. Mer oli todella järkyttynyt ja luuli emonsa pettävän hänet, kun tämä ei tehnyt elettäkään estääkseen ihmisiä viemästä Meriä pois luotaan.

Mer vietiin Toyotaan, Aichin prefektuuriin. Uudessa kodissaan Mer ulvoi ja uikutti yötä päivää, ikävöiden emoaan. Naapuripihalla asunut Hook varoitti tätä pitämästä niin kovaa ääntä, sillä omistaja saattaisi hylätä hänet, jos hän ei hiljenisi. Hook ei aavistanutkaan, kuinka oikeassa hän olikaan: Mer hylättiin pian ja tilalle otettiin Golvy-niminen husky.

Bluen johtama Vuorten kolmikko löysi Merin ja otti hänet joukkoonsa. He manipuloivat Meristä käskyläisensä, kertoen pennulle, että kiitollisuudenvelka velvoittaa häntä varastamaan heille ruokaa.

Weedin tapaaminen

Kun Weed ja sairastunut Lenny saapuivat etsimään Meriä, Mer hyökkäsi Bluen käskystä emonsa kimppuun. Hän oli katkera siitä, että emo oli antanut ihmisten viedä hänet. Lenny on tyytyväinen saatuaan tietää pentunsa olevan hengissä, joten hän ja Weed palaavat kaupunkiin tyhjin tassuin.

Hook kuitenkin kertoo Weedille ja Lennylle, kuinka Vuorten Kolmikko tappoi hänen veljensä Kuron, ja että Merkin on vaarassa. Weed ja Lenny lähtevät uudestaan hakemaan Meriä, mutta Blue usuttaa Merin uudelleen Lennyn kimppuun. Weed saa kuitenkin Merin tajuamaan, ettei Lenny ole koskaan tahtonut tälle pahaa, ja muistuttaa häntä emonsa tärkeydestä. Bluen ollessa juuri tappamassa Lennyä, Mer hyökkää emoaan puolustaen Bluen kimppuun.

Tilanteen muuttuessa tukalammaksi Hook saapuu paikalle apujoukkojensa kanssa ja tilanne ratkeaa siihen, että Nediä ja Belliä kuritetaan, ja karkuun lähtenyt Blue jää kuorma-auton alle.

Mer lähtee emonsa kanssa hyvillä mielin pois. Myöhemmin Lenny kuitenkin menehtyy penikkatautiin ja emo pyytää viimeisinä sanoinaan Meriä tukemaan Weediä, joka oli aiemmin auttanut heitä. Mer lähtee Ōuun etsimään Weediä ja matkallaan hän meinaa joutua rankkurin kiinniottamaksi, mutta Smith pelastaa hänet pulasta, ja he jatkavat yhdessä matkaansa.

Ōuussa, Mer läpäisee soturikokeen hyppäämällä rotkon yli ja osallistuu taisteluun Ōun vallannutta hirviötä vastaan.

Ōun sotureissa Hōgenia vastaan

Hirviön kuoltua, Akame palaa Ōuun ja kertoo Ginin olevan Hōgenin vankina. Muiden lähtiessä pelastamaan Giniä, Mer ja Akame jäävät vahtimaan vuorilinnaa.

Akamen ollessa muualla, Mer suojelee rohkeasti yksin vuorilinnaa vuorirosvojoukolta. Hän joutuu alakynteen, mutta juuri silloin apuun saapuvat Kurotora, Shigure, Dodo, Shōji ja Buru. Kun Genban joukot tulevat valloittamaan vuorilinnaa, Mer hyppää Akamen käskystä rotkoon ja jokeen. Kurotoran veljenpojat saavat surmansa Shigurea lukuunottamatta ja Mer auttaa Kurotoraa ruumiiden etsimisessä. Hän löytää Burun ja Dodon ruumiit.

Mer ja muut piilottelevat luolassa, kun alue joutuu Hōgenin ja Genban hallintaan. Akame lähettää hänet kutsumaan Weedin joukot takaisin. Matkalla Mer tapaa Mossin ja he näkevät Hōgenin joukot raahaamassa ruumista, joka näyttää Giniltä. Hieman tämän jälkeen Mer löytää Weedin, ja kertoo hänelle, ettei ruumis ollut Ginin. Koirat palaavat sitten Ōuun.

Taistelussa Hōgenia vastaan Hōgen hyökkää Merin kimppuun useaan otteeseen ja käyttää häntä jopa panttivankina. Mer pääsee kuitenkin vapaaksi, kun Hōgen ja Weed päättävät kaksintaistella.

Makakit, Venäjän sotakoirat ja hybridikarhut

Hōgenin kuoltua, Mer jää Ōuun. Hän on yksi koirista, jotka Sasuke hakee taisteluun Shōgunia vastaan, mutta taistelu päättyy pian heidän tultua paikalle.

Makakisodan jälkeen Hokkaidōon saapuu venäläisiä sotakoiria. Mer lähtee GB:n, Sasuken ja Kyōshirōn kanssa etsimään Koyukin kanssa Pohjois-Alpeilla oleilevaa Weediä ja samalla keräämään joukkoja. Kun Weed ei suostu lähtemään mukaan, Mer lähtee ilmoittamaan asiasta muille Ōun sotureille.

Mer osallistuu taisteluun sotakoiria ja myöhemmin hybridikarhuja vastaan.

Anime

Ginga Densetsu Weedin animeversiossa Mer on luonteeltaan pelokkaampi ja Weediä hieman nuorempi. Hänen emonsa Lenny on jätetty kokonaan pois ja tapahtumien kulku poikkeaakin tämän vuoksi jonkin verran mangan juonesta:

Weed, GB ja Smith saapuvat kaupunkiin, jossa he näkevät, kuinka ruokaa varastanutta koiranpentua ajetaan takaa ja lyödään kepillä. Pentu jää melkein auton alle, eikä halua olla missään tekemisissä kolmikon kanssa, vaikka he yrittävät auttaa sitä. Pennun mentyä talon pihalla ketjuun kytkettynä oleva Hook kertoo, kuinka pennun omistajat olivat hylänneet sen, ja kuinka hän aikoinaan oli itsekin saman jengin orjana, jonka uhri Mer nyt on. Hän pelkää, että Mer saatetaan tappaa pian, koska hänen veljelleen Kurolle kävi niin.

Weed, GB ja Smith lähtevät hakemaan Meriä, ja Hook jää miettimään asioita. Vuorella koirat löytävät Merin ja muun jengin, mutta Blue usuttaa Merin Weedin kimppuun. Weed saa kuitenkin Merin ymmärtämään, että hänen oikea vihollisensa onkin Blue, ja Mer hyökkää sen kimppuun. Bluen kuoltua, Mer päättää lähteä Weedin, GB:n ja Smithin mukaan.

Mangasta poiketen, vuorirosvot joilta Mer suojelee vuorilinnaa, ovatkin Genban etujoukko.

Mer no Tabidachi

Mer on Ginga Densetsu Weed Gaiden -tarinakokoelman "Mer no Tabidachi" -lyhyttarinan päähenkilö.

Tarinassa Mer on emonsa kuoleman jälkeen matkalla Ōuun etsimään Weediä, mutta jää auttamaan Justice-vapaaehtoisryhmää pelastamaan Jodie-koiran ja tämän isäntäperheen vankikarkureilta. Mer jatkaa sitten matkaa kohti Ōuta.

Merin oikea nimi, Mercedes, on mainittu ainoastaan tässä tarinassa.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Mer ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi.

Mer jää maanjäristyksen kaataman puun alle, mutta Weed ja Kyōshirō saavat vedettyä hänet pois sieltä. Koirat päätyvät jokeen ja ajautuvat sen rannalle, josta Shinmei Saitō löytää heidät. Mer ja Kyōshirō päätyvät miehen veljen Tadaon hoiviin, lähelle Weediä ja Koyukia.

Mer ja Kyōshirō palaavat yhdessä Ōun armeijan luo, kun heidät vapautetaan kaivoksesta.

Ginga: The Last Wars

Mer lähtee Kenin, Georgen, Izōn, Hiron, Tesshinin, Kagetoran, Kyōshirōn ja Jeromen kanssa Weedin johdolla selvittämään veren hajua. He löytävät Denshichin ruumiin ja joutuvat yllättäen kolmen Akakabuton jälkeläisen hyökkäyksen kohteeksi. Weed haavoittuu vakavasti ja Ken kantaa tämän turvaan kalliolle, jossa Gin ja suurin osa muista ovat. Mer kulkee Kenin ja Weedin mukana.

Kun haavoittuneet Hiro ja George saapuvat kalliolle, yksi Rocketia pidätelleistä karhuista hyökkää heitä kohti. Mer, Kurotora, Cross ja Ken hyökkäävät alas, mutta Hiro ehtii tappaa karhun. Mer ja Kurotora lähtevät jahtaamaan eloonjääneitä karhuja, mutta Cross käskee heitä jättämään takaa-ajon ja kantamaan haavoittuneet kalliolle.

Pian tämän jälkeen karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Mer selviää vammoitta.

Myöhemmin, Monsoon palaa takaisin kalliolle, ja väittää päihittäneensä syöttinä toimineen Ginin. Monsoon alaisineen hyökkäävät suoraan koirien kimppuun. Mer saa haavan selkäänsä ja muiden soturien tapaan pystyy vain makaamaan haavoittuneena maassa Monsoonin ottaessa Ōun paratiisin hallintaansa.

Mer onnistuu pakenemaan ja piiloutuu kivien muodostamaan koloon. Kaksi Monsoonin alaista löytää hänet, mutta ei saa häntä pois piilostaan. Silloin Monsoon tulee paikalle ja siirtää kivet helposti. Mer uskoo loppunsa koittaneen ja hyökkää rohkeasti jättiläiskarhun kuonoon, mutta Monsoon lyö hänet helposti maahan. Monsoonin alaiset kantavat tajuttoman Merin kivenlohkareista tehtyyn vankilaan, jossa on monia muita Ōun sotureita. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan.

Muuta

Mer on mahdollisesti nimetty Yoshihiro Takahashin koiran, labradorinnoutaja Mercedeksen, mukaan. Kyseisen koiran lempinimi on myös Mer.

Kuvia

Mercedeksen kuvagalleria