Lenny

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lenny
Lenny5.jpgLennydl7.jpg
Nimi
Japaniksi レニー
Ääntäminen lenii
Muuta
Kotipaikka Yokosukan kaupunki, Kanagawan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu kultainennoutaja
Sukupuoli narttu
Turkinväri kullankeltainen
Silmät ruskeat
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Mer, Weed
Kuolinsyy penikkatauti

Lenny oli Merin ja tämän seitsemän sisaruksen emo.

Ginga Densetsu Weed

Lenny asui omistajiensa luona Yokosukassa ja synnytti siellä seitsenpäisen pentueen. Kuusi pennuista myytiin eläinkauppaan, mutta yksi jäi emonsa luo. Tämä pentu sai nimekseen Mercedes (lempinimeltään Mer). Lenny rakasti pentuaan tavattomasti, mutta sitten tuli päivä, jolloin heidän isäntänsä päätti antaa pennun veljelleen, koska hänellä itsellään ei kuulemma ollut tilaa kahdelle koiralle - ja veljen lapset olivat sitä paitsi kinunneet itselleen koiraa (eivät tosin kultaistanoutajaa, vaan huskya). Niin Lenny ja Mer joutuivat eroon toisistaan. Mer huusi emoaan apuun, kun häntä lähdettiin kuljettamaan autolla pois, mutta Lenny ei voinut mennä pentunsa avuksi, sillä koiran kuuluu totella isäntänsä määräyksiä. Lenny lohduttautui ajatuksella, ettei Mer sentään joutunut täysin ventovieraalle ihmiselle, ja uskoi tämän päätyneen onnelliseen paikkaan.

Myöhemmin Lenny päätti kuitenkin lähteä etsimään Meriä saadakseen varmuuden siitä, että tämä on kunnossa ja onnellinen. Matka ei ollut helppo, sillä Lenny oli sairastunut penikkatautiin ja Merin uusi koti sijaitsi hyvin kaukana, Toyotan kaupungissa Aichin prefektuurissa. Matkallaan Lenny tapaa Weedin, joka päättää lähteä hänen avukseen Meriä etsimään. Yhdessä he onnistuvat löytämään perille, mutta siellä heitä odottaakin ikävä yllätys - Merin sijaan talon pihassa onkin Golvy-niminen husky. Lenny on jo luopua toivosta löytää poikansa elossa, mutta sitten hän ja Weed saavat kuulla Hookilta, joka asuu naapuritalossa, että Merin isäntäväki hylkäsi hänet pari kuukautta sitten, koska pentu piti taukoamatta meteliä ikävöidessään emoaan. Hook kertoi myös, että Lenny ja Weed voisivat löytää Merin läheisiltä vuorilta, missä hän nykyään eli villikoirana.

Lenny ja Weed eivät kuitenkaan tienneet, että Mer oli ajautunut Bluen, Nedin ja Bellin - joita myös "vuorten kolmikoksi" kutsutaan - käskyläiseksi. Mer uskoo emonsa hylänneen hänet ja on siksi hämmentynyt ja raivoissaan Lennyn löytäessä hänet. Lenny pyytää Meriä palaamaan kanssaan kotiin, jolloin Mer hyökkää hänen kimppuunsa. Weed yrittää estää Meriä, mutta Lenny käskee hänen pysyä sivussa. Sitten Lenny sanoo olevansa tyytyväinen, että sai selville poikansa olevan kunnossa ja voivan hyvin. Hän kehottaa Meriä elämään jokaisen päivän täysillä ja lähtee sitten Weed kannoillaan pois vuorilta.

Vasta palatessaan takaisin Hookin luo, Lenny ja Weed saavat tietää, että Mer on joutunut vuorten kolmikon kynsiin - ja ennemmin tai myöhemmin hänet tapettaisiin. Tämän kuultuaan Weed ja Lenny suuntaavat aikailematta kulkunsa takaisin vuorille. He löytävät pian Merin uudestaan ja tällä kertaa myös Blue, Ned ja Bell ovat paikalla. Blue käskee Merin tappaa Lennyn ja alkuun näyttää siltä, että Mer todella aikoo tehdä sen. Lopulta hän kuitenkin ymmärtää, ettei Lenny häntä hylännyt tai jättänyt, vaan sen teki ihminen. Vuorten kolmikon kukistumisen jälkeen, Lenny palaa takaisin kotiinsa yhdessä Merin kanssa.

Myöhemmin Lenny kuitenkin menehtyy penikkatautiin.

Muuta

Vaikka Lennystä on hahmomallinekuvakin, Ginga Densetsu Weed -animesta hänet jätettiin kokonaan pois, ja tämän vuoksi tapahtumien kulku poikkeaa jonkin verran mangan juonesta.

Kuvia

Lennyn kuvagalleria