Kurotora

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 8. maaliskuuta 2021 kello 15.46 – tehnyt Grim (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kurotora
Kurotora-takakansi-20.jpgKurotora-GDN-luku78.png
Nimi
Japaniksi 黒虎
Ääntäminen kurotora
Merkitys musta tiikeri
(musta brindle, eräs kainkoiran turkinväri)
Muuta
Kotipaikka Yamanashin prefektuuri
Ääninäyttelijä Ryōichi Tanaka (GNG)
Tadashi Miyazawa (GDW)
Ulkonäkö
Rotu kainkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta brindle
Silmät siniset t. ruskeat (manga), siniset (GDW-anime),
ruskeat (GNG-anime)
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki, molempien silmien alla kaksi raitaa
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 4, jakso 9
Ikä 4–5 vuotta
Liittouma Kain veljekset, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 9, jakso 10
Ikä 17–18 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Shigure, Dodo, Buru, Shōji
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 18 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 19 vuotta
Liittouma Ōun soturit

Kurotora, lisänimeltään "käärmeiden surma" ja "Kain hornanhurtta", on Kain kolmesta veljeksestä nuorin ja tällä hetkellä ainoa, joka on vielä elossa. Hän on Akatoran ja Chūtoran pikkuveli.

Kurotoralla on kolme poikaa, Kagetora, Nobutora ja Harutora. Lisäksi hän on Chūtoran poikien setä ja kasvattaja.

Kurotora on Kain veljeksistä kaikkein äkkipikaisin ja ärein. Hän provosoituu helposti ja kieltäytyy pakenemasta missään tilanteessa. Kuten veljensäkin, hän arvosti Beniä suuresti ja oli aina valmis kuolemaan tämän puolesta. Vanhempi Kurotora on toisinaan yllättävän ymmärtäväinen ja neuvoo nuorempia, mutta myös käskyttää nuoria helposti. Ilmeisesti veljenpoikiensa kohtalon seurauksena, hän ei ole enää täysin perääntymistä vastaan.

Kai no san kyōdai

Kurotora syntyi viisipäiseen pentueeseen, mutta omistaja piti pennuista vain kaksi ja hylkäsi loput alle kolmen kuukauden ikäisinä laatikossa Fuji-vuoren juurelle.

Neljäntenä päivänä suuri käärme tuli pentujen laatikon luo, havitellen heistä ateriaa. Yhteisvoimin veljekset tappoivat käärmeen ja söivät sen.

Seitsemäntenä aamuna näätä hyökkäsi laatikossa nukkuvia pentuja kohti. Akatora huusi veljiään hereille ja varoitti vaarasta, mutta Kurotora ei ehtinyt herätä täysin. Hän jäi näädän hampaisiin ja menetti oikean silmänsä. Hän olisi myös menettänyt henkensä, ellei tanskandoggi Ben olisi juossut paikalle ja ajanut näätää pois. Ben hoivasi Kurotoraa ja tarjosi pennuille fasaanin. Ennen lähtöään hän kehotti pentuja toimimaan yhdessä sekä taistelemaan, tappamaan ja syömään vastaantulevat pedot.

Muutaman päivän aikana pennut oppivat löytämään ruokaa ja tulivat tarkkaavaisemmiksi. Kymmenentenä päivänä väsyneiden pentujen tarkkaavaisuus kuitenkin herpaantui hetkeksi, jolloin näätä hyökkäsi uudestaan ja sieppasi Chūtoran. Veljekset onnistuivat yhteisvoimin tappamaan pedon, jolloin taistelun nähnyt Ben ymmärsi, ettei hänen tarvitsi kantaa enää huolta Kain veljeksistä.

Ginga: Nagareboshi Gin -mangassa mainitun takauman mukaan Kurotora pelasti pentuna Akatoran käärmeeltä ja sai tästä syystä lisänimen "käärmeiden surma". Kohtaus ei kuitenkaan mennyt näin Kai no san kyōdaissa.

Ginga: Nagareboshi Gin

Ōun sotureihin liittyminen

Riki oli lähettänyt soturinsa etsimään taistelijoita Akakabutoa vastaan, ja Benin, Greatin ja Smithin johtamat ryhmät lähtivät Yamanashiin etsimään Kain veljeksiä. Neljä vuotta oli kulunut eivätkä veljekset aluksi tunnistaneet Beniä, vaan luulivat häntä ja hänen tovereitaan tunkeilijoiksi.

Veljekset hyökkäsivät aluksi yhdessä Benin kimppuun, mutta Gin kävi Kurotoran kimppuun, jolloin äkkipikainen Kurotora päätti tehdä pennusta selvää. Gin osoittautuikin melko nopeaksi, eikä Kurotora saaanut iskettyä hampaitaan tähän. Kurotora seurasi Giniä lammelle, jolloin Gin iski tämän veteen. Gin yritti väsyttää vastustajansa vetämällä tätä veden alle. Sitten Gin vei Kurotoran takaisin pinnalle ja auttoi veden ulos tämän keuhkoista. Ärsyyntynyt Kurotora olisi halunnut jatkaa taistelua, mutta Akatora esti ja kertoi hänelle, kuka Ben on.

Ben kertoi veljeksille Ōun sotureiden tavoitteesta, ja veljekset liittyivät heihin ilomielin, koska olivat henkensä velkaa Benille.

Ōun sotureissa

Akatora kertoi Benille Mossista, joka oli useaan otteeseen pyytänyt veljeksiä liittymään joukkoihinsa, ja jonka kanssa heillä oli ollut paljon erimielisyyksiä alueiden rajoista. Veljekset halusivat selvittää välinsä Mossin kanssa ennen lähtöä Yamanashista, ja Ben suostui lähtemään heidän mukaansa. Mossin luona villikoirajoukot taistelivat, mutta pääsivät lopulta sopuun, jolloin myös Moss päätti liittyä Ōun sotureihin.

Myöhemmin Wakayamassa, Kain veljekset uivat Ginin johtaman pienen ryhmän mukana Shikokulle etsimään taistelukoiria joukkoonsa. Veljekset saivat Giniltä tehtävän käydä suostuttelemassa Musashi mukaansa. Veljesten neuvottelutaidot eivät kuitenkaan riittäneet, ja koirat joutuivat palaamaan Ginin luokse tyhjin käsin. Matkalla veljekset huomasivat, että heitä seurataan. Billin johtama suuri vuoristokoirajoukko alkoi jahdata heitä ja Akatora käski veljiään juoksemaan. Kurotora ei kuitenkaan tahtonut paeta ja kääntyi kohtaamaan viholliset, jolloin kaikki kolme jäivät vihollisjoukon keskelle. Vain Akatora onnistui pakenemaan.

Kurotora ja Chūtora vietiin vangeiksi Billin vuoristotemppelille, jossa heidät haudattiin kaulaansa myöten maahan. Gin saapui myöhemmin auttamaan veljeksiä, jolloin he yrittävät varoittaa siitä, että kyseessä on ansa. Myös muut Ōun soturit, Musashi ja 20 taistelukoiraa tulivat apuun, jolloin Sniper tarttui Kurotoraa kaulasta ja uhkasi tappaa hänet. Musashi ja muut eivät voineet tehdä muuta, kuin irroittaa otteensa vastustajistaan. Silloin Bill saapui paikalle ja iski Sniperin irti panttivangistaan. Gin voitti kaksintaistelun Sniperiä vastaan, jolloin vangit vapautettiin ja Bill liittyi Ginin ryhmään.

Myöhemmin Kain veljekset seurasivat Ginin ryhmää taisteluun Mutsun neljää valtiasta vastaan. Taistelun päätyttyä armeija palasi takaisin Ōuun, valmiina Suureen taisteluun.

Suuri taistelu

Ratkaisutaistelussa Riki jakoi joukkonsa iskuryhmiin. Kain veljekset johtivat ryhmien 4-6 hyökkäystä ja tuhosivat heidän kohteenaan olleen linnakkeen.

Veljekset yhdistyivät Ginin johtamaan armeijaan, joka hyökkäsi Mosan linnakkeeseen. Kurotora oli yksi koirista, joka sukelsi lampeen etsimään sinne Mosan mukana vajonnutta Benizakuraa.

Suuren taistelun loppupuolella Chūtoran ja Kurotoran taistelutahto nousi ennennäkemättömäksi, kun he raivostuivat Akakabutolle tämän tapettua Akatoran.

Sudet

Kurotora ja osa Ōun sotureista lähtee etsimään Crossia, joka on joutunut susien kidnappaamaksi.

Kun koirat lähestyvät Reiman palatsia, Kurotora taistelee koirasoturi Hyakkigaa vastaan ja voittaa hänet. Palatsin luona Kurotora haastaa sen vartijan, Raigan, jotta hänen ystävänsä pääsisivät sillä välin sisälle. Kurotora on hävitä taistelun, mutta silloin Moss, Hakurō ja Mutsun neljä valtiasta tulevat hänen avukseen.

Myöhemmin Kurotora saa Ran-soturin aseman, sillä hän voitti Hyakkigan ja oppi tämän erikoishyökkäyksen, Ran Daryushin-Battōgan.

Kurotora lähti muiden kanssa Hokkaidoōn, taisteluun Gaian Imperiumia vastaan. Kurotora selviää taistelusta ja palaa muiden kanssa Ōuun.

Chōmon no Tabi

Ōun soturit lähtevät eri puolille Japania viemään surunvalittelut Suuressa taistelussa kaatuneiden omaisille.

Kurotora kulkee Johnin ja Akamen mukana. Hän saa Johnin ärsyyntymään hieman myötätunnottomalla asenteellaan. Kolmikko suuntaa kohti Musashin provinssia, jossa heidän kuuluisi tavata Ginin ryhmä.

Kurotoran ryhmä tapaa Smithin ja Chūtoran Kōzukessa. He saavat kuulla tyrannimaisen Muramasan hallitsevan Musashia. He lähtevät joukolla, Zackin lauman avustuksella, päihittämään Muramasan. Rauhan palattua alueelle Ōun koirat jatkavat surunvalittelumatkaansa.

Ginga Densetsu Weed

Kurotora on ainoa Kain kolmestä veljeksestä, joka on säilynyt elossa Weedin aikakauteen saakka. Hänellä on kolme pentua, Kagetora, Nobutora ja Harutora. Hän huolehtii myös edesmenneen veljensä Chūtoran pojista, Shiguresta, Dodosta, Burusta ja Shōjista. Vaikka iäkäs onkin, Kurotora on silti säilyttänyt rääväsuisen ja jääräpäisen luonteensa ja hänellä on yhä sama taistelijaluonne kuin nuorenakin, eikä pakeneminen tule kuuloonkaan.

Kurotora elää veljenpoikiensa kanssa Kōfussa, kunnes Kagetora, Ken ja George saapuvat kertomaan Hōgenin valloitusaikeista ja Ginin pojasta, Weedistä.

Kurotora lähtee veljenpoikineen puolustamaan Vuorilinnaa Hōgenin pikkuveljen, Genban, joukkoa vastaan. Hän käskee veljenpoikiaan hakemaan apua Mutsusta ja aikoo itse taistella ja kuolla taistelussa Genban suurta armeijaa vastaan. Akame tulee kuitenkin paikalle ja vetää Kurotoran mukanaan Kotobuki-jokeen. Kurotora raivostuu Akamelle ja pelkää veljenpoikiensa puolesta. Myöhemmin häntä kohtaa suuri suru, kun hän löytää Shōjin, Dodon ja Burun ruumiit. Kurotora vannoo kostoa ja suuttuu Akamelle, kun tämä ei päästä Shigurea mukaan taisteluun ja kostamaan Genballe.

Myöhemmin Kurotora yrittää pudottaa Hōgenin jyrkänteeltä, mutta epäonnistuu ja putoaa itse. Hän kuitenkin selviää pudotuksesta hengissä ja on valmis haastamaan Hōgenin uudelleen. Hän seurasi sivusta Weedin ja Hōgenin kaksintaistelua ja taistelun päätteeksi kehui Weedin sitkeyttä ja kunnioitti Ginin päätöstä luovuttaa asemansa pojalleen.

Hōgenin kuoltua, Kurotora jää Ōuun. Hän on yksi koirista, jotka Sasuke hakee taisteluun Shōgunia vastaan, mutta taistelu päättyy pian heidän tultua paikalle. Kurotora osallistuu myös Ginin johdolla taisteluun Venäjän sotakoiria vastaan.

Myöhemmin, kun Ben menehtyy, Gin on aikeissa lähettää jonkun kertomaan asiasta tämän pojille, Kenille ja Georgelle. Cross kuitenkin kieltää tämän ja kertoo, että Ben oli aiemmin sanonut, ettei halua aiheuttaa vaivaa. Kurotora on ihmeissään, mutta kunnioittaa Benin sanoja ja katuu sitä, miten usein oli itse käskyttänyt omia poikiaan ja veljenpoikiaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Kurotora ja muut Ōun soturit joutuvat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi. Hän selviää hengissä ja on yksi Ōun sotureista, jotka Jinemon Kurohabaki lukitsee kaivokseen. Myöhemmin koirat vapautetaan ja he osallistuvat viimeiseen taisteluun Masamune Kurohabakin joukkoja vastaan.

Ginga: The Last Wars

Tarinan alussa Kurotora ja Weed käyvät puhumassa lähes täysin sokeutuneen Ginin kanssa. Yhtäkkiä Gin aistii vaaran ja myös Kurotora huomaa veren hajun. Weed lähtee selvittämään, mistä on kyse, jolloin Kurotora kutsuu muut soturit auttamaan.

Myöhemmin Kurotora, Gin ja Akame kuulevat huutoja eri suunnista. Gin haistaa Akakabuton hajun ja ymmärtää, että alueella liikkuu Akakabuton jälkeläisiä. Kurotora yrittää kutsua ulvonnallaan kaikki soturit Ginin luokse. Kun haavoittuneet Hiro ja George saapuvat kalliolle, yksi Rocketia pidätelleistä karhuista hyökkää heitä kohti. Kurotora juoksee kalliolta apuun mukanaan Mer, Cross ja Ken, mutta he saapuvat paikalle, kun Hiro on jo saanut tapettua karhun. Kurotora lähtee jahtaamaan karhuja Merin kanssa, mutta Cross käskee heitä jättämään takaa-ajon ja kantamaan haavoittuneet kalliolle.

Karhut valmistautuvat hyökkäämään koirien kimppuun. Gin päättää toimia elävänä syöttinä ja hyökkää Monsoonia kohti Zetsu Tenrō Battōgalla, mutta karhu estää hyökkäyksen ja heittää Ginin maahan. Ōun soturit hyökkäävät raivoissaan Monsoonin kimppuun välittämättä Ginin määräyksistä ja valtava karhu raatelee osan koirajoukosta hetkessä. Kurotora haavoittuu, mutta ei vakavasti.

Kun Monsoon myöhemmin hyökkää Musashia kohti, Kurotora hyppää väliin, mutta saa osuman Monsoonin oikeasta etutassusta. Kurotora haavoittuu vakavasti, vierii alas kalliota Jeromen luokse ja menettää nopeasti tajuntansa.

Kurotora selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan. Kurotora ymmärtää Musashin kuolleen ja uskoo myös oman aikansa koittaneen, mutta sen sijaan hän vain nukahtaa.

Sitaatteja

Kurotoran sitaattisivu

Kuvia

Kurotoran kuvagalleria