Ero sivun ”Kinta” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
Rivi 1: Rivi 1:
 
{{GDW-GDWO-GTLW-GDN
 
{{GDW-GDWO-GTLW-GDN
 
| nimi = Kinta
 
| nimi = Kinta
| nimi japaniksi = キンタ
+
| nimi japaniksi = キンタ tai キン太
 
| ääntäminen = kinta
 
| ääntäminen = kinta
 
| merkitys = {{tt|(ei suoranaista merkitystä)|Kellertäväturkkisen Kinin nimi on myös todennäköisesti viittaus sanaan ''kin'' (jap. 金), joka tarkoittaa kultaa.}}
 
| merkitys = {{tt|(ei suoranaista merkitystä)|Kellertäväturkkisen Kinin nimi on myös todennäköisesti viittaus sanaan ''kin'' (jap. 金), joka tarkoittaa kultaa.}}

Versio 20. joulukuuta 2019 kello 06.54

Kinta
Kinmanga.jpg Kin 1.png
Nimi
Japaniksi キンタ tai キン太
Ääntäminen kinta
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Muuta
Kotipaikka Futago-sola,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen (ainakin pyreneittenkoiraa ja akitaa)
Sukupuoli uros
Turkinväri tummankellertävä
Silmät mustat
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 35
Ikä 0 – 0,5 vuotta
Liittouma Hiro, Reika, sisarukset, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 0,5 – 1 vuotta
Liittouma Hiro, Reika, sisarukset, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Hiro, Reika, sisarukset, Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 2
Ikä 2,5 vuotta
Liittouma Reika, Tamasaburō

Kinta on Hiron ja Reikan poika ja Tamasaburōn, Kōtan ja Jirōmarun veli.

Hän on veljeksistä vanhin, mutta myös kaikkein ilkikurisin ja huonotapaisin. Kun muut veljekset rauhoittuvat hieman iän myötä, Kin on yhä hyvin ilkikurinen ja hyvin epäkohtelias jopa omaa emoaan kohtaan. Tosin, Kin on myös halukas taistelemaan ja kuolemaan Ōun soturina, vaikka hänellä ei ole edes taistelukokemusta.

Kintaa kutsuttiin aiemmin nimellä Kin (jap. キン).

Ginga Densetsu Weed

Kinta sisaruksineen syntyivät keväällä Futago-solassa, pian Shōgunin kukistumisen jälkeen. Hiro nimesi Kinin ja Taman.

Pennut pitivät Mossista, joka olikin tunnetusti kaikkien pentujen suosikki. Reikan harmiksi pennut, erityisesti Kin, oppivat huonoja tapoja isältään ja ne yrittivät esimerkiksi näykkiä Kotetsun jalkoväliä. Ne myös kiusasivat Kotetsua puremalla sitä Yūsuken katkaisemaan hännän tynkään.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Tarinan alussa Ōun soturit joutuivat tulivuorenpurkauksen yllättämiksi, mutta Kintan perhe selvisi hengissä. Jinemon Kurohabaki lukitsi Ōun joukot kaivokseen, josta heidät myöhemmin vapautettiin.

Viimeisessä taistelussa Kinta sisaruksineen jäivät kallionkielekkeelle Orionin vartioitaviksi, ja Kinta kiusasi Orionia tuuppimalla häntä. Kinta sisaruksineen olivat Orionia useamman kuukauden vanhempia, mutta he eivät olleet kokeneet taisteluita.

Ginga: The Last Wars

Kinta sisaruksineen ovat kasvaneet isoiksi, mutta heiltä puuttuu yhä taistelukokemus. Kun Akakabuton jälkeläiset hyökkäävät Ōuun, pennut kokoontuvat emonsa kanssa Ginin luokse kalliolle.

Karhut ja niiden johtaja, Monsoon, saapuvat kallion luokse, jolloin Hiro aikoo hyökätä niiden kimppuun pentujensa kanssa. Gin ei kuitenkaan suostu uhraamaan nuoria ja päättää toimia syöttinä antaakseen laumalle tilaisuuden paeta. Lähes sokean Ginin hyökkäys epäonnistuu ja Monsoon lyö hänet maahan. Suurin osa Ōun sotureista hyökkäävät äkkipikaisesti ja raivoissaan Ginin tueksi, mutta Akame, Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu alkavat johdattaa Reikaa ja tämän pentuja sekä Crossia, Marua, Sunnya ja Tonovia turvaan. Kin huomaa Marun ja Sunnyn jäävän emonsa ruumiin luo ja he eivät suostu lähtemään. Cross lähtee hakemaan pentuja, jolloin Akame jättää heidät ja jatkaa pakoa ryhmän kanssa. Kolme Monsoonin alaista yrittää estää heitä, mutta ninjakoirat lyövät ne maahan. Akame käskee kaikkia pakenemaan ja kokoontumaan vuoren juurelle.

Kun Akame lähtee viemään viestiä Weedin pojille, Kinta sisaruksineen ja Tonov jäävät Reikan huolehdittaviksi. He juoksevat Naganon prefektuuriin kertomaan tiedon hyökkäyksestä Unsaille ja jäävät sitten tämän suojelukseen.

Ginga Densetsu Noah

Tama tapaa Orionin Kanmurin vuorella. Tämä kertoo Orionille Reikan ja Kintan piilottelevan luolassa. Sekä Kinta että Tama ovat haavojen peitossa. Reika kertoo Tonovin sekä kahden muun pentunsa, Jirōmarun ja Kōtan, kuolleen.

Muuta

Kinta oli alun perin vaaleankellertävä, kuten isänsä, mutta on Ginga Densetsu Weedin osasta 44 lähtien ollut tummankellertävä.

Kuvia

Kinin kuvagalleria