Akakabuto

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Akakabuto
Akabuto.pngAkakabuutto-shin.jpg
Nimi
Japaniksi 赤カブト
Ääntäminen akakabuto
Merkitys punainen kypärä
Muuta
Kotipaikka Futago-sola,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Laji tuntematon, mahdollisesti sepelkarhu
Sukupuoli uros
Paino n. 4 000-5 000 kg
Säkäkorkeus 10 m tai enemmän
Turkinväri ruskea, punainen selkä
Silmät mustat (manga),
keltaiset (GNG-anime)
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki, punaista turkkia selässä
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Riki
Ikä yli 5 vuotta
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 1, jakso 1
Ikä yli 10 vuotta
Liittouma Madara, Mosa, Kesagake, useat puolisot ja pennut
Kuolinsyy Gin tappoi (osa 13, jakso 21)

Akakabuto oli Ginga Densetsu Rikin ja Ginga: Nagareboshi Ginin päävihollinen, hirviömäinen ja äärimmäisen aggressiivinen jättiläiskarhu.

Se yritti tehdä Ōun Futago-solasta itselleen murtamattoman linnakkeen. Sen mainitaan olleen hyvin älykäs karhuksi ja se oli hyvin karismaattinen johtohahmo karhujen keskuudessa.

"Akakabuto" oli Akitan asukkaiden sille antama nimitys, ja lopulta tämä nimitys levisi koko Japaniin. Iwatessa se oli aiemmin tunnettu nimellä Onikubi (jap. 鬼首, pirunkallo) ja Aomorissa sen nimitys oli Kurige.

Ginga Densetsu Riki

Akakabuto ilmestyi Ōuun ensimmäistä kertaa vuonna 1974. Se hyökkäsi karjan kimppuun, ja vetäytyi tämän jälkeen vuorille. Vuoden aikana Akakabuto nähtiin Iwatessa ja eräs metsästäjä osui siihen. Karhun epäiltiin kuolleen.

Vuonna 1978 Akakabuto ilmaantui uudelleen Ōuun ja tappoi kaksi metsäviranomaista sekä haavoitti kolmatta. Gohē Takeda lähti jahtaamaan sitä koiransa Shiron, kolmen muun koiransa sekä kolmen metsästäjän kanssa. Akakabuto kuitenkin yllätti heidät, haavoitti metsästäjiä ja surmasi koirat Shiroa lukuunottamatta. Se myös repi Gohēlta hänen vasemman korvansa. Silloin Shiron poika, Riki, ja toi Gohēlle tämän aseen. Mies ampui ja luoti lävisti Akakabuton oikean silmän ja tunkeutui aivoihin asti. Akakabuto tarttui Shiroon hampaillaan ja harhautui lähelle rotkoa, jolloin Shiro tönäisi sen ja samalla itsensä alas.

Shiro menehtyi ja myös Akakabuton luultiin aluksi kuolleen, mutta se palasi myöhemmin takaisin.

Ginga: Nagareboshi Gin

Alku

Viiden vuoden kuluttua Akakabuto eli yhä Ōussa ja levitti pelkoa ihmisten keskuuteen. Gohēn luoti oli vahingoittanut sen keskushermostoa, eikä se enää nukkunut talviunta.

Tarinan alussa Akakabuto tappoi Toshiaki-nimisen nuoren opiskelijan, sillä turisteja ei oltu varoitettu karhusta. Myös Gohē, Riki, Aka, Don sekä kunnanjohtaja lähtivät metsään, jolloin Akakabuto hyökkäsi heidänkin kimppuunsa. Kunnanjohtaja loukkaantui vakavasti, Aka ja Don menettivät henkensä, mutta Gohē ja Riki pääsivät turvaan maan halkeamaan. Kun Akakabuto löysi heidät, Riki hyökkäsi karhun kimppuun Gohēn estelyistä huolimatta. Pian myös Daisuke ja Gin sattuivat paikalle moottorikelkalla. Daisuke ajoi moottorikelkallaan Akakabutoa päin, mistä karhu raivostui. Juuri kun tämä oli lyömässä Daisukea käpälällään, Riki hyökkäsi karhun kimppuun ja Gohē veti Daisuken maanrakoon. Myös Gin joutui Akakabuton tulilinjalle, mutta Riki pelasti poikansa viime hetkellä. Akakabuto näki tilaisuutensa tulleen, ja viskasi Rikin rotkoon. Siitä lähtien Gin vannoi kostoa isänsä puolesta.

Akakabuton linnake

Seuraavien kuukausien aikana ovela Akakabuto alkoi tehdä hallitsemastaan Futago-solan alueesta linnaketta. Sillä oli monia pentuja, joista tulisi sille alaisia.

Hidetoshi ja John tappavat yhden Akakabuton aikuisista pennuista, luultuaan sitä ensin Akakabutoksi. Gin ja Daisuke tappoivat näiden pentujen emon, yhden Akakabuton kumppaneista. John tappoi myöhemmin kaksi muuta pentua, vaikka Gin ja Daisuke yrittivät estää sitä.

Akakabuto alkoi kerätä joukkoja vahvistaakseen linnoitustaan. Ylimpänä arvoasteikossa olevia karhuja olivat muun muassa Madara sekä Mosa, mutta korkea-arvoisin oli Kesagake, Akakabuton taktikko. Akakabutolla oli myös kaksoisolento, Gaki. Akakabuto sai myös Hokkaidōsta puolelleen ruskeakarhukaartin. Loppujen lopuksi Akakabutolla oli yhteensä 50 alaista.

Keskushermostovaurion takia Akakabuto kasvoi lopulta jättiläismäiseksi, yli 10-metriseksi karhuksi.

Suuri taistelu ja Akakabuton kuolema

Suureen taisteluun mennessä Akakabuto oli järjestänyt karhunsa eri linnakkeisiin, puolustamaan Vuorilinnaa. Akakabuto itse sijaitsi Vuorilinnassaan, jota puolusti hänen lisäkseen kolme karhua.

Kun villikoirat tulivat Vuorilinnalle, Akakabuton karhut nousivat piiloistaan. Rikin joukot hyökkäsivät karhujen kimppuun, ja kaikki karhut saatiin tapettua. Oli Akakabuton vuoro, ja Ben oli ensimmäinen, joka upotti hampaansa siihen. Taistelu eteni, ja Akakabuto saatiin tiputettua vuoren päältä. Koirat taistelivat karhua vastaan, mutta mikään ei näyttänyt tehoavan siihen - Riki ja Gin jopa katkaisivat siltä ojentajalihakset, mutta sekään ei tehonnut. Akatora onnistui puhkaisemaan karhun ainoan näkevän silmän, mutta menetti samalla henkensä. Karhu oli silti edelleen ylivoimainen erittäin tarkan hajuaistinsa takia.

Smith houkutteli Gohēen paikalle, jotta hän voisi ampua karhun. Gohē ampui Akakabutoa muratallaan, ja jo hetken aikaa näytti siltä, että karhu oli kuollut. Kun Gohē alkoi kiittää Rikiä ja Giniä, Akakabuto nousi yllättäen ylös ja heidän kimppuunsa. Riki sai kuolettavan iskun, mutta hän neuvoi Giniä katkaisemaan karhun kaulan Zetsu Tenrō Battōgalla. Se toimi ja päänsä menettänyt karhu kaatui viimein kuolleena maahan ja rauha palasi Ōuun.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Akakabuto mainitaan useaan otteeseen mangassa ja Ōun armeija, erityisesti Gin, on tullut hyvin tunnetuksi sen kaadosta.

Kagetora kertoo hirviölle Akakabuton ja Akatoran yhteenotosta, jossa Akakabuto menetti ainoan silmänsä, ja Kurotora mainitsee Akakabuton ja Suuren taistelun, kun Genban lauma saapuu valloittamaan Vuorilinnaa. Kuolemaisillaan oleva John puolestaan sanoo aikovansa jahdata Akakabutoa Helvetissä.

Kun Gozarun vastarintaliike ei uskalla käydä taisteluun sortajaansa Shōgunia vastaan, Weed rohkaisee heitä kertomalla heille siitä, miten Ōun soturit kerääntyivät yhteen kaataakseen Akakabuton.

Mangan loppupuolella esiintyy valtava hybridikarhu, jonka mainitaan olevan jopa Akakabutoa suurempi ja kestävämpi.

Anime

Akakabuto nähdään Ginga Densetsu Weed -animen aloituskohtauksessa. Tarinaa on kuitenkin muokattu alkuperäisestä, sillä Akakabuto seisoo kuolemansa hetkellä vielä Vuorilinnan huipulla. Karhun kuolema on myös sensuroitu ja muutettu vähemmän raa'aksi: Ginin Zetsu Tenrō Battōga menee karhun vartalosta läpi, eikä suinkaan katkaise sen kaulaa.

Ginga: The Last Wars

Ginga: The Last Wars -mangassa esiintyy päävihollisena Akakabuton poika, Monsoon, ja sen useita sukulaisia. Yli 15 vuotta Akakabuton kuoleman jälkeen karhut päättivät valloittaa Futago-solan takaisin ja hyökkäsivät Ōun sotureiden kimppuun.

Muuta

Akakabutolla on cameorooli vastustajana vuoden 1989 japanilaisessa Famicon Jump: Hero Retsuden -pelissä, joka esittelee 1980-luvun tunnettuja manga- ja animesankareita.

Kuvia

Akakabuton kuvagalleria

Ōun johtaja

Edeltäjä:
'
Ōun ylipäällikkö
Seuraaja:
Riki