Ginga Densetsu Riki

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ginga Densetsu Rikin ensimmäisen julkaisun kansi.

Ginga Densetsu Riki (jap. 銀牙伝説RIKI [リキ], suom. Hopeahammaslegenda Riki) on Yoshihiro Takahashin tekemä yhden pokkarin pituinen manga, joka kertoo Rikin lapsuudesta. Se on Ginga: Nagareboshi Ginin esiosa.

Mangassa on noin 200 sivua ja sen on julkaissut Nichibun Comics. Siitä on myös tehty 2. ja 3. julkaisu, joissa on erilaiset kannet, mutta muuten se on samanlainen kuin 1. julkaisu.

Manga on käännetty myös koreaksi. Suomeksi manga ilmestyi heinäkuussa 2012 ja se sisälsi värisivuja sekä Takahashin tervehdyksen suomalaisille lukijoille. Vuonna 2021 suomenkielisestä mangasta otettiin pieni uusintapainos uudella kansikuvalla.

Tarina

Tarina alkaa Akakabuton ensiesiintymisellä: se hyökkää pellolla laiduntavien lehmien kimppuun ja tappaa niistä kaksi, emän ja vasikan. Tämän jälkeen esitellään Gohē Takeda ja hänen koiransa, taitava karhukoira Shiro.

Vuosi myöhemmin Shiron puoliso, Yamabuki, saa viisi pentua. Riki on pentueen pienin, heikoin ja ainoa punaturkkinen. Muiden pentujen löytäessä uudet kodit, Riki jää emonsa luo. Myöhemmin Yamabuki kuitenkin viedään takaisin oikealle omistajalleen, jolloin Riki ikävöi äitiään niin paljon, että päättää lähteä yksin häntä etsimään. Matkalla Riki kohtaa vaikeuksia ja joutuu Mamushi Heijin johtaman villikoirajengin rökittämäksi. Riki pääsee pakenemaan heidän kynsistään hyppäämällä jokeen. Hän tapaa isänsä Shiron, joka pelastaa hänet ja antaa hänelle kalan syötäväksi. Riki ei kerro isälleen kuka on, mutta rohkaistuu tämän sanoista ja päättää tehdä itsestään vahvemman.

Kuukausi myöhemmin nuori Daisuke on vähällä päästä hengestään huristellessaan mäkiautollaan rekan alle. Rekka tönäisee Daisuken alas tien penkkaa pitkin ja kuski pakenee paikalta, koska luuli tappaneensa Daisuken. Riki näkee tämän ja yrittää ulvomalla kutsua apua. Gohē ja Shiro saapuvatkin paikalle juuri parahiksi, sillä Heijin villikoirajengi oli jo ehtinyt käydä Daisuken kimppuun. Riki puolustaa Daisukea parhaansa mukaan, mutta vasta Gohēn ja Shiron ilmestyminen saa villikoirat luikkimaan pakoon.

Muutama vuosi myöhemmin Akakabuto hyökkää jälleen alueelle, ja tappaa tällä kertaa ihmisiä. Gohē ja Shiro lähtevät metsästämään karhua, mutta se onnistuu yllättämään heidät. Akakabuto iskee käpälällään Gohēta päähän ja tämän vasen korva repeytyy irti. Riki ilmaantuu paikalle ja tuo haavoittuneelle Gohēlle aseen, jolla tämä saa ammutuksi Akakabuton oikean silmän puhki. Riki näkee, kuinka hänen isänsä kuolee syöstessään itsensä ja samalla Akakabuton rotkoon.

Tiedot

1. julkaisu

Kieli: japani
Sivumäärä: 204
Leveys: 12,7 cm
Korkeus: 18 cm
Paksuus: 1,8 cm
Paino: 225 g

Kansikuvia

Ginga Densetsu Riki -mangojen kannet

Katso myös