Shiro (GDR ja GNG)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shiro
Shiroväri.jpg Shirofp2.jpg
Nimi
Japaniksi シロ
Ääntäminen shiro
Merkitys valkoinen
Muuta
Kotipaikka Higashinarusen kylä,
Akitan prefektuuri
Ensiesiintyminen Ginga Densetsu Riki
Ulkonäkö
Rotu akita
Sukupuoli uros
Turkinväri valko-harmaa
Silmät mustat
Ginga Densetsu Riki
Ikä 4-8 vuotta
Liittouma Gohē Takeda, Riki, Yamabuki
Kuolinsyy putosi rotkoon Akakabuton mukana

Shiro oli Gohē Takedan ensimmäinen maineikas karhukoira, joka aloitti taistelun karhukoirasuvun ja Akakabuton välillä.

Hän oli Yamabukin puoliso, Rikin ja sen sisarusten isä, Ginin ja sen sisarusten isoisä, Weedin, Yukimuran ja Joen isoisoisä, sekä Kōshirōn, Orionin, Bellan, Rigelin ja Siriuksen isoisoisoisä.

Ginga Densetsu Riki

Shiro on Gohēn neljästä metsästyskoirasta paras. Hän on tunnettu kyläläisten keskuudessa ja saa jopa kulkea vapaana.

Hän pelastaa Rikin koskesta ja pyydystää hänelle kalan, tietämättä pennun olevan hänen poikansa. Hän rohkaisee pentua tulemaan vahvemmaksi ja palaa sitten kylään. Myöhemmin Shiro näkee Rikin taistelevan Mamushi Heijin villikoirajengiä vastaan. Shiro ja Gohē ajavat villikoirat pois, jonka jälkeen Shiro kehuu Rikiä ja kertoo tietävänsä nyt, että Riki on hänen poikansa.

Muutama vuosi myöhemmin Shiro lähtee Gohēn, muiden koirien ja kolmen muun metsästäjän kanssa jahtaamaan Akakabutoa, joka on hyökännyt ihmisten kimppuun. Shiro kuitenkin kieltää Rikiä seuraamasta, sillä pitää tätä liian nuorena hengenvaaralliseen tehtävään.

Metsässä kolme metsästäjää jää jälkeen Gohēsta ja koirista, jolloin Akakabuto yllättää heidät. Karhu onnistuu ensin tappamaan kaksi miehistä, mutta kolmas yrittää ampua Akakabuton. Luoti ei kuitenkaan osu ja Gohēkin väistää tämän vaivoin. Gohē kaatuu ja Akakabuto onnistuu iskemään tätä käpälällään, jolloin Gohē menettää korvansa. Shiro antaa muille koirille käskyn hyökätä, mutta samaan aikaan Riki suhahtaa heidän ohitseen ja iskee Akakabuton kuonoon. Muutkin koirat rohkaistuvat tästä ja taistelevat verenhimoista karhua vastaan. Akakabuto iskee useita koiria kuolettavasti, mutta Riki ja Shiro eivät luovuta. Gohē tähtää aseellaan ja onnistuu ampumaan Akakabuton oikean silmän puhki. Luoti vaurioittaa karhun keskushermostoa ja saa tämän käyttäytymään entistä väkivaltaisemmin.

Pian karhu saa otteen Shiron kurkusta ja koira päättää uhrata oman henkensä suojellakseen isäntäänsä ja poikaansa. Shiro käskee Rikiä pysymään loitolla ja tulemaan mahtavaksi ja voimakkaaksi karhukoiraksi. Sitten hän ponnistaa puusta vauhtia ja sekä Shiro että Akakabuto tippuvat rotkoon. Shiro kuolee, mutta Akakabuto palaa myöhemmin takaisin häiriköimään kyläläisiä.

Ginga: Nagareboshi Gin

Mangassa Daisuke mainitsee Shiron kuoleman ystävälleen Shinjille, kertoessaan miten Gohē Takeda menetti vasemman korvansa Akakabuton hyökkäyksessä.

Animessa vanha tapahtuma esitetään aloituskohtauksessa: Shiro juoksee metsässä ja jäljittää Akakabutoa, Gohēn kulkiessa hänen perässään. Karhu kuitenkin yllättää heidät ja raatelee Gohēn korvan irti. Kohtaus loppuu Shiron ja Akakabuton pudotessa rotkoon.

Muuta

  • Shiron kumppanin nimi "Yamabuki" tarkoittaa kerriaa. Yhdessä näiden kahden nimet muodostavat sanan "shiroyamabuki", joka on kerrian sukulaislaji.
  • Shiron turkinväristä ei ole varmuutta, sillä väri on vaihdellut vuosien saatossa mangan eri julkaisuissa. Väri on erilainen myös animessa verrattuna mangaan.

Sitaatteja

Shiron sitaattisivu

Kuvia

Shiron kuvagalleria