Jerome

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 26. helmikuuta 2014 kello 17.39 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jerome
Jeromeistuukuvanimestap4nluona.jpg
Jerome1.jpg
Nimi
Japaniksi ジェロム
Ääntäminen dzerom
Merkitys pyhä nimi
(kreikasta)
Muuta
Kotipaikka Tokio (jap. 東京)
Ensiesiintyminen osa 3 (manga)
jakso 3 (anime)
Ääninäyttelijä Masaya Takatsuka
Ulkonäkö
Rotu saksanpaimenkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-vaaleanruskea
Silmät mustat
Muut tuntomerkit oikea korva irti
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ikä 10-11 vuotta
Liittouma Ammattitappajat, Weed, Lydia, Ōun soturit, omat pennut
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ikä 11 vuotta
Liittouma Weed, Lydia, Ōun soturit, omat pennut
Ginga: The Last Wars
Ginga Densetsu Noah

Jerome oli ihmisten kouluttama ammattitappaja ja P4:ää jahtaavan ryhmän komentaja. Myöhemmin hänestä tuli Weedin uskollinen alainen ja strategi.

Ginga Densetsu Weed

P4 ja ammattitappajat

Jerome oli ihmisten koulutettavana vahtikoiraksi. Kun hän oli vielä nuori harjoittelija, hän kuuli tarinoita legendaarisesta Ginistä. Eräänä päivänä, hän kuuli, että koirajohtaja Demon oli haastanut Ginin. Jerome hiipi muutaman toverinsa kanssa katsomaan tapahtumaa ja näki miten Gin voitti Demonin helposti yhdellä iskulla. Jerome kunnioitti tämän jälkeen Giniä suuresti.

Myöhemmin, Jeromesta tuli vahtikoira hyvin salaiseen laboratorioon ja hänen ryhmänsä vastuulla oli rakennus nimeltä P4, jossa pidettiin kaikkein vaarallisimpia koe-eläimiä. Jerome jutteli erään koe-eläimen, rakennuksen mukaan P4:ksi kutsutun kanssa, rohkaisten tätä kärsimysten keskellä ja ollen ainoa joka osoitti toista kohtaan välittämistä. P4:n muutama vuosi myöhemmin paetessa laboratoriosta, Jerome mursi olkapäänsä yrittäessään estää hirviötä pakenemasta. P4 pääsi pakoon, muttei tappanut Jeromea, koska tämä oli ollut hänen ystävänsä ja ainoa koira, joka koskaan oli kannustanut häntä ja keskustellut hänen kanssaan.

Jerome ryhtyi jahtamaan karannutta P4:ää 15 seuraajan kanssa. Weedin kohdatessaan Jeromen seuraajista oli elossa enää neljä: Heuler, Robert, Rocker ja North. Yhdessä he muodostivat viisikon, joka tunnettiin nimellä Ammattitappajat. Näillä viidellä koiralla oli suunnitelma P4:n surmaamiseksi, ne aikoivat yksitellen hyökätä hirviön kimppuun, tähdäten sydämeen. Tehtävää toteutettaessa ammattitappajat saivat surmansa yksitellen. Jerome hyökkäsi P4:n kimppuun viimeisenä ja pääsi lähimmäksi hirviön sydäntä. Hän olisi lopulta kuollut P4:n hampaisiin, elleivät Weed, Kagetora ja Ken olisi hyökänneet ja tiputtaneet hirviötä kallionkielekkeen alla virtaavaan jokeen. Weed, Kagetora ja Ken ajautuivat P4:n mukana jokea pitkin suureen vesiputoukseen, jonka alla oli kaatuneen puun runko. P4 sai surmansa, kun yksi puunoksista lävisti sen rinnan. Tämän jälkeen Jerome päätti liittyä Ōun sotureihin ja sai Weedistä hyvän ystävän.

Ōun sotureissa

Jeromesta oli paljon muutakin apua Weedin laumalle. Rocketin kotiseudulla Jerome pelasti usean Weedin laumalaisen hengen johdattamalla ryhmän aseistettuja miehiä harhaan, mutta joutui samalla itse eroon muista koirista. Myöhemmin hän palasi takaisin juuri parahiksi, kun Kamakirin joukot olivat saaneet Weedin ystävineen piiritettyä. Jerome auttoi panttivangiksi joutuneen Rocketin pakoon ja varoitti koiria ihmisistä, jotka olivat tulossa paikalle aseet mukanaan. Kamakiri ei uskonut Jeromea ennen kuin läheisestä metsiköstä alkoi kuulua laukauksia. Se sai Kamakirin joukot perääntymään. Myös Weedin joukot olivat juuri lähdössä pois paikalta, kun yksi luodeista oli osumaisillaan Weediin. Jerome kuitenkin työnsi Weedin pois tieltä ja luoti iskeytyi suoraan hänen jalkaansa. Jerome käski Kenin ja Kagetoran viedä Weedin turvaan ja itse se heittäytyi jokeen päästäkseen pakoon ihmisiltä. Jerome selviytyi ampumahaavasta huolimatta hengissä, mutta hän ei antanut Tesshinin poistaa jalassa olevaa luotia tulehdusvaarasta huolimatta. Jerome katsoi, että hän ansaitsi luodin, koska se muistutti häntä hänen aiemmasta elämästään ja tekemistään typeryyksistä - kuinka hän oli uhrannut ystävänsä saadakseen P4:n hengiltä.

Animessa Jerome tappoi myöhemmin Thunderin ja Lecterin, jotka Weed oli jättänyt jo kahdesti henkiin. Jerome epäili Weedin päätöstä ja päätti varjostaa veljeksiä. Pian hän saikin selville, että Thunder ja Lecter olivat aikeissa pettää Weedin luottamuksen palaamalla Hōgenin luo, joten Weedin tahtoa uhmaten hän tappoi nämä. Kun Weed sai tietää Jeromen tappaneen koirat, hän hääti Jeromen pois laumastaan, sillä hän ei halunnut ystäväkseen koiraa, joka ei osaa arvostaa elämää. Jerome poistui laumasta, mutta oli yhä lojaali Weedille, ja Weedin ymmärrettyä Jeromen uskollisuuden ja teon eri kannalta, hän hyväksyi saksanpaimenkoiran takaisin laumaansa. Mangassa puolestaan Thunder ja Lecter eivät kuole, vaan Jerome tappaa kaksi Weedin tappamista suunnitellutta ajokoiraa; dobermannit eivät enää esiinny tarinassa.

Jerome kokee voimakasta häpeää johdettuaan Heulerin, Robertin, Northin ja Rockerin kuolemaan. Hän etsii jatkuvasti paikkaa, jossa voisi kuolla kunniakkaasti sen sijaan, että jatkaisi elämää häpeässä. Hän myös kieltäytyy johtamasta enää ketään. Lopputaistelun aikoihin, Jerome on valmis uhraamaan itsensä tappaakseen Hōgenin, mutta epäonnistuu yrityksessään kun tanskandoggi heittää hänet hengenvaaralliseen virtaukseen. Weed hyppää pelastamaan Jeromen ja he molemmat joutuvat jäänalaiseen luolaan, ja ovat näin vaarassa jäätyä hengiltä. Jerome on valmis uhrautumaan Weedin vuoksi ja käyttää itseään kilpenä, suojaten pienempää koiraa kiviltä ja muilta iskuilta. Muut Ōun koirat lopulta löytävät heidät, mutta Jerome on jo lähes kuollut. Onneksi, GB saa ajatuksen ja lähtee yhdessä Sasuken ja Kenin kanssa viemään Jeromea Daisuken luo hoidettavaksi.

Jerome ei haavoittumisensa tähden näe Weedin ja Hōgenin taistelua, mutta palaa takaisin myöhemmin Hidetoshin hoidettua hänet kuntoon, jatkaen seikkailuja Weedin ja tämän lauman kanssa. Jerome taistelee mm. japaninmakakeja vastaan Yukimuran kanssa, ja ui myöhemmin Hokkaidoon Hakurōn luokse auttaakseen tätä taistelussa Victorin johtamia Venäjän sotakoiria vastaan. Jerome tapaa Lydia-nimisen narttukoiran, ja lopulta heille kehittyy tunteita toisiaan kohtaan. Pitkän hybridikarhuja vastaan käydyn taistelun jälkeen, Lydia ja Jerome saavat kuusi pentua.

Anime

Anime-versiossa, Jeromen kohtalo on erilainen. Hän oli aiemmin saanut hauleja jalkaansa ja päättää pitää ne jalassaan hyvityksenä alaistensa kuolemasta. Tämän takia, hän myöhemmin menettää liikuntakyvyn taistelussa Hōgenia vastaan, jolloin tanskandoggi heittää hänet virtaukseen. Kuten mangassa, Jerome joutuu Weedin kanssa jään alaiseen luolaan ja suojelee tätä hengellään, mutta toisin kuin mangassa, hän kertoo Weedille Ōuun keväästä ja virtaus vie hänet lopulta mukanaan ja hän hukkuu.
Myöhemmin, animen lopussa, Jeromen aave näyttäytyy hetkellisesti Weedille Ōuun keväisellä niityllä.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Jerome esiintyy myös Ginga Densetsu Weed: Orion -mangassa.

Figuuri

Kuvia

Jeromen kuvagalleria