Hōgen

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 18. toukokuuta 2023 kello 12.06 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hōgen
Hougenvari.jpgHougenkomea.jpg
Nimi
Japaniksi 法玄
Ääntäminen hoogen
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: periaate/laki, mystinen
Muuta
Kotipaikka Etelä-Alpit,
synt. Hyōgon prefektuuri
Ääninäyttelijä Kōji Ishī
Ulkonäkö
Rotu tanskandoggi
Sukupuoli uros
Turkinväri harlekiini
Silmät keltaiset (manga),
kellanvihreät (anime)
Muut tuntomerkit revenneet korvat, kaksi arpea vasemmassa poskessa ja kaulassa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 4, jakso 6
Ikä 4 vuotta
Liittouma Genba, Kamakiri, Sniper
Kuolinsyy Shōji Sudō ampui (manga, osa 30),
kuolee salamaniskuun (anime, jakso 26)

Hōgen oli Ginga Densetsu Weedin toisen tarinaosuuden päävihollinen.

Hänellä oli pikkuveli, Genba, joka oli ainoa, jota kohtaan hän tunsi minkäänlaista lähimmäisenrakkautta.

Hōgen oli erittäin julma ja sadistinen johtaja, sillä hän laittoi usein alaisensa rääkkäämään vastustajan puolikuoliaaksi ja halusi häväistä ja nöyryyttää vihollisiaan. Hän laittoi usein alaisensa hoitamaan likaiset työt puolestaan. Tästä huolimatta Hōgen oli kuitenkin myös itse hyvin vahva taistelija sekä taitava strategi. Hän oli kuitenkin hyvin ylimielinen eikä ilmeisesti katsonut jokaista rivikoiraa arvolleen sopivaksi vastustajaksi. Kuten veljellään, Hōgenilla oli irstas mieltymys narttuihin.

Menneisyys

Hōgen syntyi veljensä kanssa Pohjois-Alpeilla, pimeässä vajassa, jonne kasvattaja oli lukinnut heidät yhdessä kahdeksantoista muun koiran kanssa. Ensimmäisen kuuden kuukauden ajan koirat saivat ruokaa, mutta sitten kasvattajaa ei enää näkynyt. Koirat alkoivat nähdä nälkää. Hōgen ja Genba hallitsivat pientä ryhmää pelolla ja lopulta söivät kaikki muut koirat, useimmat elävältä.

Kun tanskandoggiveljekset olivat noin yksivuotiaita, kasvattaja palasi viimein, jolloin veljekset tappoivat hänet. He hyökkäsivät myös poliisikaksikon, Tanuman ja Shōjin, kimppuun ja tappoivat Tanuman. Samalla he pääsivät viimein karkuun ja vapauteen.

Hōgen ja Genba keräsivät muutamassa vuodessa itselleen laumat ja saivat kierojen lurjuksien maineen. Hōgenista tuli Japanin Alppien pomo ja hän teki päämajansa Etelä-Alpeille. Hänen alaisuudessaan toimi mm. 200 sotilasta ja vasalli nimeltä Nero. Myös Rocketin veljekset Wakayamasta (Rocket, Missile ja Jet) toimivat Hōgenin alaisuudessa, mutta Hōgen määräsi myöhemmin Missilen ja Jetin tapettaviksi Rocketin vaihdettua puolta.

Ginga Densetsu Weed

Ginin ja seurueen vangitseminen

Hōgen alkoi havitella koko Japanin herruutta. Ensimmäiseksi hän päätti vallata Ōun, jonka johdolla oli paljon mainetta ympäri maata. Kuultuaan Ginin, Akamen ja Johnin liikkuvan maillaan, Hōgen joukkoineen piiritti heidät. Hän onnistui vangitsemaan Ginin, Johnin sekä heitä auttaneen Hiron, uhatessaan tappaa Reikan, jos he eivät antautuisi. Vangit vietiin vuoristomajaan vartioitaviksi, kun taas Reikasta Hōgen tahtoi puolisonsa.

Hōgen pakkovärväsi joukkoihinsa 150 kotikoiraa, jolloin hänen armeijansa koko nousi kolmeensataanviiteenkymmeneen. Hänellä oli myös tukena veljensä 200-päinen armeija, jonka hän lähetti valloittamaan Ōun armeijan vuorilinnan.

John, Hiro ja Reika onnistuivat pakenemaan Hōgenin päämajasta Rossin, Tommyn ja Leftyn avustamana. Gin jäi majaan, koska ei pystynyt kävelemään. Kun pako oli huomattu, Hōgen lähetti Matsun johtaman joukon ottamaan karkurit kiinni ja tappamaan heidät. John ja muut saavutettiin, ja Lefty ja Rossi tapettiin. Lopulta taisteltuaan pitkään yksin, John oli niin huonossa kunnossa, että hänen suuresta haavastaan pilkottaa ulos suolenpätkä. Hōgen saapui paikalle ja tappoi kuolemaisillan olleen Tommyn. Myös kuolemaisillaan oleva John sai ärsytettyä Hōgenia niin paljon, että tämä repi Johnin paksusuolen ulos ja kidutti tätä kunnes tämä näytti kuolleen.

Hōgen, joka oli tottunut murtamaan vastustajansa sekä henkisesti ja fyysisesti, ahdistui siitä ettei kykenyt murtamaan Johniä henkisesti. Hän tunsi pelkoa, mutta hänen alaisensa eivät huomanneet sitä.

Vuorilinnan valtaus ja menetys

Hōgen yhdisti voimansa sekä Sniperin että Kamakirin joukkojen kanssa. Hän siirsi päämajansa Genban valloittamaan vuorilinnaan ja jätti vanhan päämajansa Sniperin komentoon.

Matkalla Hōgenin joukot raahasivat mukanaan Ginin näköistä ruumista, jota Hōgen ja muut luulivat Giniksi (todellisuudessa Gin karkasi ja ruumis oli Sniperin tuoma korvike). Ruumiin nähdessään monet koirat antautuivat ja liittyivät Hōgenin joukkoihin, jolloin hänen armeijastaan tuli 700-päinen.

Vuorilinnalla Hōgen valitsi itselleen kenraalit sotilaidensa joukosta: Tōbē, Batto, Kaito ja Buruge. Kun hänen veljensä vammautui Ōun joukkojen hyökkäyksessä, Hōgen näki kuoleman armollisena keinona ja itkien tappoi hänet. Raivoissaan hän karkoitti Tōbēn, joka ei onnistunut suojelemaan Genbaa vihollisilta. Tämän jälkeen Hōgen lähetti joukkonsa etsimään ja tuhoamaan Ōun joukot, ja lähes kuoli itse Weedin hyökätessä Battōgalla.

Alueen ihmiset kokivat Hōgenin koirat vaarallisiksi ja räjäyttivät vuorilinnan. Hōgen selvisi, mutta menetti suuren osan alaisistaan. Hänen kenraalinsa puolestaan menivät Ōun puolelle.

Hōgen päätti paeta, mutta Ōun joukot saivat hänet kiinni. Hōgen käytti Meriä panttivankina ja haastoi Weedin kaksintaisteluun. Alkoi pitkä taistelu, jossa Hōgen oli aluksi voitolla. Weed onnistui kuitenkin haavoittamaan tätä päähän ja Hōgen näki kauhukseen edesmenneiden Ōun sotureiden henkiä, muun muuassa Johnin sekä Rocketin veljet, Missilen ja Jetin. Lopulta Hōgen hävisi ja kaatui maahan Weedin Battōgasta.

Kuolema

Manga

Nöyryytetty ja kostonhimoinen Hōgen oli lähdössä Ōuusta Weedin säästettyä hänen henkensä, mutta juuri silloin häntä pitkään jahdannut Shōji Sudō tuli paikalle ja ampui hänet. Ensimmäinen laukaus osui koiraa päähän ja mies ampui vielä koiran ruumista useita kertoja.

Anime

Kaksintaistelun hävinnyt Hōgen kiipesi vuorilinnan huipulle muiden keskittyessä Weediin ja Giniin. Muut koirat huomasivat hänet, jolloin hän nauraen uhkasi tappaa kaikki yksitellen. Lähes heti sen jälkeen salama osui Hōgeniin vuorilinnan päällä tappavin seurauksin ja rauha palasi Ōuun. Ōun soturit hautasivat Hōgenin.

Sitaatteja

Hōgenin sitaattisivu

Kuvia

Hōgenin kuvagalleria