Tōbē Kuroki

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tōbē Kuroki
Spinetoube.jpg Toubee3.jpg
Nimi
Japaniksi 黒木闘兵衛
Ääntäminen kuroki toobee
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
Kanjit: sota, armeija, puolustus
Muuta
Kotipaikka Kōchin prefektuuri
Ääninäyttelijä Dai Matsumoto
Ulkonäkö
Rotu tosa
Sukupuoli uros
Turkinväri ruskea, tummin merkein
Silmät ruskeat
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki (mangan osasta 21 eteenpäin, animen jaksosta 18 eteenpäin)
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 19, jakso 17
Liittouma Ōun soturit, ent. Hōgen
Kuolinsyy Kamakiri tappoi (osa 24, jakso 21)

Tōbē Kuroki, lisänimeltään Tōbē Demoni ja Tosan piru, oli taistelukoirien raskaan sarjan 12. mestari ja oli ainoa joka koskaan voitti Musashin.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Ennen Ōun sotureita

Vuosia sitten, Tōbē oli vahva taistelukoira Shikokussa ja taisteli iäkästä mestaria, Musashia, vastaan. Musashi kävi maaten eikä suostunut nousemaan ylös, sillä halusi Tōbēsta seuraajansa. Näin, Tōbē voitti taistelun.

Voitettuaan Musashin, Tōbē koki itsensä voittamattomaksi. Hän halusi aina vain vahvempia vastustajia ja olla kaikista vahvin. Sitten hän muisti tarinat Musashin menneisyydestä ja siitä miten hän oli toiminut Ginin alaisuudessa. Tōbē uskoi Ginin olevan Musashiakin mahtavampi ja halusi päihittää hänet. Hän lähti omistajansa luota, muttei osannut metsästää ja liittyi Hōgenin laumaan jonka kanssa kulki Ōuun.

Yhä itsevarmana voimistaan, Tōbē ryhtyi kenraaliehdokkaaksi ja taisteli toista ehdokasta, Jaw'ta, vastaan. Hän tappoi Jaw'n Hōgenin käskystä, vaikkei pitänytkään niin paljon itseään heikomman koiran tappamisesta.

Tōbē kulkee tämän jälkeen Genban joukossa, mutta Ōun joukot hyökkäävät heidän kimppuunsa. Taistelun aikana, Tōbē haavoittaa Izōta ja haastaa Weedin. Ōun joukot pakenevat paikalta, mutta pian tämän jälkeen Tesshin rampauttaa Genban. Hōgen syyttii Tōbēta, koska tämä ei kyennyt suojelemaan Genbaa, ja puhkaisi tältä toisen silmän. Sitten, Hōgen heitti Tōbēn alas kuiluun, joka johti virtaukseen.

Ōun sotureissa

Kerry ja Shingo löysivät Tōbēn joesta hukkumaisillaan, joten he juoksivat Weedin luo pyytämään tältä apua. Weed joukkoineen pelasti Tōbēn ja Tōbē tapasi Musashin uudelleen, Ōun joukoissa. Pienen vastahakoisuuden jälkeen Tōbē lopulta liittyi heihin. Hän oli viimein ymmärtänyt, ettei ole uroista vahvin ja ettei sillä loppujen lopuksi ollut merkitystä. Hän päätti käyttää loppuelämänsä Ōun sotureiden hyväksi ja päätti käyttää voimiaan heikompien suojelemiseen.

Kun Kyōshirōa ja tämän alaisia ei näy, Tōbē lähtee etsimään heitä. Hän löytää nuoret koirat padon luona, mutta yksi heistä, Takeshi, putoaa veteen. Tōbē hyppää apuun ja virta vie heidät sattumalta paikalle, jossa Kamakiri joukkoineen on. Pelastaakseen Takeshin Tōbē teeskentelee olevansa yhä Hōgenin puolella ja Kamakiri vie heidät vuorilinnalle. Tōbē onnistuu huijaamaan Hōgenia, ainakin hetken, ja auttaa Takeshin ja Kyōshirōn pakoon.

Tōbē jää yksin taistelemaan Kamakirin 200-päistä joukkoa vastaan, jotta muut pääsisivät pakoon. Tōbē onnistuu tappamaan 26 sotilasta, ennen kuin Kamakiri iskee häntä päähän, aiheuttaen vamman kalloon. Vakavista haavoistaan huolimatta, ylpeä Tōbē ei halua kaatua vihollisen edessä ja pysyy pystyssä. Kamakirin joukkojen lähdettyä, Tōbē jää yksin lumimyrskyyn, mutta Weed joukkoineen saapuu pian paikalle. Muut koirat kunnioittavat kuolevan soturin viimeistä toivetta ja pitelevät häntä ylhäällä. Pian Tōbē kuolee haavoihinsa, mutta oli ylpeä voidessaan kuolla Ōun soturina.

Tōbēn henki näkyy vielä Hōgenin ja Weedin viimeisessä taistelussa, antamassa voimaa Weedille.

Anime

Mangaversiossa Tōbē kunnioittaa Musashia suuresti, mutta animeversiossa hän oli pettynyt voittoonsa, koska Musashi oli tarkoituksella käynyt maaten ja odottanut että otteluaika päättyy. Tōbē vannoi, että jonakin päivänä löytäisi Musashin ja taistelisi tätä vastaan. Kun Tōbē kuuli, että Musashi oli liittynyt Ōun sotureihin, tämä liittyi pian Hōgenin joukkoihin saadakseen mahdollisuuden taistella entistä vastustajaansa vastaan.

Takeshin sijaan Tōbē pelastaa Ginin, joka on ollut pitkään Hōgenin vankina. Anime poikkeaa mangasta myös siinä, että Weedin joukkojen sijaan Jerome joukkoineen löysi kuolevan Tōbēn, ja he pitivät tätä pystyssä.

Sitaatteja

Tōbē Kurokin sitaattisivu

Kuvia

Tōbē Kurokin kuvagalleria