Ero sivun ”Ginga Densetsu Akame” versioiden välillä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 4: Rivi 4:
 
Sarja julkaistiin [[Ginga]]-saagan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Se alkoi japanilaisen viikoittain ilmestyvän ''Manga Goraku'' -sarjakuvalehden numerossa 2014/6/20 #2418, jonka ilmestymispäivä oli 6. kesäkuuta 2014. Ensimmäinen pokkari tuli myyntiin 9. syyskuuta 2014. Viimeinen eli viides pokkari tuli myyntiin toukokuussa 2015.
 
Sarja julkaistiin [[Ginga]]-saagan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Se alkoi japanilaisen viikoittain ilmestyvän ''Manga Goraku'' -sarjakuvalehden numerossa 2014/6/20 #2418, jonka ilmestymispäivä oli 6. kesäkuuta 2014. Ensimmäinen pokkari tuli myyntiin 9. syyskuuta 2014. Viimeinen eli viides pokkari tuli myyntiin toukokuussa 2015.
  
Sarja julkaistaan suomeksi vuonna 2016, ensimmäinen osa ilmestyy 3. kesäkuuta. Sarjan nimeksi tulee "Hopeisten hampaiden legenda".
+
Sarja julkaistaan suomeksi vuonna 2016, ensimmäinen osa ilmestyi 3. kesäkuuta. Sarjan nimi on "Akame - Hopeisten hampaiden legenda".
  
 
==Juoni==
 
==Juoni==

Versio 18. kesäkuuta 2016 kello 14.21

Ensimmäisen pokkarin kansi.

Ginga Densetsu Akame (jap. 銀牙伝説赤目, suom. Hopeahammaslegenda Akame) on Yoshihiro Takahashin mangasarja, jonka päähenkilönä on Hakutaka, Igan ninjakoira Akamen esi-isä.

Sarja julkaistiin Ginga-saagan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Se alkoi japanilaisen viikoittain ilmestyvän Manga Goraku -sarjakuvalehden numerossa 2014/6/20 #2418, jonka ilmestymispäivä oli 6. kesäkuuta 2014. Ensimmäinen pokkari tuli myyntiin 9. syyskuuta 2014. Viimeinen eli viides pokkari tuli myyntiin toukokuussa 2015.

Sarja julkaistaan suomeksi vuonna 2016, ensimmäinen osa ilmestyi 3. kesäkuuta. Sarjan nimi on "Akame - Hopeisten hampaiden legenda".

Juoni

Tarina alkaa lyhyellä kohtauksella Suuresta taistelusta ja Akamen esittelyllä. Tämän jälkeen siirrytään menneisyyteen, Igan alueelle, vuoteen 1579.

Hakutakan syntymä ja Kōgan petos

Igassa elää useita ninjasukuja, mutta ainoastaan Itō-suku omistaa ninjakoiria ja osaa kouluttaa niitä.

Nuori Taichi Itō -niminen poika juoksee isänsä Kihēn luokse kertomaan, että heidän ninjakoiransa, Kotobuki, on saanut pentuja. Pentuja on syntynyt viisi: yksi mustavalkoinen, kaksi ruskeaa, yksi ruskeavalkoinen ja yksi valkoinen. Kihē yrittää vetäistä valkoisen pennun pois emonsa luota aikomuksenaan jättää pennun nääntymään nälkään, sillä valkoisia koiria ei pidetä sopivina ninjakoiriksi, sillä ne erottuvat liian hyvin pimeässä. Taichi kuitenkin pitää pennusta tästä huolimatta ja saa sen vastuulleen. Pentu on Akamen esi-isä, niin kutsuttu "ensimmäinen Akame".

Sillä välin Taichin isoveli Ryōjun on kulkemassa metsässä perheensä omistamien kolmen ninjakoiran kanssa, joista yksi on juuri syntyneiden pentujen isä, Ōzaru. Kaksi muuta koiraa ovat Benimaru ja Kuma.

Yllättäen koirat havaitsevat jotakin ja lähtevät jahtaamaan havaitsemaansa olentoa. Olento paljastuu Sadamitsuksi, Kōgan ninjakoiraksi, joka kunnioittaa suuresti Ōzarua ja on tälle velkaa. Kolme muuta Kōgan ninjakoiraa, Ryōga mukaan lukien, jahtasivat Sadamitsua, koska tämä oli lähtenyt viemään varoitusta Igaan. Ōzaru puolustaa jahdattua koiraa ja Kōgan ninjakoirat perääntyvät Ryōjunin tullessa paikalle. Myös Sadamitsu poistuu, mutta ehtii sitä ennen paljastaa Igan koirille, että Kōga on pettänyt Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa ja että he ovat aikeissa hyökätä Igan alueelle aivan lähiaikoina.

Ryōjun ja koirat palaavat takaisin kotiin. Ōzaru käy heti tervehtimässä puolisoaan ja vastasyntyneitä pentujaan. Taichi nimeää valkoisen pennun Hakutakaksi.

Taistelu provinssin rajalla

Illan tienoilla veljekset ja isä syövät sekä keskustelevat Sadamitsun näkemisestä, sillä Kōgan ninjakoirat eivät tavallisesti tule Igan alueelle. Kihē on hieman huolissaan ja päättää lähteä Igan ninjamestarin, Tanba Momochin, luo keskustelemaan asiasta. Ryōjun lähtee isänsä käskystä partioimaan provinssin rajaa koirien kanssa, mutta Taichi ei nuoren ikänsä takia pääse mukaan.

Kihē saapuu Momochin kartanolle, jonne saapuvat myös kaksi muuta Igan ninjamestaria, Masayasu Fujibayashi ja Masanari Hattori. Miehet keskustelevat mahdollisesta hyökkäysvaarasta, kun yhtäkkiä Kihē huomaa, että paikalla on kutsumaton vieras. Igan ninjat valmistautuvat pysäyttämään lattian alla piilottelevan salakuuntelijan vahtimalla pakoreittejä.

Ryōjun ja koirat hiiviskelevät sillä välin alueen rajalla. Ryōjun kiipeää puuhun ja näkee ihmisiä kunnostamassa Maruyama-linnaketta, vaikka on yö. Silloin hänen koiransa haukkuvat varoituksen: kuusi muuta Kōgan ninjakoiraa lähestyy Ryōgan johdolla Ryōjunia. Ryōga pudottaa Ryōjunin leikkaamalla katanallaan osan puunoksasta, jolla tämä seisoi. Ōzaru kuitenkin ottaa putoavan isäntänsä kiinni. Sitten Ryōgan alaiset piirittävät Ryōjunin, Ōzarun, Benimarun ja Kuman. Silloin myös kolme Kōgan ihmisninjaa ilmestyy paikalle ja he haavoittavat Ryōjunin kättä heittotähdillään.

Sillä välin Momochin luona Masanari onnistuu surmaamaan piilotelleen ninjan katanallaan. Kyseinen ninja paljastuu hänkin Kōgan mieheksi. Igan ninjat miettivät, mitä Kōgan väki oikein suunnittelee.

Ryōjunin luona Benimaru jää pidättelemään vihollisen koiria, jotta Ōzaru voisi saattaa heidän haavoittuneen isäntänsä turvaan yhdessä Kuman kanssa. Benimaru taistelee urheasti, mutta Kōgan ninjat surmaavat hänet. Ryōjun pudottautuu vesiputoukseen, jolloin Kuma ja Ōzaru hyppäävät perään. Kōgan ninjat olettavat heidän kuolleen.

Igan petturi ja Kihēn kuolema

Itōjen talolla nuori Taichi nukkuu Kotobukin ja pentujen seurassa. Kihē tulee paikalle ja herättää heidät. Hän kietoo käärön Kotobukin kaulaan ja lähettää koiran viemään viestiä ylemmille Igan ninjoille.

Kihē juoksee sitten metsään etsimään poikaansa, Ryōjunia, ja perheen koiria. Yhtäkkiä hän näkee useita soihtuja ja piiloutuu puun taakse. Nobunagan poika, Nobukatsu, on saapunut valloittamaan Igan 8 000-päisen armeijansa kanssa. Kihē onnistuu pakenemaan paikalta ja törmää tuttuun ihmiseen, hevosella ratsastavaan korkea-arvoiseen Igan ninjaan, Kai Shimoyamaan. Kihē selittää tapahtuneen, mutta käännyttyään kuulee Shimoyaman vetävän katanansa esiin. Kihē ennakoi tulevan iskun ja yrittää väistää, mutta ei ole riittävän nopea ja saa haavan selkäänsä. Kihē kaatuu maahan ja yrittää kysyä Shimoyamalta syytä teolle.

Sillä välin Kōgan ninjat ovat poistumassa vesiputoukselta, kun yksi ninjakoirista aistii jotakin ja löytää Ōzarun, Kuman ja Ryōjunin elossa vesiputouksen takaa. He ovat menettäneet aseensa, mutta Ōzaru onnistuu surmaamaan Kōgan koiran sen omalla aseella. Ryōjun koirineen poistuu kauemmas lepäämään, mutta sitten he kuulevat huutoa. He löytävät Kihēn, joka kuolee pian haavaansa, mutta ehtii pyytää Ryōjunia huolehtimaan veljestään ja äidistään. Hän myös hyväksyy Hakutakan. Kihēn kuoltua Ōzaru löytää maasta Shimoyaman hatun, jonka Ryōjun tunnistaa. Ryōjun ottaa isänsä olalleen ja alkaa lähteä kotiin päin.

Selviää, että Shimoyama työskentelee Nobukatsulle ja on näin pettänyt Igan. Hän lähtee tapaamaan Momochia ja muita Igan ninjoja.

Sillä välin viestinvienniltä palaava Kotobuki törmää Sadamitsuun. Keskustelun jälkeen Kotobuki palaa kotiin, jossa Taichi nukkuu pentujen kanssa. Väsynyt Kotobuki lepää heinän päällä, jolloin Hakutaka alkaa lähestyä emoaan. Kotobuki hämmästyy ymmärtäessään, että pentu kykenee näkemään hänet. Silloin Ryōjun, Ōzaru ja Kuma palaavat kotiin. Ryōjun kertoo äidilleen ja veljelleen isänsä kuolemasta. Kuma jää kotiin Ōzarun ja Ryōjunin lähtiessä tapaamaan Momochia ja muita ninjoja. Matkalla Ōzaru huomaa Sadamitsun katolla. Perillä hän kertoo muille ninjoille isänsä kuolleen ja näyttää Shimoyaman hatun Momochille.

Kai Shimoyaman petturuus paljastuu.

Nobukatsun ja Kōgan ninjojen hyökkäys

Ryōjun ja Ōzaru palaavat myöhemmin kotiin. Igan ninjat ovat nyt täysin tietoisia Nobunagan ja Kōgan liitosta sekä heidän alueettaan uhkaavasta hyökkäyksestä. Ryōjunin ja Taichin äiti, Kaede, pukeutuu ninjan asuun ja lähtee kotoa poikiensa, Ōzarun, Kuman, Kotobukin ja Kotobukin pentujen kanssa. Pentuja kuljetetaan eräänlaisessa korissa.

Myöhemmin Sadamitsu on hyökkäämäisillään erään viestiä vievän Kōgan ninjakoiran kimppuun, mutta Ōzaru ilmestyy paikalle ja estää häntä. Myös Ryōjun tulee paikalle ja estää viestinviejää pakenemasta.

Sillä välin Nobukatsu johtaa armeijaansa syvemmälle Igaan. Myös Kōgan ninjat ninjakoirineen hyökkäävät Igaan, Nobukatsun tukena. Igan ninjat ovat kuitenkin Tanba Momochin johdolla valmistautuneet hyökkäykseen.

Ryōjun päätyy taistelemaan Ryōgaa ja useita muita Kōgan ninjakoiria vastaan, ja jää alakynteen. Ōzaru kuitenkin auttaa isäntäänsä ja päihittää helposti osan Kōgan ninjakoirista. Momochi ratsastaa paikalle mukanaan joukko Igan ninjoja, jolloin Kōgan joukot perääntyvät paikalta.

Toisaalla Kuma, Kotobuki, Kaede ja muutama muu Igan ninja puolustavat rakennuksia. Myös Sadamitsu liittyy heidän puolelleen taisteluun muita Kōgan ninjoja vastaan. Kymmenen Kōgan ninjakoiraa ja viisi ihmisninjaa hyökkää heitä kohti, mutta ne pysähtyvät ampuakseen palavia nuolia rakennuksia päin. Yksi Igan ninjoista käskee Kaedea lähtemään turvaan poikansa kanssa. Kaede, Taichi, Kuma, Kotobuki ja pennut pakenevat salakäytävää pitkin vain muutaman Igan ninjan jäädessä taistelemaan. Kōgan ninjat koirineen piirittävät vastustajansa, mutta yhtäkkiä Sadamitsu ilmestyy, houkuttelee muut Kōgan ninjakoirat peräänsä ja taistelee urhoollisesti ylivoimaa vastaan.

Momochin armeija, mukanaan Ryōjun ja Ōzaru, näkevät kauempana tulipalon ja ratsastavat kiireesti paikalle. Apu tulee kuitenkin liian myöhään, sillä Kōgan ninjat ovat jo ehtineet tappaa rakennuksia puolustaneet Igan ninjat. Kōgan ninjat surmataan, mutta sen jälkeen suuri palava rakennus romahtaa. Ryōjun ja Ōzaru ovat sekä surullisia että raivoissaan, sillä he uskovat perheensä olleen sisällä. Yhtäkkiä he kuulevat tuskaisia ääniä kauempaa, ja Ōzaru lähtee katsomaan, mistä on kyse. Ōzaru löytää Sadamitsun, joka on pahasti haavoittunut ja muiden Kōgan ninjakoirien saartama. Ōzaru päihittää helposti osan Kōgan ninjakoirista, mutta sitten komentajana toimiva koira asettaa miekkansa terän Sadamitsun kurkulle. Sadamitsu ei tahdo vaarantaa Ōzarua, ja uhrautuu iskeytymällä terään omasta tahdostaan. Muut Kōgan ninjakoirat hyökkäävät kohti surevaa Ōzarua, joka taistelee raivoisasti vastaan ja kaataa Kōgan ninjakoiran yhden toisensa jälkeen. Pian ainoastaan pelokas komentaja on jäljellä. Ōzaru säästää kaikki vastustajansa, mutta rikkoo heidän miekankannattimensa. Hän käskee Kōgan koiria lähtemään Ryōjunin ja muiden Igan ninjojen lähestyessä.

Sillä välin Kaede ja muut ovat päätyneet salakäytävän kautta vanhaan mökkiin. Kaede käskee poikaansa pysymään mökissä Kotobukin ja pentujen kanssa, ja lähtee sitten tutkimaan ympäristöä Kuman kanssa. Kaede ja Kuma törmäävät Ōzaruun, Ryōjuniin ja muihin Igoihin.

Toisaalla Nobukatsun armeija astuu erään Igan joukon väijytykseen. Igan ninjat pudottavat suuria tukkeja ja murskaavat osan Nobukatsun armeijasta. Heidät huomataan ja he jatkavat hetken hyökkäystä, mutta alkavat sitten perääntyä. Yksi Igan ninjoista jää makaamaan maahan, mutta hän paljastuukin vain heinillä täytetyksi nukeksi. Nobukatsun miehet koskettavat hämmentyneinä nukkea, jolloin se räjähtää. Igan ninjat jatkavat yllätyshyökkäystä ajamalla palavia kärryjä vetäviä sonneja Nobukatsun sotilaita päin ja pistämällä salakavalasti pensaiden joukosta. Ninjat ampuvat nuolia puista käsin ja jatkavat suurien tukkien käyttöä. Lopuksi Igan ninjat nöyryyttävät Nobukatsua pillastuttamalla hänen hevosensa ja saamalla hänet kaatumaan maahan.

Nobukatsu joutuu perääntymään Igasta. Nobunaga Oda raivostuu kuullessaan poikansa epäonnistumisesta.

Muutama vuosi myöhemmin

Igan ninjat rakentavat uudelleen sodassa palaneen rakennuksen. Puolessa vuodessa Hakutaka sisaruksineen kasvavat paljon. Igan ninjat huomaavat Hakutakan kyvyt, sillä hän on sisaruksiaan nopeampi ja kykenee voittamaan heidät kaikki taistelussa.

Tästä vuosi myöhemmin, vuonna 1581, Itōn perhe on rakentanut eräänlaisen puumajan, jonka avulla Taichi opettelee ninjataitoja. Samaisen vuoden kesäyönä Hakutaka huomaa jotakin ulkona ja perhe löytää pihalta lihanpalan. Hakutakan veljet juoksevat paikalle ja haluavat syödä sen, mutta Ryōjun estää koiria ja tutkii lihanpalaa tarkemmin. Ōzaru haistaa, että lihanpalassa on myrkkyä, ja huomaa siinä myös Ryōgan hajun. Perhe heittää lihanpalan menemään ja painuu takaisin nukkumaan, huomaamatta Ryōgaa, Resshiä ja Jugaa, jotka piilottelevat läheisessä metsässä.

Seuraavan parin kuukauden aikana Taichi metsästää Hakutakan ja tämän sisarusten kanssa. He saavat kiinni linnun, mutta sekin paljastuu myrkytetyksi.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kansikuvia

Ginga Densetsu Akame -mangojen kannet

Kuvia