Kihē Itō

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kihē Itō / Shirō Inukai
Kiheito.png
Tiedot
Japaniksi 伊藤·喜兵衛 / 犬飼·四郎
Merkitys (ei suoranaista merkitystä)
kihē: iloitseva, soturi, puolustus

itō: elegantti visteri
shirō: neljäs poika
inukai: koiranomistaja

Sarja Ginga Densetsu Akame
Kotipaikka Igan provinssi
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Kaede, Ryōjun, Taichi, Kotobuki, Ōzaru
Sukupuoli mies
Sukulaiset Ryōjun, Taichi (pojat), Kaede (vaimo)
Kuolinsyy Kai Shimoyama tappoi (osa 1)

Kihē Itō, tunnettu myös nimellä Shirō Inukai, oli Itō-ninjasuvun jäsen. Hän oli genin (jap. 下忍), alimman tason ninja.

Ginga Densetsu Akame

Kihē elää Igassa vaimonsa Kaeden ja kahden poikansa, Ryōjunin ja Taichin, kanssa. Perhe omistaa myös neljä täysikasvuista koiraa: Ōzarun, Kotobukin, Benimarun ja Kuman.

Vuonna 1579, kun Kotobuki saa pentuja, Kihē huomaa joukossa valkoisen pennun ja uhkaa jättää sen nääntymään kuoliaaksi, sillä valkoturkkisia koiria ei pidetty sopivina ninjakoiriksi. Taichi kuitenkin puhuu hänet ympäri ja Kihē antaa pennun poikansa vastuulle. Pian pentujen syntymän jälkeen Ryōjun kertoo isälleen nähneensä Kōgan ninjakoiran heidän alueellaan. Kihē lähettää poikansa partioimaan provinssin rajaa.

Kihē lähtee tapaamaan korkea-arvoista Igan ninjaa, Tanba Momochia, keskustellakseen Kōgan ja Nobunaga Odan mahdollisesta liitosta ja tulevasta hyökkäyksestä Igaan. Kihē huomaa salakuuntelevan Kōgan ninjan ja tämä onnistutaan tappamaan. Palattuaan kotiin Kihē huomaa, ettei Ryōjun ole palannut. Hän lähtee etsimään häntä ja näkee piilosta Nobukatsu Odan armeijan. Tämän jälkeen hän törmäsi tuttuunsa, Kai Shimoyamaan, joka haavoitti häntä vatsaan katanallaan. Kuoleva Kihē jäi makaamaan maahan, ja Ryōjun tuli pian koirien kanssa paikalle. Ennen kuolemaansa Kihē ehti pyytää Ryōjunia huolehtimaan äidistään ja pikkuveljestään, ja antoi myös hyväksyntänsä valkoiselle pennulle, Hakutakalle.