Ryōga

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryōga
Ryougaväri.jpgRyoga.png
Nimi
Japaniksi 凌牙
Ääntäminen riooga
Muuta
Kotipaikka Kōga
Ensiesiintyminen osa 1
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Sukupuoli uros
Turkinväri tummanruskea-valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit valkoinen harjas päässä, tummia pilkkuja kehossa
Ginga Densetsu Akame
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Izuna
Kuolinsyy Ōzaru tappoi (osa 5)

Ryōga oli Kōgan ninjakoirien johtaja 1570–1580-luvuilla ja Izunan isä. Hän oli Kurojakin ja Tesshinin esi-isä.

Hän oli jōnin (jap. 上忍), korkean tason ninja. Hän olikin kyvyiltään erityisen taitava ninjakoira. Hän oli hyvin uskollinen ihmisisännilleen ja oli poikaansa kylmähermoisempi.

Ginga Densetsu Akame

Kun Kōga petti liittolaisensa Igan liittoutumalla Nobunaga Odan kanssa, Sadamitsu pakeni Igaan varoittaakseen Igan koiria. Ryōga kuitenkin sai hänet kiinni ja määräsi Resshin ja Jugan hänen kimppuunsa.

Silloin Ōzaru tuli sattumalta paikalle ja puolusti Sadamitsua. Sadamitsu kertoi hänelle Nobunagan aikovan hyökätä Igaan lähiaikoina. Ryōga ja muut Kōgan koirat uhkasivat tappaa Sadamitsun, mutta poistuivat pian Ryōjunin saapuessa paikalle.

Seuraavana yönä Ryōga hyökkäsi kuuden ninjakoiran ja kolmen ihmisninjan kanssa Ryōjunin, Ōzarun, Benimarun ja Kuman kimppuun. Benimaru sai surmansa, mutta muut pääsivät pakoon.

Ryōga on mukana Igan ja Nobukatsu Odan välisessä sodassa, jossa Kōgan ninjat tukevat Nobukatsua. Nobukatsu kuitenkin häviää sodan.

Myöhemmin, vuonna 1581, Ryōga vie Resshin ja Jugan kanssa myrkytetyn lihanpalan Itō-perheen pihalle, tarkoituksena myrkyttää ainakin osa perheen nuorista ninjakoirista. Ōzaru kuitenkin huomaa lihassa myrkyn ja Ryōgan hajun. Muutama kuukausi myöhemmin Ryōga saapui Tobin kanssa Nobunaga Odan kartanolle ja tappaa Tahein, joka vakoili Nobunaga Odaa Kuman kanssa.

Tämän jälkeen Ryōga osallistui poikansa Izunan kanssa Tenshō-kauden Igan sotaan, jossa he taistelivat Nobunaga Odan puolella. Ryōga kaksintaistelee Ōzarun kanssa melko tasavertaisesti, mutta kishu onnistuu viiltämään Ryōgan vasenta korvaa. Ryōga puolestaan onnistuu viiltämään Ōzarua kylkeen.

Lopuksi ninjajohtajat iskevät katanansa toistensa rintakehään ja kaatuvat kuolettavasti haavoittuneina maahan. Ryōga ja Ōzaru menehtyivät nopeasti haavoihinsa.

Kuvia

Ryōgan kuvagalleria