Akatora

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Akatora
Akatora-GDA-luku001sivu2.jpgAkatora43.jpg
Nimi
Japaniksi 赤虎
Ääntäminen akatora
Merkitys punainen tiikeri
(punainen brindle, eräs kainkoiran turkinväri)
Muuta
Kotipaikka Yamanashin prefektuuri
Ääninäyttelijä Kōji Totani
Ulkonäkö
Rotu kainkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri punainen brindle
Silmät tummanruskeat (anime), ruskeat (manga)
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 4, jakso 9
Ikä 4 vuotta
Liittouma Kain veljekset, Ōun soturit
Kuolinsyy Akakabuto tappoi (osa 13, jakso 21)

Akatora, lisänimeltään "Kain hornanhurtta", oli vanhin Kain kolmesta veljeksestä. Hän oli Kurotoran ja Chūtoran veli.

Akatora oli ikään kuin Kain veljesten johtaja, sillä hän oli heistä vanhin ja kokenein. Hän oli veljiensä tapaan ärhäkkä, väkivaltainen ja peloton, mutta arvosti suuresti Beniä. Kai no san kyōdai -lisätarinan mukaan hän oli hyvin vakavaluontoinen, eikä hymyillyt saati nauranut paljoakaan elämänsä aikana.

Kai no san kyōdai

Akatora syntyi viisipäiseen pentueeseen, mutta omistaja piti pennuista vain kaksi ja hylkäsi loput alle kolmen kuukauden ikäisinä laatikossa Fuji-vuoren juurelle. Akatora oli pennuista rohkein, ja hän usein rohkaisikin veljiään ja toimi kolmikon johtajana.

Neljäntenä päivänä suuri käärme tuli pentujen laatikon luo, havitellen heistä ateriaa. Akatora väisti käärmeen ensimmäisen iskun ja iski hampaansa sen kaulaan. Käärme alkoi kuitenkin kiertyä Akatoran ympärille, jolloin hän kutsui veljensä apuun. Yhteisvoimin veljekset tappoivat käärmeen ja söivät sen.

Kuudentenä yönä Akatora näki näädän tarkkailevan heitä puunoksalta käsin. Pentu nukahti, mutta aamulla herättyään hän näki näädän laatikon vieressä. Hän pelästyi aluksi, mutta varoitti sitten veljiään ja hyppäsi pois laatikosta näädän hyökätessä kohti. Kurotora jäi kuitenkin kiinni ja olisi kuollut, ellei tanskandoggi Ben olisi tullut paikalle ja ajanut näätää pois. Ben tarjosi pennuille fasaanin. Ennen lähtöään hän myös kehotti pentuja toimimaan yhdessä sekä taistelemaan, tappamaan ja syömään vastaantulevat pedot.

Muutaman päivän aikana pennut oppivat löytämään ruokaa ja tulivat tarkkaavaisemmiksi. Kymmenentenä päivänä väsyneiden pentujen tarkkaavaisuus kuitenkin herpaantui hetkeksi, jolloin näätä hyökkäsi uudestaan ja sieppasi Chūtoran. Veljekset onnistuivat yhteisvoimin tappamaan pedon, jolloin taistelun nähnyt Ben ymmärsi, ettei hänen tarvitsi kantaa enää huolta Kain veljeksistä.

Ginga: Nagareboshi Gin

Manga

Ōun sotureihin liittyminen

Riki oli lähettänyt soturinsa etsimään taistelijoita Akakabutoa vastaan, ja Benin, Greatin ja Smithin johtamat ryhmät lähtivät Yamanashiin etsimään Kain veljeksiä. Neljä vuotta oli kulunut eivätkä veljekset aluksi tunnistaneet Beniä, vaan luulivat häntä ja hänen tovereitaan tunkeilijoiksi.

Akatora taisteli Beniä, Kurotora Giniä ja Chūtora Crossia vastaan. Kun Akatora viimein muisti Benin, hän käski kaikkien lopettaa taistelun, ja muistutti veljiään siitä kuka Ben on. Ben kertoi veljeksille Ōun sotureiden tavoitteesta, ja veljekset liittyivät heihin ilomielin, koska olivat henkensä velkaa Benille.

Ōun sotureissa

Akatora kertoi Benille Mossista, joka oli useaan otteeseen pyytänyt veljeksiä liittymään joukkoihinsa, ja jonka kanssa heillä oli ollut paljon erimielisyyksiä alueiden rajoista. Veljekset halusivat selvittää välinsä Mossin kanssa ennen lähtöä Yamanashista, ja Ben suostui lähtemään heidän mukaansa. Moss kuitenkin pudotti suuria kiviä Benin ryhmää kohti ja Ben jäi alle. Akatora esti Crossia menemästä lähemmäs ja toimi Benin ryhmän väliaikaisena johtajana, sillä Benin oletettiin kuolleen.

Akatora johti Benin joukot taisteluun Mossin omia vastaan ja yritti kaksintaistella itse Mossia vastaan, mutta jäi alakynteen mastiffin valtavan voiman takia. Gin kuitenkin tuli paikalle ja sai Mossin menettämään otteensa Akatorasta. Paljastui, että Ben on yhä elossa, ja koirat pääsivät lopulta sopuun. Moss alaisineen päätti liittyä Ōun sotureihin.

Seuraavaksi Benin ryhmä siirtyi Igaan, jossa se törmäsi petturi-Hyenaan. Akatora huomasi hajun perusteella, että Hyenan lihanpalan on koiranlihaa, jolloin Benin ryhmä alkoi syyttää tätä kannibalismista. Liha kuului alunperin Kōgan ninjakoirille.

Kun Kōgan ninjakoirat oli voitettu, Benin ryhmä siirtyi Wakayamaan. Kain veljekset uivat Ginin johtaman pienen ryhmän mukana Shikokulle etsimään taistelukoiria joukkoonsa. Veljekset saivat Giniltä tehtävän käydä suostuttelemassa Musashi mukaansa. Veljesten neuvottelutaidot eivät kuitenkaan riittäneet, ja koirat joutuivat palaamaan Ginin luokse tyhjin käsin. Matkalla veljekset huomasivat, että heitä seurataan. Billin johtama suuri vuoristokoirajoukko alkoi jahdata heitä ja Akatora käski veljiään juoksemaan. Kurotora ei kuitenkaan tahtonut paeta ja kääntyi kohtaamaan viholliset, jolloin kaikki kolme jäivät vihollisjoukon keskelle.

Vain Akatora onnistui pakenemaan, mutta neljä viholliskoiraa löysivät häntä. Silloin Musashi tuli paikalle ja päihitti koirat. Hän myös kantoi Akatoran takaisin Ginin ryhmän luo. Smith jäi vahtimaan vahingoittunutta Akatoraa muiden lähtiessä pelastamaan Kurotoraa ja Chūtoraa Billin vuoristotemppelistä. Lopulta vangit saatiin vapautettua ja Ginin lauma jatkoi matkaansa.

Myöhemmin Kain veljekset seurasivat Ginin ryhmää taisteluun Mutsun neljää valtiasta vastaan. Taistelun päätyttyä armeija palasi takaisin Ōuun, valmiina Suureen taisteluun.

Suuri taistelu

Ratkaisutaistelussa Riki jakoi joukkonsa iskuryhmiin. Kain veljekset johtivat ryhmien 4-6 hyökkäystä ja tuhosivat heidän kohteenaan olleen linnakkeen.

Suuri taistelu alkoi, kun villikoirat kokoontuivat Ginin johdolla Vuorilinnan juurelle. Akakabuton kätyrit nousivat Vuorilinnan sisältä puolustamaan johtajaansa ja koirat hyökkäsivät niiden kimppuun.

Anime

Animessa Akatora on mukana taistelemassa Billin joukkoja vastaan haavoittumisestaan huolimatta.

Suuressa taistelussa Kain veljekset ja Hakurō hyökkäävät saman karhun kimppuun, ja heille tulee pientä kiistaa siitä, kuka loppujen lopuksi tappoi karhun.

Kuolema

Manga

Akatora menetti vasemman silmänsä erään Akakabuton alaisen iskusta. Vammoistaan huolimatta hän ei vetäytynyt, vaan halusi käydä kiinni itse Akakabutoon ennen kuolemaansa.

Raivostuneen Akakabuton jahdatessa Giniä ja Beniä, Akatora meni väliin ja vannoi suojelevansa Beniä hengellään. Akatora hyökkäsi suoraan kohti karhua, kohteenaan sen ainoa silmä, mutta teki virhearvion puolisokeutensa takia. Akakabuto repi yhdellä iskulla Akatoralta vasemman etujalan ja osan hänen eturuumiistaan, mutta Akatora jatkoi hyökkäystä ja syöksyi kiinni karhun silmään. Sokeutunut Akakabuto karjui raivoissaan ja löi koiran maahan. Akatora kuoli nopeasti haavoihinsa ja hänen uhrauksensa rohkaisi muita koiria jatkamaan hyökkäystä.

Anime

Kun koirat saivat Akakabuton alas Vuorilinnan päältä, se alkoi jahdata Giniä ja Beniä.

Akatora veljineen hyökkäsi lähestyvän karhun kimppuun, mutta karhu iski Akatoran irti ja samalla puhkaisi hänen vasemman silmänsä. Vakavasti haavoittunut Akatora nousi kuitenkin ylös ja hyökkäsi jälleen karhua kohti, suojellakseen Beniä. Akakabuto aavisti iskun ja lävisti Akatoran rintakehän kynsillään. Akatora sai kiskottua itsensä irti ja onnistui puhkaisemaan Akakabuton ainoan näkevän silmän. Raivostunut karhu löi Akatoran maahan ja se menehtyi nopeasti haavoihinsa. Akatoran viimeiset mietteensä olivat: "Punaista lunta? Kuinka sopivaa".

Kagetora kertoo hirviölle Akatoran kuolemasta.

Ginga Densetsu Weed

Akatorasta on vuosien kuluessa tullut kainkoirien esikuva ja hänen kuolemastaan legenda.

Hänen veljenpoikansa Kagetoran kertoessa hirviölle, miten kainkoirat ovat valmiita uhrautumaan tehtävänsä ja toveriensa puolesta, hän kertoi tälle miten Akatora antoi henkensä viedäkseen karhulta sen ainoan silmän. Kurotora puolestaan mainitsee Akatoran ja tämän kuoleman eräille vuorirosvoille, sanoen että hänen veljensä ansaitsee tulla muistetuksi.

Akatoran veljenpoikien, Shiguren, Dodon, Shōjin ja Burun, hyökätessä Genban joukkojen kimppuun puolustaakseen Vuorilinnaa, Akatoran hengen mainitaan ikään kuin ottaneen heidät valtaansa.

Akatoran henki ilmestyy muiden edesmenneiden Ōun sotureiden kanssa tukemaan Weediä tämän kaksintaistelussa Hōgenia vastaan. Myöhemmin, Mossin kuollessa, Akatora on muiden sotureiden kanssa häntä vastassa Tuonpuoleisen rajajoella.

Akatora esiintyy myös animen lopputunnusmusiikissa yhdessä veljensä Chūtoran kanssa.

Sitaatteja

Akatoran sitaattisivu

Kuvia

Akatoran kuvagalleria