Rigel

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rigel
Rigel-kansi7-gdn.pngRigellastwars.jpg
Nimi
Japaniksi リゲル
Ääntäminen rigel
Merkitys Rigel
Muuta
Kotipaikka Futago-sola,
Akitan prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu sekarotuinen
(ainakin akitaa ja kishua)
Sukupuoli uros
Turkinväri mustavalkoinen
Silmät harmaansinertävät
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 60
Ikä vastasyntynyt
Liittouma Weed, Koyuki, Sirius, Orion, Bella
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 3-7 kuukautta
Liittouma Weed, Koyuki, Sirius, Orion, Bella, Terumune, Kotetsu, Masashige, Andy, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1 vuotta
Liittouma Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Ōun soturit

Rigel on Weedin ja Koyukin nuorin poika. Hän on Siriuksen ja Orionin pikkuveli sekä Bellan isoveli.

Hän oli aluksi, Orionin tapaan, ärhäkkä ja paha suustaan, mutta myöhemmin rauhoittuu hieman. Hän osaa Kurohabaki-klaanin Ningatō-erikoishyökkäyksen.

Ginga Densetsu Weed

Rigel sisaruksineen syntyy Futago-solassa alkusyksystä, sarjan lopun aikoihin. Daisuke nimesi pennun Rigel-tähden mukaan.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Rigelistä ja hänen sisaruksistaan on tullut kuuluisia, ovathan he ylipäällikön pentuja. He oppivat Kisaragilta taskurapujen pyydystämisen taidon.

Rigel elää perheensä kanssa Ōuussa, kunnes tulivuorenpurkaus yllättää heidät. Myöhempinä kuukausina, muita koiria ei näy ja Sasuke yksin huolehtii Rigelistä, Siriuksesta ja Bellasta.

Kun Sasuke ja Sirius häviävät lumimyrskyyn, Rigel lähtee etsimään heitä ja eksyy. Hän päätyy Terumunen seuraan, joka opettaa hänelle selviytymistaitoja ja voimakkaan Ningatō-taistelutekniikan. Rigel kiintyy vanhaan koiraan kovasti ja alkaa kutsua häntä nimellä ukki (jap. じいちゃん).

Terumune kuitenkin sairastuu, jolloin Rigel metsästää tälle ruokaa ja pitää tästä huolta. Kun Shinnosuke kahden muun salamurhaajan kanssa yritti tappaa Terumunen, Rigel ja Terumune onnistuivat voittamaan heidät Rigelin Ningatōn ansiosta.

Terumunen ansiosta, Rigel löytää isoisänsä Ginin vakavasti haavoittuneena yhdessä monien muiden Ōun soturien kanssa. Terumunen kuoltua, Rigel päätyy Kotetsun seuraan Kurokirimarun, Tsumujin ja Kōsetsun johtamaan laumaan. Rigelin eno, Kotetsu, on osa laumaa, mutta todellisuudessa Ōun vakooja. Rigel liikkuu hänen ja Masashigen seurassa, ja he käyvät tapaamassa Rigelin vanhempia.

Rigel jatkaa enonsa seurassa Masashigen kuoltua. He tapaavat Daisuken, Hidetoshin uuden koiran, Andyn. Rigel ja Kotetsu johdattavat heidät kaivokselle, jonne suurin osa Ōun sotureista on lukittu. Soturit vapautetaan ja Rigel liittyy enonsa kanssa heidän joukkoonsa.

Kun Ōun armeija valmistautuu taistelemaan Masamunen armeijaa vastaan, Rigel on muiden pentujen ja lauman narttukoirien joukossa kallionkielekkeellä. Kun Masamune kiipeää kalliota ylös, Rigel juoksee hakemaan isäänsä apuun, mutta törmääkin Rocketiin. Kun Andy putoaa alas, Rocket hyppää perään pelastaakseen hänet.

Kun Masamune pääsee ylös asti ja hyökkää Yamabikoa kohti, Rigel syöksyy väliin ja käyttää Ningatōa. Myös Masamune hallitsee tekniikan ja se on Rigelin omaa vahvempi. Molemmat haavoittuvat iskujen törmäyksessä, mutta Rigel paljon vakavammin ja hän menettää tajuntansa. Masamune pudottaa pennun rotkoon, mutta Nyūdōunsai Sanada pelastaa hänet.

Masamunen kuoltua Rigel ja muut pennut seuraavat korppeja ja löytävät Kojūrōn ruumiin. Pennut hautaavat sen yhdessä.

Ōuun saapuu viimein kevät, ensimmäinen, jonka Rigel on kokenut.

Ginga: The Last Wars

Rigel on tarinan alussa Akame-vuorella vuoden mittaisella harjoitusmatkalla yhdessä Orionin, Siriuksen, Andyn ja Bonin kanssa. Yamabiko saapuu Shikokusta, jolloin Rigel käy kutsumassa Orionin paikalle ja aikuistuneet ystävykset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

Myöhemmin, Akame juoksee ilmoittamaan, että Monsoon alaisineen ovat hyökänneet Ōuun. Rigel lähtee heti joukkojen kanssa liikkeelle. He odottavat Kioton vuorilla Yamabikon joukkoja, mutta kahden päivän kuluttua Orion päättää jo lähteä Ōuun ja pyytää Rigeliä jäämään. Rigel väittää aluksi vastaan, sillä uskoo jonkun muun sopivan paremmin tehtävään ja tahtoo itse olla mukana Futago-solassa auttamassa. Loppujen lopuksi Sasuke suostuu tehtävään ja muut lähtevät jatkamaan matkaa.

Orionin ja Yamabikon joukot yhdistyvät myöhemmin ja saapuvat Naganoon Unsain luokse. Yhdistynyt koira-armeija lähtee sitten kohti Ōua.

Kun joukot pysähtyvät Kunimissa, Unsai määrää neljä tiedusteluryhmää Futago-solan kaikkiin pääilmansuuntiin. Rigel on osa itään lähtevää toista ryhmää, johon kuuluvat Sirius ja Kawasemi.

Yöllä Tsuyoshi juoksee sattumalta ryhmän luokse ja kertoo etsivänsä Akamea. Tsuyoshi luulee aluksi Siriusta Weediksi, mutta Kawasemi korjaa väärinkäsityksen. Tsuyoshi kysyy sitten Akamen olinpaikkaa, jolloin muut koirat selittävät tilanteen hänelle.


Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Rigel asuu muiden Ōun sotureiden kanssa Ōussa Monsoonin kukistuttua. Kun Kyōshirō ja Sasuke lähtevät etsimään kadonnutta Orionia, se innostaa myös Rigelin lähtemään yhdessä Izōn, Miun ja Shūsakun kanssa.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kuvia

Rigelin kuvagalleria