Akakabuto

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 12. toukokuuta 2011 kello 15.40 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuvola mimetypes encrypted.png Tämä sivu on suojattu muutoksilta.
Voit ehdottaa muutoksia keskustelusivulla.
Akakabuto
Akakabutozp5.jpgAkakabuto2bt7.jpg
Nimi
Japaniksi 赤カブト
Ääntäminen akakabuto
Merkitys punainen kypärä
Muuta
Ulkonäkö
Laji sepelkarhu
Sukupuoli uros
Paino 4000-5000 kg
Säkäkorkeus 8-10 m
Turkinväri ruskea, punainen selkä
Silmät keltaiset
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki, punaista karvaa selässä
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Riki
Ikä yli 5 vuotta
Ginga: Nagareboshi Gin
Ikä yli 10 vuotta
Liittouma johtaa karhujoukkoa, johon kuuluvat mm. Madara, Mosa ja Kesagake
Kuolinsyy Gin tappoi

Akakabuto oli hirviömäinen ja äärimmäisen aggressiivinen karhu, joka tappoi pelkästään omaksi ilokseen. Sitä kutsuttiin myös nimellä Onikubi. Akakabuto oli normaaleja karhuja paljon suurempi sen keskushermoston vahingoituttua. Sillä nähtiin myös olevan pentuja, joista yhtä kutsuttiin myös Onikubiksi.

Ginga Densetsu Riki

Akakabuto ilmestyi Ōuun ensimmäistä kertaa vuonna 1974. Se hyökkäsi karjan kimppuun, ja vetäytyi tämän jälkeen vuorille. Akakabuto pysyi vuorilla piilossa vuoden ajan, mutta talvella se hyökkäsi metsästäjien kimppuun näiden ollessa vuoristomökin sisällä. Kun Akakabuton hyökkäyksestä kerrottiin Gohē Takedalle, tämä lähti koiriensa ja kolmen muun metsästäjän kanssa metsästämään karhua. Muut metsästäjät jäivät Gohēn ja koirien jälkeen, ja Akakabuto hyökkäsi miesten kimppuun.

Sillä aikaa Gohē ja koirat olivat huomanneet, että karhun jäljet lähtivät takaisin alkuun päin, joten he juoksivat etsimään miehiä. Akakabuto oli tappanut jo kaksi miehistä, mutta yksi heistä yritti ampua karhua. Luoti meni ohi ja oli osua Gohēta, mutta tämä väisti. Tämän seurauksena Gohē kompastui taaksepäin. Akakabuto huitaisi etutassullaan Gohēta ja hän menetti vasemman korvansa. Koirat hyökkäsivät karhun kimppuun, ja Gohē latasi aseensa. Hän ampui Akakabutoa oikeaan silmään, mutta luoti jumittui karhun aivoihin. Tämän keskushermosto vaurioitui, ja karhu alkoi hyökkäilemään ympäriinsä. Shiro iski hampaansa Akakabuton kuonoon, samalla puhuen Rikille, joka oli tällöin vielä pieni pentu. Lopuksi Shiro otti puusta vauhtia, ja tönäisi Akakabuton ja itsensä alas rotkoon. Pudotus tappoi Shiron, muttei Akakabutoa.

Ginga Nagareboshi Gin

Gohēn ammuttua luodin Akakabuton aivoihin, tämä ei enää viettänyt talviunia. Koska karhun keskushermosto oli vaurioitunut, Akakabuto kasvoi muita alueen karhuja vahvemmaksi ja suuremmaksi. Kun Gohē ja Riki tulivat Akan ja Donin kera etsimään hiihtäjiä, karhu hyökkäsi heidän kimppuunsa. Aka ja Don menettivät henkensä, mutta Gohē ja Riki pääsivät turvaan maan halkeamaan. Kun Akakabuto löysi heidät, Riki hyökkäsi karhun kimppuun Gohēn estelyistä huolimatta. Pian myös Daisuke ja Gin sattuivat paikalle moottorikelkalla. Daisuke ajoi moottorikelkallaan Akakabutoa päin, mistä karhu suuttui tälle. Juuri kun tämä oli lyömässä Daisukea käpälällään, Riki hyökkäsi karhun kimppuun ja Gohē veti Daisuken maanrakoon. Myös Gin joutui Akakabuton tulilinjalle, mutta Riki pelasti poikansa viime hetkellä. Akakabuto näki tilaisuutensa tulleen, ja viskasi Rikin rotkoon. Siitä lähtien Gin on vannonut kostoa isänsä puolesta.

Akakabutolla oli myös pentuja. Hidetoshi ja John tappavat yhden Akakabuton aikuisista pennuista, Onikubin, luultuaan sitä ensin Akakabutoksi. Gin ja Daisuke tappoivat näiden pentujen emon, Akakabuton kumppanin. John tappoi myöhemmin kaksi muuta pentua, vaikka Gin ja Daisuke yrittivät estää sitä.

Samoihin aikoihin kun Riki oli "palannut kuolleista", Akakabuto alkoi kerätä joukkoja Kaksoissolaan vahvistaakseen linnoitustaan. Ylimpänä arvoasteikossa olevia karhuja olivat muun muassa Madara sekä Mosa, mutta korkea-arvoisin oli Kesagake, Akakabuton taktikko. Akakabutolla oli myös kaksoisolento, Gaki. Suureen taisteluun mennessä Akakabuto oli järjestänyt karhunsa ryhmiin, osa oli metsässä odottamassa koiria, ja toiset piileskelivät Torahampaan sisällä odottamassa taistelua.

Zetsu Tenrō Battōga lävistää Akakabuton kaulan.

Kun villikoirat tulivat Torahampaalle, Akakabuton karhut nousivat piiloistaan. Rikin joukot hyökkäsivät karhujen kimppuun, ja kaikki karhut saatiin tapettua. Oli Akakabuton vuoro, ja Ben oli ensimmäinen, joka upotti hampaansa siihen. Taistelu eteni, ja Akakabuto saatiin tiputettua vuoren päältä. Koirat taistelivat karhua vastaan, mutta mikään ei näyttänyt tehoavan siihen. Akatora onnistui puhkaisemaan karhun ainoan näkevän silmän, mutta menetti samalla henkensä. Karhu oli silti edelleen ylivoimainen.

Smith oli juossut kylään hakemaan Gohēn, sekä muita kyläläisiä. Gohē ampui Akakabutoa kiväärillään, ja jo hetken aikaa näytti siltä, että karhu oli kuollut. Kun Gohē alkoi hyvästellä ja kiittää Rikiä ja Giniä, Akakabuto hyökkäsi yllättäen heidän kimppuunsa. Riki puolusti Gohēta ja joukkojaan välittömästi hyökkäämällä karhun kimppuun, mutta Akakabuto haavoitti sitä kuolettavasti kynsillään. Gin käytti Zetsu Tenrō Battōgaa ja katkaisi Akakabuton kaulan. Akakabuto kaatui kuolleena maahan ja rauha palasi Ōuun.

Ginga Densetsu Weed

Gin tappaa Akakabuton Zetsu Tenrō Battōgalla GDW-animessa.

Akakabuto nähdään myös Ginga Densetsu Weed -animessa. Ensimmäisessä jaksossa Akakabutoa näytetään, kun kertoja selventää tarinan taustoja. Tarinaa on kuitenkin muokattu alkuperäisestä, ja Akakabuto seisookin vielä Torahampaan huipulla, ja Ginin Zetsu Tenrō Battōga näyttää menevän karhun vartalosta läpi, eikä suinkaan katkaise sen kaulaa.

Kagetora kertoo P4:lle Akatorasta ja Akakabutosta.

Lisäksi Kagetora kertoo P4:lle Akakabuton ja Akatoran yhteenotosta, jossa Akakabuto menetti ainoan silmänsä, ja Kurotora mainitsee Akakabuton ja Suuren taistelun, kun Genban lauma saapuu valloittamaan Torahammasta. Kuolemaisillaan oleva John puolestaan sanoo jahtaavansa Akakabutoa Helvettiin.

Kuvia

Akakabuton kuvagalleria