Vuorilinna

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
(Ohjattu sivulta Torahammas)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuorilinna (jap. 牙城, Gajō, suom. linnoitus, ääntyy [gɑdʒɔː]) oli Futago-solassa sijaitseva kiviröykkiö, jonka luona Suuri taistelu Akakabutoa vastaan käytiin. Se oli Ōun sotureille pyhä paikka.

Nimi

Ginga: Nagareboshi Gin -animen suomeksi puhutussa ja tekstitetyssä versiossa paikkaa kutsuttiin yksinkertaisesti Akakabuton linnoitukseksi tai vuoreksi. Mangan suomiversiossa se oli (Akakabuton) vuorilinnoitus. Englanninkielisessä Ginga Densetsu Weed -mangassa se tunnettiin nimellä Gajyo.

Japaninkielen sana "gajō" tarkoittaa linnoitusta, ja se muodostuu kulmahammasta (牙, ga) ja linnaa (城, ) merkitsevistä kanjeista. Suomennetussa Weed-animessa linnoituksen nimi on käännetty pelkäksi Torahampaaksi. Muita esiintyneitä kirjoitusasuja ovat olleet mm. Gajou, Gaiyo, Gayo, Gajo ja Gaio.

Ginga: Nagareboshi Gin

Akakabuton aika

Alun perin Akakabuto rakensi tämän kiviröykkiön päätukikohdakseen. Saatuaan joukkoonsa lisää karhuja, Akakabuto jakoi ne neljään ryhmään ja sijoitti ne eri puolille vuorta, jonka päällä sen päätukikohta sijaitsi. Se asettui itse muutaman apulaisensa kanssa Vuorilinnaan.

Ginin aika

Villikoirien kaadettua Akakabuton suuressa taistelussa, Ōun johto siirtyi Ginille, koska Riki kuoli saamiinsa vammoihin. Tuona aikana paikka, jossa suuri taistelu oli käyty, muodostui Ōun sotureille pyhäksi paikaksi, jonne ainoastaan korkea-arvoisimmilla lauman jäsenillä oli asiaa. Riki jopa haudattiin Vuorilinnan sisälle, jossa sen ruumis muumioitui.

Ginga Densetsu Weed

Hirviö

Ginin, Johnin ja Akamen poissaollessa geenimanipuloitu hirviö valtasi Vuorilinnan. Ginin sijaisena toiminut ja hänenä esiintymään koulutettu Tokimune oli voimaton hirviötä vastaan, ja kielsi koiria lähestymästä Vuorilinnaa. Tämä kuitenkin johti siihen, että hirviö tappoi Kaksoissolan lähettyvillä liikkuneita ihmisiä, ja ihmiset syyttivät tapahtuneista villikoiria. Tämä sai muun muassa Kenin ja Kagetoran turhautumaan. Mangassa Ken myös syytti Kagetoraa ihmisten kimppuun käymisestä. Animessa he taas vaativat johtajalta toimia, mutta Tokimune tahtoi odottaa Ginin paluuta, ja esti heitä.

Lopulta Weed ja hänen ystävänsä, sekä Jeromen johtamat ammattitappajat onnistuivat tappamaan hirviön ja valtaamaan Vuorilinnan takaisin itselleen.

Hōgenin miehitys

Hōgen lähetti veljensä Genban laumoineen valtaamaan vuorilinnan sillä välin, kun Weed ja suurin osa laumasta oli muualla Japanissa etsimässä lisää joukkoja Hōgenin voittamiseksi. Myöhemmin Hōgen itse siirsi pääjoukkonsa vuorilinnalle ja miehitti sen.

Manga

Räjäytetty Vuorilinna Ginga Densetsu Weed -mangassa.

Ihmiset päättävät lopulta räjäyttää Vuorilinnan. Kiviröykkiön laelle laskettiin helikopterin avulla neljä miestä, joista yksi oli nimeltään Yamada. Miehet häätivät Hōgenin alamaiset pois kyynelkaasupanoksilla, laskeutuen sekasorron keskellä kiviröykkiön uumeniin asettamaan räjähteet paikoilleen. Weed, Jerome ja Tesshin pelastivat Vuorilinnan laelta pudonneen työmiehen Hōgenin hampaista, mutta joutuivat itse hyökkäyksen kohteeksi. Uhkaava tilanne loppui kuitenkin lyhyeen, kun Hōgenin joukot ottivat jalat alleen. Pian tämän jälkeen Vuorilinna räjähti, lennättäen kiviä ympärilleen ja jättäen entiselle paikalle pelkän ison kuopan.

Anime

Vuorilinnalta kulki maanalaisia salakäytäviä ja huoltotunneleita, joita hyödyntäen Akame ja Weed pääsivät suoraan vihollisen selustaan. Vuorilinnalla käytiin myös toinen suuri taistelu, ja Hōgenin kärsittyä tappion Vuorilinna siirtyi takaisin Ōun lauman haltuun, ja Weedin hallintokausi alkoi.