Sniper

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 17. syyskuuta 2022 kello 11.55 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sniper / Murder S
Murderiässä.pngSnaiper.jpg
Nimi
Japaniksi スナイパー / マーダーS
Ääntäminen snaipaa / maadaa es
Merkitys tarkka-ampuja / Murha S
Muuta
Ääninäyttelijä Kōji Yada
Ulkonäkö
Rotu dobermanni
Sukupuoli uros
Turkinväri musta-ruskea
Silmät punaruskeat
Muut tuntomerkit GDW-mangassa metallilevy suojaamassa pään oikeaa puolta (osassa 19 metallilevy irtoaa, ja alta paljastuu arpeutunut, nahaton alue, josta oikea korva ja silmä puuttuvat)

kaksi tikattua arpea kuonossa, kaulassa sekä kasvoissa (vasen puoli)

tikattu arpi kaulassa, toinen alempana rintakehän ja kaulan kohdilla, sekä yksi kyljessä (oikea puoli)

yksi tikattu arpi molemmissa etujaloissa.

GDW-mangan osissa 10-13 takaruumis pyörätuolissa, osasta 13 eteenpäin metalliset takajalat

Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 3, jakso 8
Liittouma ent. Ōun sotureiden upseeri, Hyena
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 10
Liittouma Hōgen, Lecter, Thunder
Kuolinsyy hukkui (osa 27)

Sniper, tunnettu myöhemmin myös nimellä Murder S, oli Ōun armeijan komentaja ja Ginin vannoutunut vihollinen.

Hän oli taitava taistelija ja ovela juonija, mutta pohjimmiltaan raukkamainen eikä hänellä ollut johtamiseen tarvittavaa karismaa.

Ginga: Nagareboshi Gin

Sniper oli Rikin lauman upseeri. Hän oli kuitenkin petturi, joka havitteli johtajan paikkaa, ja tuon aseman saavuttamiseksi hän oli valmis tappamaan niin Benin, Ginin kuin itse Rikinkin. Sniperillä oli vain yksi apuri, pelkurimainen Hyena.

Kun Riki lähettää joukkonsa keräämään lisää taistelijoita eri puolilta Japania, Sniper lähettää Hyenan soluttautumaan Benin ryhmään. Sniper keskittyy itsekin Benin ryhmän sabotoimiseen ja määrää Hyenan mm. synnyttämään riidan Benin ja Mossin joukkojen välille.

Sniper ja Hyena väijyttävät Mossin viestinviejät, Jaguarin ja Lloydin. Sniper tappaa Lloydin helposti, mutta Jaguar pääsee pakoon Ginin ja Smithin tullessa paikalle. Myös nämä kaksi silminnäkijää pääsevät pakoon, mutta Sniper olettaa heidän kuolleen heidän pudottua voimakkaasen virtaukseen. Kun Sniperille selviää, että juoni epäonnistui, hän käskee Hyenan takaisin Benin ryhmään ja kertoo poistuvansa hetkeksi kuvasta.

Sniper nähdään myöhemmin Shikokulla, jonne hän ui ennen Benin ryhmää jonka matka hidastui Igassa. Sniper on mennyt paikallisen johtajan, Billin, puheille ja väittää että Ōun koirat ovat tulossa valtaamaan hänen alueensa. Bill uskoo Sniperiä ja Sniper jää hänen vieraakseen. Kun Billin joukot vangitsevat Kurotoran ja Chūtoran, Gin tulee hakemaan heitä ja kohtaa Sniperin. Sniper käskyttää Billin alaisia ja toimii epäreilusti ja jopa raukkamaisesti, jolloin Bill pettyy hänen käytökseensä. Sniper ja Gin kaksintaistelevat ja Sniper on aluksi niskan päällä. Hän lähes tappaa Ginin puremalla tämän kaulan auki, mutta onnistuukin puremaan tältä vain kaulapannan. Gin päihittää Sniperin nopeudellaan ja iskee tämän puun oksaan roikkumaan. Muut koirat lähtevät ja jättävät Sniperin puuhun. Ilmeisesti hänen kaulapantansa petti tai hän jotenkin muuten onnistui hivuttautumaan alas.

Sniper nähdään vielä Ōussa ennen Suurta taistelua, kun hän hyökkää sokeutuneen Benin kimppuun rotkon luona. Ben kuitenkin päihittää hänet sokeudestaan huolimatta ja hyppää Sniper mukanaan rotkoon. Koirat putoavat jokeen, jossa Sniper yrittää hukuttaa Benin. Hyena kuitenkin hyppää perään ja pettää Sniperin iskemällä tämän irti Benistä. Tämän jälkeen voimakas virta vie heidät mukanaan eikä Sniperiä nähdä enää tarinassa.

Ginga Densetsu Weed

Sniper nähdään ainoastaan mangassa, eikä lainkaan animessa.

Menneisyys

Kun Sniper vuosia sitten joutui veden varaan Benin ja Hyenan kanssa, Hyena onnistui kiskomaan tajuttoman Benin rannalle ja näkee Sniperin kiipeävän ylös vedestä. Hyena uhrautui iskeytymällä Sniperiä päin, jolloin he molemmat putosivat veteen. Sniper haavoitti Hyenaa tämän vatsaan, mutta tämän jälkeen hänen takajalkansa murskautuivat kiviin. Sniper selvisi kuitenkin hengissä, ja ihmisten hoidossa hänen takajalkansa amputoitiin ja niiden paikalle asennettiin metalliset proteesitakajalat. Sniperin pään oikea puoli oli myös pahasti haavoittunut ja sen suojaksi hän sai metallisen levyn. Sniperin pelastaja, eräs vanha nainen, piti hänestä huolta ja jopa teki hänelle koirien pyörätuolin, mutta kiittämätön Sniper tappoi hänet ja lähti.

Sniper alkoi kouluttaa palkkamurhaajia ja tuli tunnetuksi nimellä Murder S. Hänen parhaimmat oppilaansa olivat Thunder ja Lecter, veljekset jotka tunnettiin nimellä "Killer Fang" (jap. キラーファング). Sniper myös kertoi Tesshinille, että Ōun koirat olisivat tappaneet hänen isänsä, ja sai näin aikaan uuden kaunan Kōgien ja Ōun soturien välille.

Japanin alppien komentaja

Sniperistä tulee Hōgenin liittolainen, tarjoamalla tälle ideoita ja oppilaitaan. Sniper tahtoo vastapalvelukseksi ainoastaan tappaa Ginin, jota kohtaan hän tuntee silmitöntä katkeruutta, eläen ainoastaan tappakseen akitan. Koettuaan Sniperin hyödyttömäksi ja pitäen tätä mahdollisena petturina, Hōgen päättää haudata hänet elävältä, mutta Sniperin puheet saavat hänet muuttamaan mielensä. Oltuaan lähellä kuolemaa, Sniperin keskushermosto alkaa yhtäkkiä parantua ja hänen takajalkansa ikään kuin heräävät henkiin. Sniper opettelee uudelleen kävelemään sekä käyttämään takajalkojaan tappavana aseena. Hōgen vaikuttuu hänen sitkeydestään ja uskoo tämän lojaaliuuteen, tehden hänestä strateginsa ja päämajansa uuden komentajan.

Kun Kamakiri saapuu Hōgenin liittolaiseksi, Sniper keksii koetella tätä. Kamakiri ja Hōgen päättävät johtajuuden laittamalla läheisimmät alaisensa kaksintaisteluun. Sniper tappaa helposti Kamakirin alaisen, Stonen, katkaisemalla tältä pään.

Vähän myöhemmin, Gin onnistuu karkaamaan päämajasta ja Sniper lähtee tämän perään, mutta ei onnistu tavoittamaan tätä ihmisten vietyä hänet. Sen sijaan, Sniper tappaa Ginin näköisen koiran ja tuo sen Hōgenille. Kun Hōgen lähtee ruumis mukanaan Ōuun, Sniper jää pienen armeijan kanssa alpeille ottamaan vastaan Weedin yksikön ja tuhoamaan sen. Sniper kuitenkin häviää taistelun Weediä vastaan, haavoittuen pahasti menettäessään päätään suojaavan metallilevyn. Sniper yrittää vielä viimeisenä keinonaan tappaa Weedin, mutta putoaa auton eteen. Hänen uskotaan kuolleen.

Kuolema

Kun viimeinen taistelu Hōgenia vastaan on meneillään, Sniper ilmaantuu Ōuun tappaakseen Ginin. Kun Tesshin on juuri tappamaisillaan Hōgenin, Sniper hyppää yllättäen esiin ja viiltää metallikynsillään Tesshinin mahaan avohaavan. Seuraavaksi Sniper hyppää rotkoon etsiäkseen Ginin. Hän häviää ensimmäisen yhteenoton, mutta myöhemmin kohtaa Ginin uudestaan Hōgenin kanssa.

Ōun sotureiden tullessa paikalle, Hōgen poistuu paikalta ja yhtäkkiä jää murtuu Sniperin painavien metallisten jalkojen alla. Sniper putoaa avantoon, ja Gin poistuu paikalta Hōgenin perään. Koirat kävelevät hänen ohitseen, kunnes paikalle tulee Weed. Weed säälii Sniperiä ja uskoo tämän voivan muuttua hyväksi, ja lähestyy tätä auttaakseen. Sniper kuitenkin yrittää vetää Weedin mukanaan avantoon, riemuissaan siitä, että saa kuolla tappaen samalla Ginin pojan. Muut koirat kuitenkin saavat Weedistä kiinni ja lopulta Weed määrää Sniperin hukutettavaksi, ymmärtäessään että paha dobermanni ei muuttuisi hyväksi. Sniper joutuu veden alle ja lopulta menettää otteensa Weedistä, jolloin virtaus vie hänet mukanaan. Painavien metallijalkojensa takia hän ei pääse pintaan ja lopulta hukkuu jäädessään jumiin kivien väliin.

Ginga Densetsu Noah

Sniper nähdään lyhyessä takaumassa, jossa kerrotaan Noah'n olevan itse asiassa muistinsa menettänyt Hyena.

Sitaatteja

Sniperin sitaattisivu

Kuvia

Sniperin kuvagalleria