Zetsu Tenrō Battōga

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
(Ohjattu sivulta Setsu tenro batouga)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Weedin Zetsu Tenrō Battōga.

Zetsu Tenrō Battōga (lausutaan "zets' tenroo battooga", kirjoitetaan 絶天狼抜刀牙) on susien suvun Battōga-tekniikoista voimakkain ja tunnetuin.

Zetsu-soturi Fūga opetti tekniikan Rikille ja näin siitä tuli ajan saatossa koirien, erityisesti karhukoirien suvun, hyökkäys. Ginga: Nagareboshi Gin - ja Ginga Densetsu Weed -animeissa Zetsu Tenrō Battōga on alunperinkin karhukoirien suvussa kulkeva hyökkäys.

Hyökkäyksen aikana käyttäjä juoksee tai hyppää vastustajaa kohti ja alkaa sitten tehdä hyvin nopeaa, pyörivää liikettä. Koiran kulmahampaat kulkevat kehän ulointa reunaa terien lailla. Tekniikka aiheuttaa osuessaan pahoja haavoja, ja sen tarkoitus on joko viiltää tai leikata.

Ginga: Nagareboshi Gin -animesta ja -mangasta sekä Ginga Densetsu Weed -mangasta poiketen Ginga Densetsu Weed -animessa hyökkäys on hyvin eri näköinen: käyttäjä käpertyy eräänlaiseksi keräksi.

Nimitykset

  • Zetsu Tenrō Battōga tai Zetsu Tenrou Battouga tai Zetsu-tenroubattouga
  • Kuolettava isku (suomenkielinen Ginga: Nagareboshi Gin -anime)
  • Lentävä Torahammas (Ginga Densetsu Weed -animen suomennos)
  • Katkaiseva Siriuksen miekanvedon hammas (suomenkielinen Ginga: Nagareboshi Gin -manga)

Kirjaimellisesti käännettynä "Zetsu Tenrō Battōga" tarkoittaa "Erikoistekniikka: Tupestaan vedetty Siriuksen kulmahammas". Tässä erikoistekniikassa (絶, zetsu) "tupesta vedettynä" (抜刀, battō), eli "paljastettuna", on koiran tärkein ase, kulmahampaat (牙, ga). Sirius (天狼, tenrō) puolestaan viittaa Ison koiran tähdistön kirkkaimpaan tähteen.

Tunnetut käyttäjät

Ginga: Nagareboshi Gin

Viisi vuotta ennen Suurta taistelua Riki oppi Zetsu Tenrō Battōgan, kun zetsu-soturi Fūga opetti sen hänelle kiitoksena henkensä pelastamisesta. Myöhemmin, Suuressa taistelussa, Riki opettaa hyökkäyksen pojalleen Ginille. Yhdessä he katkaisevat sillä Akakabuton selkäjänteet ja lopuksi Gin katkaisee Akakabutolta pään.

Gin käyttää Zetsu Tenrō Battōgaa useaan kertaan susiosan aikana. Se on vahvistunut, sillä hän kykenee sen avulla mm. katkaisemaan bambunvarren.

Kun Retsuga sieppaa Crossin ja pennut, Gin hyökkää sutta kohti Battōgallaan, mutta Retsuga päihittää Ginin tekniikan omalla tekniikallaan, Retsu Genmu-Battōgalla. Seuraavaksi Gin käyttää tekniikkaansa taistelussa Hyōmaa vastaan ja onnistuu sillä iskemään hänet maahan. Gin käyttää tekniikkaa myös Suigaa, Mukongaa ja Reimaa vastaan.

Myöhemmin Gin haastaa pimeyden Zetsu-soturin, Blacksnaken, ja katkaisee hänen yläkulmahampaansa Battōgallaan. Gin onnistui taistelun aikana kääntämään hyökkäyksensä pyörimisakselin pystysuunnasta vaakatasoon. Gin käyttää seuraavaksi hyökkäystä Jugaan, mutta susi torjuu sen harjallaan. Seuraava Ginin hyökkäys kuitenkin leikkaa Jugan harjan.

Myös Gaia nähdään käyttämässä iskua, mutta Gin päihittää hänet omallaan.

Ginga Densetsu Weed

Ginga Densetsu Weedissä Zetsu Tenrō Battōgan tehoa on selvästi laskettu. Se ei ole yhtä voimakas ja käyttäjä myös väsyy huomattavasti iskun jälkeen. Lisäksi Gin ei ole käyttänyt tekniikkaa yli kymmeneen vuoteen.

Animessa Weed käyttää hyökkäystä jo heti tarinan alussa, hyökätessään sillä vaistomaisesti ja katkaistessaan vahtikoiralta korvan. Mangassa Weed kuulee tekniikasta ja oppii sen vasta paljon myöhemmin, kun Tesshin alkaa kouluttaa häntä.

Tesshin itse ei osaa alkuperäistä Battōgaa, vaan oman versionsa, jonka Gin on opettanut hänelle, ja senkin oppimiseen häneltä meni viisi vuotta. Tesshin uskoo Weedin pystyvän oppimaan oikean Battōgan, ja niin nuori koira alkaa harjoitella. Pian tämän jälkeen Weed käyttääkin Battōgaa Koiransyöjä-Sanchoon. Seuraavan kerran Weed käyttää tekniikkaa taistelussa Sniperiä vastaan. Isku irrottaa Sniperin vahingoittunutta päätä suojanneen metallilevyn.

Weed yrittää myöhemmin tappaa Hōgenin Battōgallaan, mutta epäonnistuu, kun Hōgen käyttää alaistaan kilpenä. Viimeisessä taistelussa Weed lopulta voittaa osuessaan Hōgenia päähän Battōgalla.

Myöhemmin Weed käyttää sitä kaksintaistelussa Yukimuraa vastaan, mutta häviää taistelun. Hän käyttää sitä myös Shōguniin. Ennen kuolemaansa Yukimura käyttää Battōgaa Shōguniin ja repii tältä päänahan irti.

Sekä Gin että Weed käyttävät Battōgaa taistelussa venäläisiä sotakoiria vastaan. Weed käyttää sitä myös hybridikarhujen kaadossa, kun taas hänen veljensä Joe käyttää Neck The Killingiä.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Ginga Densetsu Weed: Orionissa Tesshin kerää kokoon noin kymmenen nuorta koiraa ja alkaa opettaa heille Zetsu Tenrō Battōgan käyttöä. Joukkoa kutsutaan nimellä ryhmä Battōga (jap. 抜刀牙隊, battō tai). Joukon jäsenet ja Tesshin itse eivät kuitenkaan hallitse täydellistä Battōgaa. Tesshin opettaa hyökkäyksen myös Orionille, joka on sen käytössä luonnonlahjakkuus, sillä hän oppii sen hetkessä eikä edes väsy käytettyään iskua.

Tesshinin joukot käyttävät hyökkäystä taistelussa Masashigen joukkoja vastaan. Orion käyttää sitä Blancaan ja lähes tappaa hänet. Kamajirō, Kamakirin keskimmäinen poika, kuolee päävammaan, joka aiheutui erään Tesshinin alaisen Battōgasta.

Ginga: The Last Wars

Lähes täysin sokeutunut Gin yrittää käyttää Battōgaa Monsoon-karhuun, mutta hyökkäys epäonnistuu karhun puolustautuessa vasemmalla etujalallaan, joka on todella voimakas ja paksun turkin peitossa.

Kuvia

Katso myös