Hopeanuoli! Toisella puolella on huominen!

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jakso 2
Gng2ep.png
Nimi
Japaniksi 銀よ努力の向こうに明日がある
Rōmaji Gin yo, doryoku no mukō ni ashita ga aru
Suomeksi Gin, ponnistelujen ulkopuolella on huominen
Tiedot
Sarja Ginga: Nagareboshi Gin
Jakso 2/21
Ensiesitys 14. huhtikuuta 1986
Kanava TV Asahi
Ohjaaja Masaharu Endō
Studio Toei Animation
Ginga: Nagareboshi Gin
Edellinen23.png Jakso 1 JAKSO 2 Jakso 3 Seuraava23.png


Hopeanuoli! Toisella puolella on huominen! on Ginga: Nagareboshi Gin -animesarjan toinen jakso, joka esitettiin ensimmäisen kerran 14. huhtikuuta vuonna 1986 TV Asahilla.

Juoni

Daisuke on opettamassa pentuja tulemaan luokseen, kun hänen ystävänsä Shinji tulee kertomaan, että Gohē Takeda aikoo ottaa Ginin koulutettavaksi. Gohē lähtee sairaalasta kesken hoidon ja hakee Ginin koulutettavakseen, kuten oli sopinut. Hän testaa myös Ginin sisaruksia lyömällä niitä kepillä kuonoon, mutta toteaa niiden olevan liian heikkoja karhukoiriksi.

Mökissään Gohē kouluttaa Giniä lyömällä sitä halolla tarkoituksenaan saada pentu sietämään kipua. Kauhistunut Daisuke ryntää sisään kuullessaan Ginin tuskanhuudot. Hän raivoaa Gohēlle siitä, ettei Giniä pitäisi vielä kouluttaa tuossa iässä, mutta Gohē vastaa vain, että Gin saa tällaista kohtelua siksi, koska se on tiikeriraitainen. Testatakseen, miten Gin reagoi aseen ääneen, Gohē ottaa Murata-kiväärinsä ja ampuu yhden koristeenaan pitämänsä karhun pääkallon rikki. Daisuken pelosta huolimatta Gin ei jähmetykään kauhusta, vaan alkaa sen sijaan järsiä asetta. Gohē mainitsee, että Rikiltä meni vuosi tottua aseen ääneen.

Seuraavana aamuna Daisuke herää Ginin vinkaisuihin, kun Gohē yrittää syöttää pennulle raakaa karhunlihaa. Daisuke käskee miestä lopettamaan, mutta Gohē lyökin hänet lumihankeen. Kun Daisuke alkaa huolestua siitä, ettei Gin saa mitään syödäkseen, Gohē sanoo, että koiran vastahakoinen suhtautuminen karhunlihaan on vain hyvä merkki ja kertoo vanhasta tosa-koirastaan Rikiōsta, joka oli syönyt jo pennusta asti karhunlihaa ja oppi liian pelottomaksi. Karhun nähdessään se hyökkäsi suoraan sen kimppuun, mutta sai välittömästi surmansa karhun iskiessä sitä käpälällä päähän. Daisuke palaa takaisin kotiin, mutta huomaa pian Ginin seuranneen häntä. Daisuken isä sanoo, ettei Gin saisi enää olla heidän luonaan, koska muuten pennusta tulisi pilalle hemmoteltu. Gohē vie Ginin takaisin luokseen raahaten sitä köydellä. Seuraavana päivänä Daisuke juoksee Gohēn luokse ja huomaa Ginin olevan heikossa kunnossa. Gohē vastaa, ettei pentu ole syönyt mitään kolmeen päivään, mistä Daisuke hermostuu ja potkaisee karhunlihakuppia. Molempien yllätykseksi Gin alkaakin syödä karhunlihaa ja Gohē sanoo Ginin oppineen mitä selviytyminen tarkoittaa.

Daisuke ja Shinji ovat katsomassa aseita, kun kauppaan astuu mies John-nimisen saksanpaimenkoiransa kanssa. Daisuke ihastelee ulkona kiltisti odottavaa Johnia. Gohēn luona Ginin seuraava koulutus on alkanut. Pennun on opittava sukeltamaan karhunlihaa vedestä ja pidättämään hengitystään. Lopulta Gin oppii ja Gohē vie sen takaisin Daisukelle. Daisuke huomaa, että Ginistä on tullut koulutuksen myötä vahvempi ja itsenäisempi kuin sisaruksistaan.

Vuorilla Gohē käskee Ginin noutaa ampumansa lintu vedestä. Gin hyppää veteen, mutta siinä samassa aiemmin kaupassa nähty John hyppää myös. Daisuke tunnistaa koiran heti. Nopeampi John ehtii napata linnun ensin ja koiran omistaja kutsuu sitä. Gin on alakuloinen epäonnistumisestaan ja Daisuke lohduttaa sitä sanomalla, että tämä on kuitenkin vasta pentu. Silloin auto tulee heitä vastaan. Se on John ja sen omistaja. Mies paljastuu Hidetoshi Sekiguchiksi, joka on palannut kylään kostaakseen Akakabutolle isänsä, kunnanjohtajan kuoleman. Selviää myös, että hän oli osunut lintuun ensin ja ampunut siltä pään pois Remington 700-kiväärillään, joka on Gohēn Murataa uudempi ja tehokkaampi. Gohē sanoo, ettei tuollainen kivääri riitä Akakabuton kaatamiseen, johon Hidetoshi vastaa, että Gohē saa vielä nähdä mihin se pystyy. Gin jää tuijottamaan lähtevän auton kyydissä istuvaa Johnia ja ajattelee, ettei se tahtoisi jäädä itseään vanhemmalle koiralle toiseksi.

Jakson hahmot

Jaksossa esiintyvät hahmot esiintymisjärjestyksessään.

Erot mangan ja animen välillä

Jakso kattaa mangan luvut 3 ja 4.

  • Shinjin nimi mainitaan ainoastaan animessa, mangassa häntä ei nimetä.
  • Takaumaa, jossa metsältä palannut Gohē kurittaa Donia, ei ole animessa.
  • Mangassa Gohē lyö Giniä viinapullolla, animessa halolla.
  • Mangassa Shinji ei ole läsnä, kun Daisuke huomaa Johnin kaupassa. Hän ei myöskään ole katsomassa Ginin vesikoulutusta toisin kuin animessa.

Suomenkielisestä versiosta leikatut kohtaukset

Virheitä

Muuta