Hopeanuolen ikuinen ystävyys

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jakso 3
Gng3ep.png
Nimi
Japaniksi 命を賭けた銀の友情
Rōmaji Inochi o kaketa Gin no yūjō
Suomeksi Gin vaarantaa henkensä ystävyyden puolesta
Tiedot
Sarja Ginga: Nagareboshi Gin
Jakso 3/21
Ensiesitys 21. huhtikuuta 1986
Kanava TV Asahi
Ohjaaja Tatsuhiro Nagaki
Studio Toei Animation
Ginga: Nagareboshi Gin
Edellinen23.png Jakso 2 JAKSO 3 Jakso 4 Seuraava23.png


Hopeanuolen ikuinen ystävyys on Ginga: Nagareboshi Gin -animesarjan kolmas jakso, joka esitettiin ensimmäisen kerran 21. huhtikuuta vuonna 1986 TV Asahilla.

Juoni

Gohē Takeda on nauttimassa viinaa, kunnes Gin tulee levottomaksi. Daisuken luona vietetään rauhallista iltaa, mutta yhtäkkiä Fuji alkaa murista. Daisuken isä epäilee, että se on vain Gohē, joka on tullut hakemaan lisää viinaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole Gohē, vaan haavoittunut metsästäjä, Shigematsu, rymistää sisään. Hän kertoo "Onikubin" hyökänneen hänen ja parin muun toverinsa kimppuun, ja Daisuken isä pyytää Daisukea hakemaan Gohēn paikalle. Gohē tunnistaa Iwatesta kotoisin olevan metsästäjän ja kysyy sitten oliko kyseinen karhu Akakabuto, mutta Shigematsu ehtii kuolla haavoihinsa.

Gohē, Gin, Daisuke, Daisuken isä, Gonza, Matsuji, Kinichi ja pari muuta metsästäjää lähtevät auttamaan Naganoborin mökkiin jääneitä metsästäjiä. Myös John ja Hidetoshi ovat liikkeellä ja he liittyvät heidän seuraansa. Samaan aikaan mökissä olevat metsästäjät ovat yhä karhun armoilla. Hetken he ehtivät luulla sen luovuttaneen, mutta sitten punaselkäinen karhu hyökkääkin heidän kimppuunsa seinän läpi. Gin yrittää saada karhun kiinni, mutta se on mahdotonta pennun pienillä jaloilla, joten Hidetoshi käskee Johnin karhun kimppuun. Juuri silloin Gin hyökkää karhun kuonoon ja Gohē yllättyy nähdessään pennun tajuavan heikon kohdan ilman, että hän olisi opettanut sitä. Karhu heittää Ginin pois kimpustaan. Metsästäjät yrittävät ampuvat karhua, mutta eivät millään osu siihen. Silloin Hidetoshi näyttää viimein Remington 700-kiväärinsä voiman ja saa annettua karhulle osumaa. Karhu ei kuitenkaan kuole heti, vaan hyökkää Hidetoshin kimppuun. Tällä kertaa hän saa karhun hengiltä. Muut luulevat jo Akakabuton kuolleen, kunnes Gin ja Gohē tajuavat, ettei kyseessä olekaan Akakabuto, vaan sen pentu. Gohē mainitsee Akakabuton tekevän täysikasvuisista pennuista alaisiaan ja Ōun alueesta linnoituksensa. Sillä aikaa oikea Akakabuto tarkkailee seuruetta vuoren rinteeltä heidän tietämättään. Saapuessaan Naganoborin mökille metsästäjät huomaavat kauhukseen tulleensa liian myöhään, sillä miehet, joita he tulivat pelastamaan, ovat jo kuolleet. Silloin Gin alkaa haukkua ja John vapista. Gohē ja Hidetoshi ihmettelevät mikä koiria vaivaa, kunnes he huomaavat Akakabuton, joka katsoo suoraan heihin päin puun takaa. Se on päättänyt tappaa Gohēn, Hidetoshin, Johnin ja Daisuken, mutta Giniin karhun katse ei tehoakaan, vaan pentu hyökkää suoraan sitä kohti. Daisuke estää sitä ja metsästäjät yrittävät ampua karhua, mutta turhaan, karhu ehtiikin jo paeta.

Seurueen kävellessä takaisin kotiin Daisuke putoaa yhtäkkiä syvään railoon. Gin tahtoo pelastaa pojan ja Gohē antaa sen mennä railoon. Aluksi pentu meinaa pudota itsekin, mutta lopulta se löytää Daisuken, joka roikkuu tajuttomana pienen oksan varassa. Ylhäällä muut alkavat olla epätoivoisia pojan selviytymisen suhteen, mutta lopulta Gin keksii sitoa köyden Daisuken ympäri ja molemmat saadaan nostettua ylös railosta. Gohē sanoo, että Gin olisi voinut saada pelastettua Daisuken muullakin tavalla ja alkaa silittää tätä muiden metsästäjien ihmetykseksi. Tapauksen myötä Ginistä ja Daisukesta tulee entistä läheisemmät ystävät.

Jakson hahmot

Jaksossa esiintyvät hahmot esiintymisjärjestyksessään.

Erot mangan ja animen välillä

Jakso kattaa mangan luvut 4, 5 ja 6.

  • Kohtausta, jossa Daisuken äiti kertoo millainen Hidetoshi oli nuorempana, mikä saa Daisuken isän mustasukkaiseksi, ei ole animessa.
  • Kaksipiippu-Shigen nimi on animessa Shigematsu. Gohē kuitenkin kutsuu häntä yhdessä vaiheessa vain nimellä "Shige".
  • Kohtaus, jossa Akakabuton pentu hyökkää mökkiin, on huomattavasti raaempi mangassa kuin animessa.
  • Gohēn pyörtyminen on jätetty jakson lopusta kokonaan pois. Kohtaus on kuitenkin siirretty seuraavan jakson alkuun. Se myös tapahtuu selvästi eri aikoihin molemmissa versioissa: mangassa heti Daisuken pelastamisen jälkeen, kun taas animessa sen mainitaan tapahtuneen Gohēn ollessa kouluttamassa Giniä.

Suomenkielisestä versiosta leikatut kohtaukset

Virheitä

Muuta

  • Hidetoshin kiväärin merkki on suomenkielisessä versiossa Remington 91, mutta ruotsinkielisessä versiossa ja leikkaamattoman version tekstityksissä se on Remington 700.
  • Shigematsun (重松) nimi on kirjoitettu lopputeksteissä väärin "Toyomatsu" (豊松).