Benizakura

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 12. marraskuuta 2023 kello 21.07 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset) (wtf mikä tääki väärä tieto ny oli olevinaan)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Benizakura (Umibōzu)
Shingaidenbenizakura.jpgBenijuoksee.jpg
Nimi
Japaniksi 紅桜 (海坊主)
Ääntäminen benizakura (umiboozu)
Merkitys kirkkaanpunainen kirsikankukka (Merimunkki)
Muuta
Kotipaikka Sannohen kaupunki, Aomorin prefektuuri, myöhemmin
Uwajiman kaupunki, Ehimen prefektuuri
Ääninäyttelijä Takeshi Aono
Ulkonäkö
Rotu tosa
Sukupuoli uros
Paino 45 kg
Turkinväri tummanruskea-vaaleanruskea t. tummanruskea-valkoinen
Silmät ruskeat
Muut tuntomerkit arvet silmien päällä, revityt korvat
Ginga: Nagareboshi Gin
Ensiesiintyminen osa 8, jakso 15
Ikä 12 vuotta
Liittouma Ōun soturit, Nobuo
Kuolinsyy hukkui lampeen (osa 12, jakso 19)

Benizakura, lisänimeltään "Umibōzu", oli Ōun soturi, legendaarinen taistelukoira ja maailman vahvin koira.

Shin Gaiden Benizakura Hen

Syntymä ja lapsuus

Benizakura syntyi huhti-toukokuussa Sannohen kaupungissa, Aomorin prefektuurissa, pentueen pienimpänä. Pentueeseen kuului Benizakuran lisäksi kaksi urosta ja kaikki kolme pentua ovat hyvin pieniä. Tämä oli pettymys isäntäperhe-Ishiille, joka toivoi pennuista taistelukoiria.

Alle viikko syntymän jälkeen, perheen poika Kazuhiro huomasi, että pentueen vanhin töni veljiään sivuun omiakseen emon nisät. Vanhin pentu kasvoi näin sisaruksiaan nopeammin ja muuttui yhä aggressiivisemmaksi. Kuukauden kuluttua isäntäperhe huomasi Benizakuran ja toisen veljensä olevan selvästi vanhinta pienempiä, joten isoveli eristettiin joka päivä hetkeksi muista, jotta pienemmät pennut pääsivät juomaan.

Kun pennut olivat noin kolmekuisia, Benizakura alkoi saada tarpeekseen ja kertoi isoveljelle, että hänen käytöksensä suututti häntä. Hän kävi veljensä kimppuun ja vanhempi pentu alistui hetkessä. Isäntäperhe tuli paikalle ja oli näkemästään hämmentynyt.

Pian tämän jälkeen Benizakuran isoveli muutti uuteen kotiin, ja hän sai viimein juoda rauhassa maitoa toisen veljensä kanssa.

Nuori Benizakura ennen korviensa menetystä.

Tuleva legenda

Puolen vuoden iässä, Benizakura sai nimensä myöhään kukkivan kirsikkalajin mukaan. Hänen veljensä sai nimen Jirokichi.

Eräänä päivänä, Aoshiman koira hyökkäsi kävelyllä Jirokichin kimppuun, mutta Benizakura meni väliin. Benizakura päihitti itseään suuremman taistelukoiran iskemällä sen aitaa vasten. Herra Aoshima kiinnostui Benizakurasta ja uskoi, että tästä tulisi hyvä taistelukoira. Hän alkoi kouluttaa Benizakuraa yhdessä Kazuhiron kanssa.

Vuoden ja kahden kuukauden iässä, Benizakura päihitti helposti Yukinobun omistaman suuren Daigo-nimisen taistelukoiran. Kolmen kuukauden kuluttua Benizakura osallistui ensimmäiseen viralliseen taisteluunsa ja voitti. Hän oli ylivoimainen myös kolmesti vuodessa pidettävässä kansallistason turnauksessa. Puolessatoista vuodessa Benizakura nousi koillis-Japanin mestariksi.

Taistelu Tsuna Arashia vastaan ja meren ylitys

Kukaan ei uskaltanut haastaa 3-vuotiasta Benizakuraa kunnes 8-vuotias taistelukoiramestari Tsuna Arashi otti haasteen vastaan. Ottelu kesti täydet 30 minuuttia ja päättyi tasapeliin. Benizakura menetti taistelussa korvansa että ylpeytensä. Hän sai myös arpia kasvoihinsa.

Seuraavana vuonna Tsuna Arashi sokeutui ja jäi eläkkeelle. Benizakura ei tätä tiennyt ja paloi uusinnan halusta. Hän harjoitteli ja kouli itseään aina vain vahvemmaksi. Hän oli jo kiistaton Japanin mestari, mutta hän välitti vain uusintataistelusta, jota ei vain kuulunut. Kaksi vuotta kului ja Benizakuran kärsivällisyys loppui. Kuusivuotias koira karkasi omistajansa luota, hyppäsi mereen ja ui Shikokulle löytääkseen Tsuna Arashin.

Benizakura etsi Tsuna Arashia kauan ja lopulta löysi tämän harjoituskehästä, jonne vanha sokea koira oli laitettu nuorten taistelukoirien purtavaksi. Tämän nähdessään Benizakura hyökkäsi paikalle, tappoi hetkessä nuoret koirat ja juoksi sitten pois.

Tämän jälkeen Benizakura katosi eikä häntä nähty enää koskaan taistelukoirapiireissä. Hän oli hyvin järkyttynyt Tsuna Arashin kohtalosta eikä enää palannut kotiinsa, sillä uskoi saman kohtalon odottavan myös häntä itseään jos hän jatkaisi elämäänsä taistelukoirana.

Ginga: Nagareboshi Gin

On kulunut viisi vuotta ja nyt 12-vuotias Benizakura asuu Uwajimassa Nobuo-orpopojan kanssa. Poika otti Benizakuran hoiviinsa neljä vuotta sitten, omasta elämäntilanteestaan huolimatta, ja kutsuu tätä nimellä Don. Kiitollisuudenvelassa Benizakura tienaa pojalle rahaa taistelemalla härkiä vastaan.

Wilson, joka on kuullut Benizakurasta kiertäessään sirkuksen mukana, kertoo Ōun sotureille Benizakuran menneisyydestä ja tiedon, että hän saattaisi nykyään olla Uwajimassa.

Ōun joukkoihin liittyminen

Ginin johtama Ōun joukko saapuu Uwajimaan hakemaan Benizakuraa joukkoihinsa. Gin ja Wilson näkevät Benizakuran taistelemassa härkiä vastaan. Gin juoksee kehään ja vie Benizakuran pannan. Entinen taistelukoira antaa Ginille kaksi mahtavaa iskua "tervehdyksenä". Gin kertoo Benizakuralle jääneen yhden tervehdyksen velkaa ja poistuu sitten paikalta.

Myöhemmin Benizakura pelastaa hukkuvan Crossin ja vie tämän kotiin isäntänsä Nobuon luo. Nobuo laittaa Crossin hihnaan ja herättyään narttu kertoo Benizakuralle, että on viestinviejä jonka täytyy löytää Gin. Benizakura kertoo nähneensä kyseisen nuoren koiran, joka saapuukin juuri paikalle Smithin kanssa. Benizakura tietää, että Gin aikoo haastaa hänet, ja tapojen mukaan on valmis ottamaan haasteen vastaan ja jopa tappamaan pennun. Benizakura lupaa jatkaa Ginin tehtävää jos akita häviää.

Benizakura voittaa taistelun, mutta ei tapa Giniä sillä vaikuttuu tämän rohkeudesta ja uskollisuudesta tehtävälleen. Hän ei kuitenkaan pysty liittymään Ōun joukkoihin, sillä haluaa huolehtia Nobuosta. Ymmärtäessään, että pojasta on kasvanut hänen takiaan epäitsenäinen, hän lähtee pojan luota ja liittyy sittenkin Ōun joukkoihin taisteluun Akakabutoa vastaan. Benizakura ui Ōun armeijan kanssa Honshūlle ja osallistuu taisteluun Mutsun neljää valtiasta vastaan. Hän päihittää Uzukin taistelussa.

Benizakuran kuolema

Suuressa Taistelussa, yhdistyneet iskuryhmät hyökkäävät Ginin johdolla Mosan linnakkeeseen.

Mosa oli valinnut kohteekseen Ginin, mutta Benizakura yrittää estää karhua ja iskee sen maahan. Karhun luullaan kuolleen ja Moss juoksee iloisesti Benizakuraa kohti. Mosa on kuitenkin yhä elossa ja Benizakura hyppää viime hetkellä väliin kun karhu yrittää lyödä hänen ystäväänsä. Mosan kynnet uppoavat Benizakuran päähän ja tämä haavoittuu vakavasti. Mosa poistuu sitten Ginin luo, joka yhdessä Benin kanssa Gin kierittää köyden karhun ympärille.

Mutsun neljä valtiasta määrätään huolehtimaan Benizakurasta, mutta Benizakura iskee nämä ärtyneesti sivuun, sillä ei halua odottaa verenhukkaa ja haluaa tehdä jotakin kun on vielä elossa. Benizakura tarttuu köydestä, joka on kietoutunut Mosan ympärille, ja vetää karhun lampeen, tahtoen näyttää nuorille sotureille esimerkkiä. Hän kiertää köyden kiinni lammen pohjalla olevaan puunrunkoon, mutta samalla hänen toinen takajalkansa jää puristuksiin rungon ja köyden väliin. Gin yrittää katkaista köyden ja pelastaa siten Benizakuran, mutta Benizakura lyö Ginin takaisin pintaan, koska ei halunnut Mosan pääsevän vapaaksi. Sekä Mosa että Benizakura hukkuivat, ja veden tyynnyttyä lammen pintaan muodostui kirkkaanpunainen kirsikankukka - kuin muistoksi Benizakuran sotaisalle elämälle, sillä "benizakura" tarkoittaa kirkkaanpunaista kirsikankukkaa.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Benizakuran henki ilmaantuu muiden Ōun sotureiden henkien kanssa tukemaan Weediä tämän kaksintaistelussa Hōgenia vastaan. Hän ottaa hetkeksi Weedin paikan kun Hōgen puree pentua.

Myöhemmin Benizakuran henki on myös Tuonpuoleisen rajajoella vastaanottamassa kuolevaa Mossia.

Anime

Benizakuran henki näkyy muiden edesmenneiden koirien kanssa taustalla, kun Weed taistelee Hōgenia vastaan. Benizakura näkyy myös animen lopputunnusmusiikissa.

Muuta

Sitaatteja

Benizakuran sitaattisivu

Kuvia

Benizakuran kuvagalleria