Shōgun

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 19. heinäkuuta 2023 kello 09.55 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shōgun
Shougun-tselada.jpgShougun002-1.jpeg
Nimi
Japaniksi 将軍
Ääntäminen shoogun
Merkitys kenraali
Muuta
Kotipaikka Etiopian ylänkö, myöhemmin Gunman prefektuuri, Japani
Ulkonäkö
Rotu tselada
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Silmät mustat
Muut tuntomerkit harjas kaulassa ja päässä, tummat kasvot, karvaton punainen kohta rinnassa, kyky paljastaa ikenet ja hampaat kääntämällä ylähuuli nurin
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 30
Liittouma ent. Tobizaru ja Akazaru
Kuolinsyy Gozaru joukkoineen tappoi (osa 35)

Shōgun (suom. Kenraali) oli japaninmakakeja tyrannisoiva albiinotselada ja makaki-tarinaosuuden päävihollinen.

Shōgun oli hyvin vaarallinen taistelija ja taitava käyttämään erilaisia aseita, kuten kirvestä. Albiinona se oli kuitenkin epätavallisen herkkä auringonvalolle ja pysytteli yleensä hallitsemansa hylätyn kaivosalueen suojissa. Shōgun joi viinaa sekä koiranpentujen tai vaihtoehtoisesti makakinpoikasten verta. Se piti pentujen pehmeästä lihasta ja se nähtiinkin syömässä lihaa, vaikka todellisuudessa tseladat ovat kasvinsyöjiä.

Shōgunin kyky paljastaa ikenet.

Ginga Densetsu Weed

Shōgun eli alun perin Etiopian vuorilla ja herätti tutkijoiden kiinnostuksen suuren kokonsa vuoksi. Eräänä päivänä se katosi. Paikallisten huhujen mukaan tutkijat veivät sen.

On epäselvää, miten Shōgun päätyi Japaniin.

Se kuitenkin saapui eräänä päivänä Gunman prefektuuriin ja auttoi villikoirien vainoamia makakeja teurastamalla koiria isolla kirveellään ja pelastamalla Tobizarun hengen. Sen jälkeen Shōgun ryhtyi japaninmakakien diktaattoriksi ja vaati koiranpentuja tai niiden puuttuessa makakinpoikasia ruoakseen. Tämän seurauksena koirien ja apinoiden välinen viha vain kasvoi, kun japaninmakakit tulivat kivin ja kepein aseistautuneina hakemaan koiranpentuja ja hakkasivat aikuiset koirat kuoliaiksi tai henkihieveriin; esimerkiksi Yukimura sai arvet naamaansa tällaisessa rytäkässä, hänen kasvatti-isänsä Saheiji halvaantui ja apinat veivät hänen veljensä Joen.

Suurin osa japaninmakakeista palveli Shōgunia ja palvoi tätä jumalanaan, mutta pieni joukko oli jättänyt lauman. Weedin lauma alkoi tehdä yhteistyötä tämän vastarintaliikkeen kanssa saadakseen Shōgunin hengiltä. Myös Yukimuran lauma osallistui taisteluun Shōgunia vastaan. Taistelun tiimellyksessä Shōgun menettää kirveensä ja Tobizarun tuodessa sen herralleen, Shōgun tappaa hänet. Tobizaru putoaa rotkoon kirves mukanaan, vieden Shōgunilta tämän tärkeimmän aseen. Shōgun saa kuitenkin käsiinsä terävän puunoksan, jolla se seivästää Yukimuran. Ennen kuolemaansa, Yukimura onnistuu repimään Shōgunilta päänahan irti. Hirviömäinen paviaani on tämän jälkeen yhä hengissä, jolloin Gozaru johtaa japaninmakakit viimeistelemään sen kepeillään.

Muuta

"Shōgun" eli "kenraali" ei ole hahmon oikea nimi, vaan arvonimi.

Kuvia

Shōgunin kuvagalleria