Fubuki (SSY)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fubuki
Fubuki.jpg
Nimi
Japaniksi 吹雪
Ääntäminen fub'ki
Merkitys lumimyrsky
Tiedot
Sarja Shiroi Senshi Yamato
Kotipaikka Akitan prefektuuri
Ensiesiintyminen Bear Hunter - Fubuki-gō
Liittouma Jūzaburō, Hayate, Yamato, ent. Zenkichi Takeuchi
Sukulaiset Yamato ja Hayate (pennut), Arashi (emo)
Kuolinsyy metsästäjä ampui (osa 1)
Ulkonäkö
Rotu akita
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Muut tuntomerkit pallokuviot ja ruudun muotoinen kuvio otsalla

Fubuki oli Yamaton ja Hayaten isä. Hän oli taitava karhukoira sekä vahva koirataisteluiden mestari, arvoltaan yokozuna.

Bear Hunter - Fubuki-gō

Fubuki syntyi nelipäiseen pentueeseen yöllä keskellä lumimyrskyä, pienessä kylässä lähellä Ōun vuoria. Pentujen emo oli Arashi.

Metsästäjä Jūzaburō saapui hakemaan hänelle luvattua pentua pian pentujen syntymän jälkeen. Hän valitsi Fubukin, koska pentu ei vikissyt hännästä nostamista, mutta ei myöskään torjunut hellyydenosoituksia. Jūzaburō nimesi pennun lumimyrskyn mukaan.

Vuoden ajan Fubukia koulutettiin ankarasti karhukoiraksi ja kylän suojelijaksi. Ensimmäiset kuusi kuukautta pentu oppi perusasioita, kuten menemään maahan, jäämään paikalleen, seuraamaan ja johtamaan. Yksivuotiaana Fubuki oppi uimaan ja noutamaan veteen pudonneita saaliita. Jūzaburō jopa kiinnitti niihin painoja vaikeuttaakseen Fubukin tehtävää. Fubukille tehtävä oli hyvin vaikea, koska koirat eivät osaa pidättää hengitystään. Jūzaburō tönäisi koiran takaisin veteen ja jopa löi sitä, jos se yritti palata ilman saalista. Fubuki joutui harjoittelemaan tätä kuukauden ajan.

Eräänä päivänä Jūzaburō sairastui, mutta halusi silti jatkaa metsästystä kaataakseen karhun, joka tappoi hänen lapsenlapsensa. Pian tämän jälkeen karhu ilmestyi kylän lähettyville ja tappoi karjaa sekä kyläläisiä. Metsästyspartio lähti saalistamaan petoa, ja myös Jūzaburō tuli mukaan Fubukin kanssa, vaikka oli edelleen sairas. Metsästäjiin kuului myös Tetsubō ja hänen karhukoiransa Raiden. Fubuki näki ensimmäisenä karhun ja houkutteli sen kallionkielekkeelle yhdessä Raidenin kanssa. Fubuki väisteli karhun iskuja, mutta Raiden ei ollut oppinut varovaiseksi ja sai surmansa. Miehet saapuivat paikalle ja alkoivat ampua karhua. Jūzaburō ampui karhua silmiin ja sokeutti sen. Karhu roikkui reunalla ja Fubuki tönäisi sen ja samalla itsensä alas, varmistaakseen, että karhu kuolisi. Voimakas virtaus vei karhua ja koiraa eteenpäin, kunnes vastaan tuli kiveä vasten jumittunut puunrunko. Fubuki onnistui tappamaan karhun lävistämällä sen terävään puunoksaan. Sitten karhukoira hyppäsi rannalle.

Jūzaburō oli hypännyt kalliolta pelastaakseen koiransa ja hän menehtyi. Hänet haudattiin ja Fubuki odotti useita päiviä haudan luona, uskoen, että isäntä vielä palaisi. Erästä kyläläistä kävi Fubukia sääliksi ja hän kävi ruokkimassa koiraa. Kun Jūzaburōn talo purettiin, Fubuki tajusi lopulta, ettei hän tulisi koskaan takaisin.

Fubuki lähti kylästä ja katosi. Huhut kertoivat valkoisesta sudesta Iwaten ja myöhemmin Yamagatan vuorilla. Kyläläiset eivät koskaan saaneet tietää, mitä Fubukille loppujen lopuksi tapahtui.

Shiroi Senshi Yamato

Fubuki oli Zenkichin omistama taitava taistelu- ja metsästyskoira. Se otteli mm. Kenkichi Maruyaman omistamaa Buyūzania vastaan.

Zenkichi alkoi kuitenkin pelätä koiransa voimia, kun se tappoi vastustajansa Ganryūn.

Muutama vuosi myöhemmin Zenkichi meni metsään keräämään yrttejä lapsenlapsensa Shizukon ja Fubukin kanssa. Mies jätti lapsen Fubukin hoiviin, mutta Zenkichin lähdettyä paikalle ilmaantui villikoiralauma, joka havitteli lapsesta helppoa ateriaa. Fubuki puolusti Shizukoa parhaansa mukaan, mutta yksi koirista pääsi lapsen kimppuun, ja repi siltä käden irti. Zenkichi kuuli lapsen parkaisun ja kiirehti äkkiä paikalle.

Villikoirat kuulivat miehen saapumisen ja lähtivät karkuun lapsen käsi mukanaan. Fubuki lähti niiden perään. Zenkichi saapui paikalle, ja näki vain kuolleen lapsenlapsensa. Itkiessään ruumiin ääressä, Fubuki tuli hänen luokseen tuoden lapsen käden mukanaan. Zenkichi luuli Fubukin raadelleen ja tappaneen lapsen, ja raivostui silmittömästi. Hän otti maasta oksan ja hakkasi sillä Fubukia niin kauan, että luuli sitä kuolleeksi. Sitten hän otti lapsenlapsensa ruumiin ja lähti.

Fubuki ei kuitenkaan ollut kuollut, vaan onnistui jonkin ajan kuluttua nousemaan ylös ja hoippui metsän uumeniin. Se saapui Arashiyamaan, jonka villikoiralaumaa johti vanha Habu. Habu luovutti asemansa vahvemmalle ja nuoremmalle Fubukille. Fubuki eli lauman kanssa noin kahdesta kolmeen vuotta ja sai tuona aikana myös pentuja.

Fubukin lauma alkoi kuitenkin viedä kyläläisten kanoja ja sikoja, jonka johdosta ne haluttiin pois päiviltä. Fubukin alamaiset ammuttiin helposti, ja vähemmän haavoittuneet jäivät ajokoirien hampaisiin. Fubuki yritti auttaa niitä, mutta sen oma pentu oli sille kuitenkin tärkeämpi. Se puolusti pentuaan urheasti ajokoirilta ja päihitti ne kaikki. Metsästäjät vaikuttuivat Fubukin kyvyistä, mutta joutuivat silti tekemään työnsä. Yksi metsästäjistä ampui Fubukia suoraan silmien väliin, kun se tyynen rauhallisesti seisoen tuijotti metsästäjiä. Fubuki kaatui kuolleena pentunsa viereen.

Metsästäjien joukossa ollut Zenkichi tunnisti Fubukin ja olisi tahtonut tappaa sen pennun, mutta Ryō Fujiwara esti tämän ja ryhtyi pennun omistajaksi. Pennusta, Yamatosta, tuli isänsä tapaan taitava taistelukoira. Sitä kutsuttiin lempinimellä "Fubuki junior".

Turnaukset, joihin tämä koira osallistuu

Kuvia

Fubukin kuvagalleria