Yamato

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee hahmoa. "Yamato" voi viitata myös itse Shiroi Senshi Yamato -sarjaan.
Yamato
Ssy-yamato.jpgYamato.jpg
Nimi
Japaniksi ヤマト
Ääntäminen jamato
Merkitys Japani
Tiedot
Sarja Shiroi Senshi Yamato
Kotipaikka Idan kylä,
Yamagatan prefektuuri
Ensiesiintyminen osa 1
Liittouma Ryō, Musashi, Jumbo, Hayate, Habu
Sukulaiset Fubuki (isä), Hayate (velipuoli), Arashi (isoäiti)
Ulkonäkö
Rotu akita
Sukupuoli uros
Turkinväri valkoinen
Muut tuntomerkit pallokuviot ja ruudun muotoinen kuvio otsalla

Yamato on Shiroi Senshi Yamaton päähenkilö. Hän on rohkea, kiltti ja oikeudenmukainen.

Hän on Ryō Fujiwaran omistama taistelukoira ja kuuluisan Fubukin poika. Hänen paras ystävänsä on Musashi-niminen tosanpentu, joka on hänelle kuin pikkuveli. Hänellä on myös isovelipuoli, Hayate.

Yamaton taistelutekniikoihin kuuluu mm. Boomerang Sappō, Tōken Gyorai sekä Hayatelta opittu Neck Rolling.

Shiroi Senshi Yamato

Yamato kuului alun perin villikoiralaumaan, jota johti sen isä, Fubuki.

Pieni pentu liikkui kylässä ja puolusti Ryōa ja Shigeä kiusaaja-Tetsuolta ja tämän koiralta, Gililtä. Ryō vei pennun kotiinsa, mutta myöhemmin pennun isä haki tämän takaisin. Kun kyläläiset päättivät ampua villikoirat, Ryō oli huolissaan pennusta ja lähti seuraamaan metsästäjiä. Fubuki ammuttiin, mutta Ryō ehti pelastaa pennun ja lupautui sen omistajaksi. Tetsuo laittoi Gilin ja pennun "minikokoiseen koirataisteluun", mutta yllättäen pikkuinen voitti. Pennun rohkeus antoi kiusatuille lapsille rohkeutta ja he tykästyivät siihen kovasti. Lapset nimesivät pennun Yamatoksi kuuluisan taistelulaivan mukaan.

Eräänä päivänä, kun Ryō ystävineen lähti seuraamaan koirataisteluturnausta, Yamato jätettiin kotiin. Yamato kuitenkin karkasi ja saavuttuaan paikalle se keskeytti Raiunin ja Tosaryūn ottelun. Tapahtuman seurauksena lähti liikkeelle huhuja kuuluisan Fubukin pojasta tai jopa itse Fubukin paluusta.

Neljän kuukauden kuluttua Yamato ja Ryō kohtasivat karhun. Toshio Tachibana Bruiser-koiransa kanssa putosi karhun mukana alas padolta, jolloin Yamato hyppäsi perään ja pelasti Toshion, vaikka oli haavoittunut karhun iskuista. Yamato parani nopeasti kiitos tohtori Terayaman, joka ehdotti Fujiwaran perheelle Yamaton kouluttamista taistelukoiraksi.

Kolmen kuukauden kuluttua Yamato alkoi harjoitella taistelukoiraksi. Oppiakseen olemaan haukkumatta, Yamato taisteli pytonkäärmettä vastaan, sillä siihen haukkuminen ei tehoa. Yamato voitti käärmeen ja jatkoi harjoittelua. Se kohtasi myöhemmin Tachibanan perheen Kotetsun ottelussa, joka oli molempien koirien ensimmäinen virallinen ottelu. Kotetsu haavoitti Yamatoa Tōken Gyorailla, mutta lopuksi Yamato voitti Kaiten Jigokulla. Yleisö vakuuttui Yamaton kyvyistä ja kutsui sitä lempinimellä "Fubuki junior".

Ryō ja Yamato ottivat osaa lukuisiin kilpailuihin päämääränään Japanin yokozunan arvonimi.

Turnaukset, joihin tämä koira osallistuu

Kuvia

Yamaton kuvagalleria