Näätä

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 13. heinäkuuta 2023 kello 15.49 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näätä
Näätäpää.jpg
Nimi
Japaniksi 貂 tai イタチ ("ten" tai "itachi")
Tiedot
Sarja Kai no san kyōdai
Ginga: Nagareboshi Gin
Kotipaikka Yamanashin prefektuuri
Ensiesiintyminen osa 4 (takauma),
jakso 9 (takauma)
Kuolinsyy Kain kolme veljestä tappoivat (KNSK-manga)
Ulkonäkö
Laji näätä
Sukupuoli uros

Näätä oli Kai no san kyōdain päävihollinen.

Kai no san kyōdai

Alle kolmekuiset Kain veljekset hylättiin pahvilaatikossa Fuji-vuoren juurelle. Kuudentena yönä hylkäämisestä Akatora näki näädän tarkkailevan heitä puunoksalta. Aamulla näätä tuli lähemmäksi ja hyökkäsi kohti pahvilaatikkoa, jossa pennut nukkuivat. Akatora varoitti veljiään, mutta näätä sai siitä huolimatta otteen Kurotorasta ja puhkaisi tältä oikean silmän. Silloin tanskandoggi nimeltä Ben juoksi paikalle ja ajoi näädän pois yhdellä voimakkaalla iskulla. Ben lähti paikalta, mutta sitä ennen hän kehotti pentuja tappaamaan ja syömään vastaantulevat pedot.

Näätä jatkoi pentujen tarkkailua kauempaa ja kymmenentenä päivänä hyökkäsi uudelleen. Se sieppasi Chūtoran ja alkoi raahata häntä korvasta, mutta muut kaksi pentua saivat heidät kiinni. Veljekset onnistuivat yhteisvoimin tappamaan näädän.

Ginga: Nagareboshi Gin

Akatora mainitsee näädän muistuttaessaan veljiään siitä, miten Ben pelasti heidät kun he olivat vielä pentuja. Mangassa ei ole mainintaa siitä, että veljekset olisivat itse taistelleet näätää vastaan.

Muuta

  • Animen suomenkielisessä leikatussa versiossa näädän sanotaan olevan vuoristokoira, leikkaamattoman version tekstityksissä taas koira nimeltä Tin, vaikka se on selvästi pieni, näätämäinen eläin.
  • Näätä on nimetön: "Tin" on vain käännösvirhe sanasta "ten" (jap. 貂, suom. näätä).
  • Vaikka näätä onkin valkoinen Ginga: Nagareboshi Gin -mangassa ja -animessa, se on Kai no san kyōdai -mangatarinassa kellanruskea ruskeilla merkeillä.

Kuvia

Näädän kuvagalleria