Habu

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 17. maaliskuuta 2017 kello 16.50 – tehnyt Yukimura (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Habu
Habu.jpg
Nimi
Japaniksi ハブ
Tiedot
Sarja Shiroi Senshi Yamato
Kotipaikka Arashiyama
Ensiesiintyminen osa 2
Liittouma Yamato, Fubuki
Kuolinsyy tiikeri tappoi (osa 2)
Ulkonäkö
Rotu pitkäkarvainen collie
Sukupuoli uros
Turkinväri soopeli

Habu oli 14-vuotias collie ja Arashiyaman villikoiralauman johtaja ennen Fubukia. Hän oli viisas, samurain kaltainen koira.

Shiroi Senshi Yamato

Habu oli johtanut laumaansa kymmenen vuotta, mutta luovutti asemansa omasta tahdostaan, kun alueelle saapui nuorempi ja vahvempi Fubuki. Habusta tuli uuden johtajan neuvonantaja. Fubukille syntyi pieni pentu, Yamato, jota Habu rakasti kuin omaansa. Kun Fubukista tuli kokenut johtaja, vanhan Habun tukea ei enää tarvittu ja se lähti. Se vaelsi Ōun vuorilla etsien hautapaikkaa, mutta päätti palata Arashiyamaan.

Habu nähdään mangassa ensimmäisen kerran, kun Ryō on koulunsa kanssa retkellä metsässä. Ryō ja Kenbō erehtyvät luulemaan koiraa sudeksi ja pelkäävät sitä, vaikka se jopa pelastaa Ryōn hukkumiselta.

Myöhemmin, Habu näyttäytyy uudelleen, kun pojat ovat jälleen retkeilemässä. Yamato jahtaa Habua ja yrittää taistella sitä vastaan, mutta Habu väistää nuoremman koiran kaikki iskut. Habu ei tee vastahyökkäystä, koska se muistaa Yamaton. Yhtäkkiä suuri kotka ilmestyy ja nappaa Yamaton. Habu seuraa kotkaa ja pelastaa Yamaton. Se taistelee kotkaa vastaan ja tappaa sen käyttämällä Kūchū Sappōa. Tämän jälkeen Yamato muistaa Habun ja lähtee iloisena sen mukaan, unohtaen isäntänsä.

Habu opettaa Yamatolle metsästystä, kun yhtäkkiä koirat törmäävät karanneeseen tiikeriin. Tiikeri yrittää viedä Yamaton saalistaman liito-oravan, mutta Habu hyökkää sen kimppuun. Tiikeri haavoittaa Habua ja alkaa sitten syödä Yamatolta pudonnutta saalista. Habu raivostuu ja hyökkää uudelleen opettaakseen Yamatolle, että villieläin ei koskaan luovuta saalistaan. Suureksi epäonneksi Habun takajalka jää yllättäen kiinni jalkarautaan.

Yamato hyökkää tiikerin kimppuun ja saa sen paljastamaan vatsansa, jolloin Habu iski siihen hampaansa. Habu käyttää Kaiten Jigokua ja repii tiikerin sisälmykset. Pyörivä liike katkaisee samalla Habun ansassa olleen takajalan. Sekä tiikeri että Habu kuolivat heti haavoihinsa, ja Yamato suri kovasti Habun kuolemaa.

Kuvia

Habun kuvagalleria