Yuki

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yuki
Kuva213.jpg
Nimi
Japaniksi ユキ
Ääntäminen juki
Merkitys lumi
Tiedot
Sarja Ginga Densetsu Anju to Jirōmaru
Kotipaikka Ōun vuoret
Liittouma Yoshito Sawamura, Anju Sawamura
Sukulaiset Koyuki, Tarōmaru, Saburōmaru, Jirōmaru (pennut), Riki (isoisä)
Kuolinsyy kuoli verenhukkaan
Ulkonäkö
Rotu akita
Sukupuoli narttu
Turkinväri valkoinen
Muut tuntomerkit luvusta 2 eteenpäin oikea takajalka poikki

Yuki oli Yoshiton omistama karhukoira. Hän oli Jirōmarun, Saburōmarun, Tarōmarun ja Koyukin emo, sekä legendaarisen Rikin lapsenlapsi. Hän oli myös mahdollisesti Kinumarun sisar.

Ginga Densetsu Anju to Jirōmaru

Yuki on Yoshiton kyvykäs karhukoira ja uskollinen kumppani. Hänellä on neljä pientä pentua.

Kun Yoshito käy hakemassa Anjun Shinjirōn perheen luota, Yuki on hänen mukanaan.

Eräänä päivänä Yuki lähtee omistajansa kanssa vuorille etsimään kultaa. He joutuvat onnettomuuteen käärmeen purressa Yoshitoa. Yoshito putoaa kalliota alas ja Yuki yrittää ottaa hänestä kiinni, jolloin he putoavat molemmat.

Myöhemmin Yuki herää ja huomaa takajalkansa olevan loukussa kivien alla. Yuki yrittää turhaan ulvoa apua ja lopulta päätyy puremaan jalkansa poikki. Yuki nilkuttaa kotiin pentujensa ja Anjun luo. Postinkantaja ja Anju yrittävät parantaa Yukin haavoja, mutta koira tekee kuolemaa. Yuki kertoo pennuilleen Yoshiton olinpaikan ja muistuttaa näitä verenperinnöstään (pennut ja Yuki ovat sukua legendaariselle Rikille).

Yuki menehtyy pian vammoihinsa ja seuraavana yönä Anju hautaa hänet talon pihalle.

Epäselvyyttä sukulaisuussuhteissa

Yoshihiro Takahashin ensimmäisenä Suomen-vierailulla pidetyssä fanitapaamisessa kysyttiin, kumman Ginin sisaruksen pentu Yuki on. Takahashi hämmentyi, eikä edes muistanut, kuka Yuki oli, mutta tuli silti sanoneeksi, ettei Yuki olisikaan Ginin kummankaan sisaruksen pentu. Ginga Densetsu Anju to Jirōmaru on kuitenkin kustantajan tilaama tarina, jolloin luotettavampi lähde on mangan sivu, jolla Yukista kerrotaan seuraavaa, mustaa valkoisella:


Ruutu mangan sivulta 17.
老マタギ沢村義人の相棒名は〝ユキ〟という。 伝説の熊犬リキの孫であり、銀の姪、ウィードのいとこにあたる。 有能なる熊犬であった—


Rō matagi Sawamura Yoshito no aibō no na wa "Yuki" toiu. Densetsu no kumainu Riki no mago de ari, Gin no mei, Weed no itoko ni ataru. Yūnō naru kumainu de atta...


Vanhan matagimetsästäjän, Yoshito Sawamuran, kumppanin nimi on "Yuki". Se on legendaarisen karhukoiran, Rikin, lapsenlapsi, Ginin sisaren- tai veljentytär ja Weedin serkku. Se on kyvykäs karhukoira...


Kuvia

Yukin kuvagalleria