Yoshihiro Takahashi

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Takahashi Suomessa vuonna 2011
Takahashin kotikylän sijainti.

Yoshihiro Takahashi (高橋 (Takahashi) 義廣 (Yoshihiro)) on japanilainen mangataiteilija. Takahashi syntyi 18. syyskuuta 1953 (ikä 68) Akitan prefektuurissa, Ogachin piirikunnassa sijaitsevassa Higashinarusen kylässä. Nykyisin hän asuu Machidassa, Tokion prefektuurissa.

Hänen veriryhmänsä on B.

Nimi

Hän kirjoittaa salanimen alla, joka on hänen ensimmäinen nimensä hiraganalla kirjoitettuna (よしひろ). Uransa alkuaikoina hän käytti peitenimiä Jun Takamiya (高宮じゅん) ja Gō Yūki (結城剛). Koreaksi hänen nimensä kirjoitetaan 타카하시 요시히로. Taiwanissa ja Hongkongissa hänestä käytetään sekä hänen alkuperäistä japanilaisnimeään, sekä kiinankielistä versiota 高桥义广.

Ura

Hänen ensimmäinen mangansa oli Shitamachi Benkei. Takahashi tunnetaan parhaiten koiramangoistaan Ginga: Nagareboshi Gin ja Ginga Densetsu Weed, joista molemmista on tehty myös anime.

Hänen kotikylänsä arvostaa häntä, ja hänellä onkin ollut siellä useita näyttelyitä. Higashinarusemura-chiiki Kōryū Centerissä on jopa kokonaisen seinän kokoinen Ginga: Nagareboshi Gin -aiheinen maalaus.

Perhe ja lemmikit

Takahashilla on vaimo ja kaksi lasta, poika ja tyttö. Hänellä on ollut lemmikkinään muun muassa kissa Kevin (ケビン), musta labradorinnoutaja Mercedes (メルセデス) ja koirasusi Hanako (花子). Hänellä on ollut myös Riki-niminen koira. Nykyään hänellä on toinen musta labradorinnoutaja nimeltään Liz (リズ). Gin-nimistä koiraa hänellä ei ole ollut[1], vaikka Ginga Densetsu Weedin englanninkielisen käännöksen ensimmäisen mangan irtokannen sisälehdessä niin väitetäänkin. Hänellä on ollut myös kolmas musta labradorinnoutaja nimeltään Alan, mutta se annettiin pois.

Suomen-vierailut

Helsinki ja Tracon VI, 2011

Takahashin limuusiinikyyti-keräyksen banneri.

Takahashi oli kunniavieraana Tracon-tapahtumassa 3.-4. syyskuuta 2011. Kiitokseksi tästä Takahashi omisti Namonaki Inu no Uta -tarinan suomalaisille faneille. Ennen Tracon-tapahtumaa Takahashilla oli haastattelu- ja nimikirjoitustilaisuus Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa 1. syyskuuta, haastattelu ja lyhyt piirtoesitys Heltechillä sekä toinen haastattelu- ja nimikirjoitustilaisuus Kampin Suomalaisessa kirjakaupassa 2. syyskuuta.

Traconissa Takahashi piti kaksi nimikirjoitustilaisuutta, oli haastateltavana, valokuvattavana fanien kanssa, tapaamisessa kilpailulla valittujen fanien kanssa ja ehti näkemään Hopeanuoli!musikaalista loppuosan.

Limusiinikyyti

Fanit keräsivät yhdessä kokoon tarvittavat varat, jotta Takahashille saatiin limusiinikuljetus Helsinki-Vantaan lentokentältä hotellille.

Helsinki, Oulu ja Animecon IX, 2012

Takahashi saapui uudelleen Suomeen kunniavieraaksi Animecon-tapahtumaan 14.-15. heinäkuuta 2012. Lisäksi hänellä oli kirjakauppavierailuja Helsingissä ja Oulussa.

Muutamaa viikkoa ennen Takahashin toista Suomen-vierailua Ginga Densetsu Weed: Orion -mangassa ilmestyi Andy-niminen suomalainen koira, jonka Takahashi oli edellisvuonna luvannut lisäävänsä tarinaan.

Kuvia


Katso myös

Lähteet