Yamabiko Kurohabaki

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 17. elokuuta 2021 kello 20.54 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset) (→‎Ginga Densetsu Noah)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yamabiko Kurohabaki
Yamabiko-kansi22.png Yamabikoiso.jpg
Nimi
Japaniksi 黒脛巾 山彦
(Kurohabaki Yamabiko)
Ääntäminen jamabiko kurohabaki
Merkitys kurohabaki: klaanin nimi
yamabiko: vuoristokaiku
Muuta
Kotipaikka Miyagin prefektuuri
Ulkonäkö
Rotu kainkoira
Sukupuoli uros
Turkinväri harmaa t. musta brindle
Silmät siniset
Muut tuntomerkit arpia naamassa
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 2
Ikä n. 7–8 kuukautta
Liittouma Terumune, Kojūrō, Amon, Orion, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 2
Ikä 1 vuotta
Liittouma Kurohabaki, Orion, Amon, Ōun soturit
Ginga Densetsu Noah
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 1,5 vuotta
Liittouma Andy, Bon

Yamabiko Kurohabaki on Kurohabaki-klaanin johtajuuden oikeutettu perijä ja Terumunen nuorempi poika. Hän on Masamunen pikkuveli ja Orionin hyvä ystävä.

Yamabiko on hyvin rohkea ja oikeudenmukainen nuori koira, ja hän vastustaakin Kurohabakin vanhaa tavoitetta, eli Japanin valloitusta. Hän osaa isänsä ja veljensä tapaan Ningatō-erikoishyökkäyksen.

Menneisyys

Yamabiko syntyi Miyagin prefektuurissa kesällä, klaanin johtaja Terumunen toiseksi pojaksi. Hän on kuukauden tai pari Weedin pentuja vanhempi.

Alun perin vanhempi Masamune oli tulevan johtajan asemassa, mutta Yamabikon synnyttyä heidän isänsä päättikin tehdä nuoremmasta pojasta seuraajansa. Tästä Masamune raivostui ja alkoi osoittaa vaarallisia piirteitä, jolloin Terumune lähetti Kojūrōn ja Amonin viemään Yamabikon turvaan päämajaan Shikokun Ehimeen, kauas veljestään. Yamabiko puhuukin vahvalla Shikokun murteella.

Muutaman kuukauden kuluttua Masamune kaappasi vallan klaanissa ja Terumune karkoitettiin. Yamabiko, Kojūrō ja Amon eivät kuitenkaan tienneet tapahtuneesta.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Masamune yritti huijata veljensä takaisin kotiin, tappaakseen hänet. Kihē kuitenkin pysäytti Yamabikon, Kojūrōn ja Amonin kesken heidän paluumatkansa ja kertoi heille Masamunen ansasta, jolloin he kääntyivät takaisin kohti Shikokua.

Matkan aikana Masamunen salamurhaajat - Shikkoku, Kurogane ja Gekka - yrittivät tappaa Yamabikon, mutta Orion, Heizō ja Tyson saapuivat paikalle ja pelastivat hänet. Yamabiko ystävystyi hetkessä Orionin kanssa ja paljasti hänelle olevansa Terumunen poika ja Orion puolestaan paljastui Ōun ylipäällikön pojaksi. Koirat kulkevat hetken yhdessä kohti Ōua, kunnes Yamabiko, Kojūrō ja Amon päättävät palata turvaan Shikokulle. Yamabiko ei kuitenkaan unohda Orionia ja kertoo Kojūrōlle luottavansa enemmän häneen kuin omaan veljeensä. Yamabiko on myös varma, ettei halua tulla isoveljensä kaltaiseksi sortajaksi.

Kamakirin poikien armeija ui Shikokulle ja Yamabikon lauma joutuu taisteluun näitä vastaan. Yamabiko taistelee hetken Siriuksen kanssa kunnes Kamakirien lauma perääntyy. Orionin joukot tulevat Ehimeen auttamaan Yamabikoa ja Yamabiko on hyvin iloinen nähdessään ystävänsä. Ōun joukkojen avustuksella Yamabikon koirat päihittävät Kamakirin joukot, jotka antautuvat ja lähtevät pois.

Yamabiko jää Shikokulle, mutta myöhemmin Sirius ja Junnosuke uivat sinne neuvottelemaan hänen kanssaan. Myös Orion tulee kertomaan Yamabikolle, että tämän isä on menehtynyt. Yamabiko suree kovasti isänsä kuolemaa ja liittyy sitten Ōun joukkoihin ja siirtyy takaisin Honshūlle.

Yamabiko kulkee joukon mukana Futago-solaan ja viimeisessä taistelussa hän on kallionreunalla narttujen ja muiden pentujen luona. Masamune kiipeää ylös ja yrittää hyökätä Yamabikon kimppuun, mutta Rigel hyppää väliin ja pelastaa Yamabikon. Myöhemmin, taistelun päätyttyä, Masamune hyökkää yhtäkkiä Yamabikon kimppuun ja haavoittaa tätä pahasti kurkkuun. Tästä huolimatta Yamabiko selviää, nousee ylös ja pyytää Ōun joukkoja olemaan tappamatta hänen veljeään. Masamunea ei tapeta, vaan hän tekee itsemurhan.

Tämän jälkeen Yamabiko lähtee tutkimaan kerääntyviä korppeja yhdessä Orionin, Siriuksen, Rigelin, Bonin ja Andyn kanssa. He löytävät Kojūrōn ruumiin ja Yamabiko juoksee itkien sen luokse. Pennut hautaavat ruumiin yhdessä. Kōsetsu saapuu paikalle muutaman alaisensa kanssa ja alkaa lyhyt taistelu, joka keskeytyy muiden Ōun sotureiden tullessa paikalle.

Rauhan palattua Yamabiko päättää palata takaisin Shikokulle.

Ginga: The Last Wars

Puoli vuotta on kulunut ja Yamabikosta on kasvanut nuori aikuinen. Hän on tarinan alussa reviirillään Shikokussa.

Sasuke käy tapaamassa Yamabikoa ja Yamabiko päättää lähteä tämän, Amonin ja Takashin kanssa Akame-vuorelle tapaamaan Orionia, Siriusta, Rigeliä, Bonia ja Andya. Ystävykset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen.

Yamabiko palaa Shikokulle, mutta lähtee uudelleen liikkeelle laumansa kanssa, kuultuaan Ōuun hyökänneestä Monsoonista. Orionin ja Yamabikon joukot yhdistyvät ja saapuvat Naganoon Unsain luokse. Yhdistynyt koira-armeija lähtee sitten kohti Ōua.

Kun armeija pysähtyy Kunimi-solassa, Unsai määrää neljä tiedusteluryhmää Futago-solan kaikkiin pääilmansuuntiin. Orion ärsyyntyy, kun häntä ei valita mukaan tehtävään. Tiedusteluryhmien lähdettyä, Orion iskee Yamabikolle silmää ja on menevinään tarpeilleen. Andy ja Bon ymmärtävät Orionin suunnittelevan jotakin, ja lähtevät hänen peräänsä.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga Densetsu Noah

Yamabiko on lähtenyt Andyn ja Bonin kanssa Miyagiin etsimään Orionia. He tapaavat kotikoiran nimeltä Bero, joka lupaa kertoa asiasta ystävilleen.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Kuvia

Yamabiko Kurohabakin kuvagalleria