Vanhin (Kōga)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 19. elokuuta 2021 kello 12.25 – tehnyt Admin (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vanhin
Värivanhin.jpgVanhinmanga.jpg
Nimi
Japaniksi 長老 (Chōrō)
Ääntäminen chooroo
Merkitys (klaanin/kylän) vanhin
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri
Ääninäyttelijä Kan Tanaka
Ulkonäkö
Rotu Kōgan ninjakoira
(sekarotuinen japaninkoira)
Sukupuoli uros
Turkinväri ei lainkaan turkkia, mutta oli ennen ruskea-valkoinen (manga),
harmaa-vaaleanharmaa (anime)
Silmät vaaleansiniset t. ruskeat
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki, koko keho rokonarpinen (manga), arpi kuonossa (anime)
Tiedot eri osissa
Ginga: Nagareboshi Gin
Ikä 15 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Kurojaki
Ginga Densetsu Weed
Ensiesiintyminen osa 12, jakso 13
Ikä 30 vuotta
Liittouma Kōgan ninjakoirat, Tesshin, Ōun soturit
Ginga Densetsu Weed: Orion
Ensiesiintyminen osa 7
Ikä 30 vuotta
Liittouma Tsukikage, Toshimitsu, Ōun soturit
Ginga: The Last Wars
Ensiesiintyminen osa 1
Ikä 31 vuotta
Liittouma Tsukikage, Toshimitsu, Ōun soturit
Kuolinsyy menehtyi vammoihinsa (osa 9)

Vanhin oli Kōgan ninjakoirien vanhin jäsen Ginga Densetsu Weedissä, Ginga Densetsu Weed: Orionissa ja Ginga: The Last Warsissa.

Hän oli alun perin Kurojakin uskollinen alainen sekä Igan ninjakoirien ja Ōun armeijan vihollinen, mutta myöhemmin Ōun sotureiden tärkeä liittolainen.

Ginga: Nagareboshi Gin

Vanhimman oikea nimi ei ole tiedossa, mutta hän oli nuorempana Kurojakin uskollinen alainen, kannibaali ja Akamen johtamien Igan ninjakoirien vihollinen.

Igan ninjakoirat liittoutuivat Ōun sotureiden kanssa ja hyökkäsivät Kōgaan. Lähes kaikki Kurojakin alaiset saivat surmansa, mutta Vanhin ja kuusi muuta säästyivät, kun he anelivat armoa ja kertoivat, että Kurojaki oli pakottanut heidät syömään koiranlihaa. Ben hyväksyi ninjakoirat joukkoihinsa, mutta hyvin pian tämän jälkeen he juoksivat kenenkään huomaamatta Itōn kartanolle, jonka Akame oli sytyttänyt palamaan vihanpidon päättymisen merkiksi. Kun Kurojaki syöksyi liekkeihin elämäntehtävänsä puolesta, hänen alaisensa seurasivat häntä ja he paloivat hengiltä, kaikki paitsi Vanhin.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Mangassa selviää, että Vanhin selvisi hengissä, mutta hänellä ei ole enää lainkaan turkkia, vaan pelkkää rokonarpista nahkaa.

Hän kasvatti sodan jäljiltä orvoiksi jääneet Kōgan ninjakoirien pennut ja asui näiden kanssa luolassa, jonne pääsee Gyōjanuman kautta. Hän toimi johtajan asemassa, mutta antoi roolin Kurojakin pojalle, Tesshinille, tämän palattua Kōgaan yli 10 vuotta myöhemmin. Vanhin vihaa Akamea, Giniä ja Ōun sotureita, ja hän antaakin Tesshinin uskoa Murder S:n kertomaan valheeseen, jonka mukaan Ōun koirat olisivat tappaneet Kurojakin.

Vihamielisyyksistä huolimatta Weed pääsee sopuun Tesshinin kanssa, ja hän lähtee Weedin joukkojen mukaan – tosin Vanhin ei hyväksy tätä ollenkaan. Tesshinin lähtiessä hyvästelemään Vanhinta, hän löytää vanhuksen Sennindaki-putouksen luota. Kōgien esi-isät heittäytyivät putoukseen silloin, kun heistä ei ollut enää täyttämään tehtäviään. Vanhin ei voi uskoa Tesshinin liittyvän Weedin joukkoihin, mutta kun hän ei saa käännettyä Tesshiniä, Tsukikagea tai Toshimitsua puolelleen, Vanhin päättää kertoa heille totuuden isiensä kuolemasta. Sen jälkeen hän heittäytyy vesiputoukseen, mutta Weed, Jerome, Ken ja Hiro saavat vedettyä hänet ylös. Weed kertoo Vanhimmalle, että hänellä on vielä tehtävää. Hän jättää kaikki alle yksivuotiaat pennut Vanhimman huolehdittavaksi. Vanhin hyväksyy Ōun soturit ja opettaa pennuille ninjataitoja, kuten puussa kiipeilyä ja vihellyksen.

Vanhin GDW-animessa.

Anime

Vanhimman ja koko klaanin taustatarinaa on muutettu animeversiossa. Klaani on alusta alkaen hyvissä väleissä Ōun sotureiden kanssa. Mangasta poiketen myös Vanhin on kuvattu ystävälliseksi koiraksi, joka kunnioittaa Giniä, ja hänellä on yhä turkki.

Vanhin johtaa Kōgan ninjakoirien kylää, mutta on huonokuntoinen ja sairas. Weedin lauma tulee pyytämään Tesshiniä apuun taisteluun Hōgenia vastaan, mutta Tesshin kieltäytyy, sillä haluaa huolehtia sairastaa Vanhimmasta. Vanhin saa kuitenkin käännettyä Tesshinin pään ja saa hänet lähtemään Weedin avuksi.

Vanhin huolehtii myöhemmässä vaiheessa Weedin lauman nuorimmista pennuista.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Vanhin elää yhä Kōgassa muiden ninjakoirien kanssa. Hän toimii johtoasemassa Tesshinin ollessa Tochigissa.

Myöhemmin Matheus valtaa Kōgan ja pakottaa ninjakoirat hyppäämään vesiputoukseen. Vain Vanhin, Toshimitsu ja Tsukikage jäävät jäljelle, mutta he palaavat myöhemmin puolustamaan muita alueelle tulleita Ōun sotureita. Vanhin myös sieppaa panttivangiksi Matheuksen pojan Bonin.

Vanhin tekee Igan Akame-vuoren seudusta Ōun sotureiden väliaikaisen päämajan.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Ginga: The Last Wars

Vanhin on tarinan alussa Ōussa, kun Akakabuton jälkeläiset hyökkäävät. Hän juoksee Akamen ja Akakamakirin kanssa auttamaan Lydiaa, tämän pentuja ja Crossia. Kolmikko palaa takaisin kalliolle Ginin ja muiden luo, kun kaikki eloonjääneet on autettu pakoon.

Karhut ja niiden johtaja, Monsoon, saapuvat kallion luokse, jolloin Gin päättää toimia syöttinä antaakseen laumalle tilaisuuden paeta. Lähes sokean Ginin hyökkäys epäonnistuu ja Monsoon lyö hänet maahan. Suurin osa Ōun sotureista hyökkäävät äkkipikaisesti ja raivoissaan Ginin tueksi, mutta Vanhin ja Akame pysyvät tyynesti paikoillaan. Vanhin toruu Toshimitsua ja Tsukikagea ja kutsuu heidät takaisin kalliolle suojelemaan lauman narttuja ja pentuja. Vanhin ja Akame noudattavat Ginin suunnitelmaa ja alkavat johdattaa Reikaa ja tämän pentuja sekä Crossia, Marua, Sunnya ja Tonovia turvaan, mutta Maru ja Sunny jäävät emonsa ruumiin luo eivätkä suostu lähtemään. Cross lähtee hakemaan pentuja, jolloin Akame jättää heidät ja jatkaa pakoa ryhmän kanssa. Kolme Monsoonin alaista yrittää estää heitä, mutta ninjakoirat lyövät ne maahan.

Vanhin, Tsukikage ja Toshimitsu saattavat pentuja Akamen kanssa, mutta palaavat sitten kalliolle ja löytävät Ōun armeijan lyötynä. He hyökkäävät raivoissaan kohti Monsoonia, mutta karhu lyö heidät kaikki maahan ja ottaa Ōun paratiisin hallintaansa.

Vanhin selviää hengissä, mutta hänet kannetaan kivenlohkareista tehtyyn vankilaan monen muun Ōun soturin kanssa. Karhut eivät tapa koiria heti, vaan pitävät heitä leikkikaluinaan ja ruokavarastonaan. Kun Kyōshirō onnistuu hiipimään paikalle, Vanhin käskee häntä etsimään Akamen ja puhuu tälle ninjakoirien aseilla taistelemisesta ja Kurojakista.

Myöhemmin Kōgien Vanhin menehtyy karhujen kynsissä saamiinsa vammoihin. Tesshin suree hänen kuolemaansa.

Wiki2.png Tämä artikkeli tai sen osio loppuu kesken ja tarvitsee laajennusta.


Muuta

  • Ginga Densetsu Weed: Orionissa esiintyy toinenkin Vanhimmaksi kutsuttu koira.
  • Koska Vanhimman turkki ei animeversiossa ole palanut, monet fanit ovat luulleet häntä Kurojakiksi. Vanhimmalla ei kuitenkaan ole lovea vasemmassa korvassa, toisin kuin Kurojakilla.

Kuvia

Vanhimman kuvagalleria