Vanhin (Kōga)

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Versio hetkellä 21. kesäkuuta 2014 kello 08.35 – tehnyt Kurohabaki terumune (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vanhin
Kurojakigdwm.jpgKurojakigdwa.jpg
Nimi
Japaniksi 長老
Ääntäminen chooroo
Merkitys (klaanin/kylän) vanhin
Muuta
Kotipaikka Kōga, Shigan prefektuuri (jap. 滋賀県・甲賀)
Ääninäyttelijä Kan Tanaka
Ulkonäkö
Sukupuoli uros
Silmät siniset
Muut tuntomerkit oikea silmä puhki, koko keho rokonarpinen (manga)
Tiedot eri osissa
Ginga Densetsu Weed
Liittouma Kōgat, Tesshin
Ginga Densetsu Weed: Orion
Liittouma Tsukikage, Toshimitsu, Orion

Vanhin (jap. Chōrō) on Kōgan ninjakoirien vanhin jäsen Ginga Densetsu Weedissä ja Ginga Densetsu Weed: Orionissa.

Ginga Densetsu Weed

Manga

Vanhin oli yli 10 vuotta sitten yksi Kurojakin seitsemästä alaisesta, jotka hyppäsivät tämän mukana palavaan Itōn kartanoon. Ihme kyllä, Vanhin selvisi hengissä, mutta hänellä ei ole enää lainkaan turkkia, vaan pelkkää rokonarpista nahkaa.

Vanhin ilmeisesti kasvatti orvoiksi jääneet ninjakoirien pennut ja asui näiden kanssa luolassa, jonne pääsee Gyōjanuman kautta. Hän toimi johtajan asemassa, mutta antoi roolin Kurojakin pojalle, Tesshinille, tämän palattua Kōgaan. Vanhin vihaa Giniä ja Ōun sotureita, ja hän antaakin Tesshinin uskoa Murder S:n kertomaan valheeseen, jonka mukaan ōulaiset olisivat tappaneet Kurojakin.

Vihamielisyyksistä huolimatta Weed pääsee sopuun Tesshinin kanssa, ja hän lähtee Weedin joukkojen mukaan – tosin Vanhin ei hyväksy tätä ollenkaan. Tesshinin lähtiessä hyvästelemään Vanhinta, hän löytää vanhuksen Sennindaki-putouksen luota. Kōgien esi-isät heittäytyivät putoukseen silloin, kun heistä ei ollut enää täyttämään tehtäviään. Vanhin ei voi uskoa Tesshinin liittyvän Weedin joukkoihin, mutta kun hän ei saa käännettyä Tesshiniä, Tsukikagea tai Toshimitsua puolelleen, Vanhin päättää kertoa heille totuuden isiensä kuolemasta. Sen jälkeen hän heittäytyy vesiputoukseen, mutta Weed, Jerome, Ken ja Hiro saavat vedettyä hänet ylös. Weed kertoo Vanhimmalle, että hänellä on vielä tehtävää. Hän jättää kaikki alle yksivuotiaat pennut Vanhimman huolehdittavaksi. Vanhin opettaa pennuille ninjataitoja, kuten puussa kiipeilyä.

Anime

Vanhin johtaa Kōga-koirien kylää, mutta on huonokuntoinen. Weedin lauma tulee pyytämään Tesshiniä apuun taisteluun Hōgenia vastaan, mutta Tesshin kieltäytyy, sillä haluaa huolehtia sairastaa Vanhimmasta. Vanhin saa kuitenkin käännettyä Tesshinin pään ja saa sen lähtemään Weedin avuksi. Vanhin huolehtii myöhemmässä vaiheessa Weedin lauman nuorimmista pennuista.

Mangasta poiketen Vanhin on kuvattu ystävälliseksi koiraksi, joka kunnioittaa Giniä. Sen lisäksi sen turkki on päätetty säästää.

Ginga Densetsu Weed: Orion

Vanhin esiintyy myös Ginga Densetsu Weed: Orionissa. Matheus valtasi hänen alueensa sekä ajoi hänet ja muut Kōgan ninjakoirat pois, mutta he palaavat myöhemmin puolustamaan muita alueelle tulleita Ōun sotureita. Vanhin myös sieppaa panttivangiksi Matheuksen pojan Bonin.

Muuta

Ginga Densetsu Weed: Orionissa esiintyy toinenkin Vanhimmaksi kutsuttu koira.

Kuvia

Vanhimman kuvagalleria