Turren ja Tessun suuret seikkailut

Gingapedia sisältää juonipaljastuksia Ginga-sarjasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Turre ja Tessu ovat karjalankarhukoiria, jotka eräänä päivänä joutuvat eroon omistajistaan. Ne joutuvat kokemaan vaarallisia tapahtumia ja tutustuvat moniin muihin koiriin. Silti ne uskovat pääsevänsä kotiin. Kuinka käy? Lue, niin saat tietää.Turren ja Tessun suuret seikkailut on Marika ja Jani Strömsholmin vuonna 1993 julkaisema 48-sivuinen karjalankarhukoirista kertova lastensatukirja. Kirjan on painanut Lännen Paino, Tuorila. Kirjalla ei ole ISBN-numeroa, ja siitä tehtyjen kopioiden vähäisyyden vuoksi kyseessä on mitä ilmeisimmin omakustanne. Erikoisen tästä kirjasta tekee se, että sen etu- ja takakannen kuvituksessa on käytetty kuvia varhaisen suomalaisen Ginga: Nagareboshi Gin -animen VHS-julkaisun ensimmäisen kasetin kansipapereista, vaikkei tarina liity mitenkään Hopeanuoleen. Tapaus sai muutamat fanit hermostumaan.

Vuonna 2021 kirjaa löytyi ainoastaan yksi kappale Tampereen kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta, aiemmin kirjoja oli neljä kappaletta.

Kesällä 2007 Hopeanuolen faniyhteisön jäsenet miettivät, olisiko asiasta kannattanut ilmoittaa nykyiselle oikeuksienomistajalle, Future Filmille, koska tapahtunutta pidettiin senhetkisten tietojen valossa tekijänoikeuksien vastaisena. Epäiltiin vahvasti, ettei kuvien käyttöön ollut hankittu asianmukaista lupaa silloiselta oikeuksienomistajalta. Tosin tapahtuneesta ei ole tainnut syntyä mitenkään mittavaa taloudellista menetystä eikä hyötyä kenellekään.

Kuvia